Volgers

woensdag 22 februari 2012

Een doos met stitchery en wat huisjes

Hallo allemaal,

Is ze niet lief, dat meisje met haar wagentje met quiltbenodigdheden? Hoewel de stitcheries voor de grote doos nog niet allemaal af zijn, heeft deze de voorrang gekregen, deze doos gebruik ik dagelijks.


Het glasplaatje heb ik eruit gehaald, er stond een theepot op en het maakte het deksel zwaar. En omdat hij weleens op mijn knieën staat als ik lapjes uitzoek, wil ik niet het risico lopen, dat hij omvalt.


Ik heb de stitchery met tussenvulling erachter gestitcht, en tussen de top en de gebloemde achterkant een stevig karton geplaatst. Het was een beetje lastig de binding op de achterkant vast te naaien, en het is niet helemaal mooi geworden, maar wie weet komt daar ook nog eens een stitchery, als de doos dan nog dicht gaat, tenminste. Hoewel, mezelf kennende, gebeurt dat niet zo gauw, als eenmaal het af is.

Inmiddels ben ik jarig geweest, we zijn met alle kinderen en kleinkinderen de zondag eropvolgend gaan eten, want ik werd vijenzestig.


Ik was van plan wat foto's te plaatsen, maar die zitten nog op het fototoestel van DS1. Een paar dagen erna werd hij opgenomen in het ziekenhuis, na flauwgevallen te zijn. Eerst dachten de doktoren aan een beroerte, maar op de CT-scan zagen ze een bloedpropje. Om te zien wat daar achter zat, werd een MRI-scan gemaakt, en gelukkig was het geen tumor, zoals gevreesd werd, hoorden we later. Omdat het propje gesprongen bloedvaatjes op een moeilijk te opereren plaats zit, diep in zijn hoofd, wordt er afgewacht, Hij heeft geen uitval, dus hopen we dat het, met regelmatige controle, hierbij blijft. Hij is maandag gelukkig weer thuisgekomen.


Zodoende zijn er maar vier huisjes gemaakt sinds de laatste keer dat ik schreef. Één met de C van Cisca, ik twijfel altijd, of ik een C of een F zal gebruiken, want mijn voornaam is eigenlijk Francisca. Toch maar een C. De stand is nu negenendertig. Het fijne van niet meer bij zijn is, dat de druk er nu vanaf is, en dat bevalt best. Op de maandagmorgenbee is ons oudste lid, van halverwege de tachtig, vorige week ook de huisjes begonnen. Ze wilde al lang beginnen, maar eerst moest waar ze mee bezig was, af zijn, vond ze. Ze maakt ze in paperpiecing, omdat haar vingers niet meer zo willen, en ze heeft er al twee gemaakt. Hopelijk neem ik maandag mijn fototoestel mee, dan zal ik ook een foto van haar huisjes maken. Als ze dat wil, natuurlijk.

Tot volgende keer,

Love,

Cisca

28 opmerkingen:

mieke zei

Jeetje, dat is even spannend geweest.
Ik neem aan dat hij nu bloedverdunners heeft, met de bedoeling dat het propje op zal lossen !?!?!
Heel sterkte.

Heleni zei

Oh bah wat een akelig nieuws Cisca. Ik hoop dat 't snel weer helemaal goed gaat met hem.
Ook nog gefeliciteerd met je verjaardag. De stitchery op de doos is erg leuk geworden. Zo'n doos wordt dan ineens heel persoonlijk.

groet Heleni

Berna zei

Schattige stitchery Ciska. En dehuisjes zijn ook snoepies. Heel veel beterschap voor je (schoon?)zoon. Gelukkig waren ze er op tijd bij. Sterkte

Erna Peekel zei

Die stitchery is echt kei leuk. Je huisjes zijn super.

Groetjes,
Erna

Klaske zei

Oei je heb al weer heel wat mee gemaakt lees ik welIk hoop dat het goed met hem gaat..
Nog gefeliciteerd met je verjaardag.
En wat jij heb een prachtige stitchery gemaakt!!!

Vlijtige Handjes zei

Poeh je hebt een heftige tijd achter de rug. Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag. Een pakkert op allebei je wangen. De stitchery is erg leuk op de doos en de huisjes weer heel fleurig.
Hou je taai.
Groetjes Anita

Annelies zei

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag !
Wat heb je allemaal meegemaakt. Veel sterkte.
Je huisjes zien er erg leuk uit !

susiloci zei

Que lindo el bordado y las casitas estupendas!!!!!

Rosa zei

Happy belated birthday!
Your redwork is very cute and too your little houses!

jolanda zei

Tjee Cisca, dat was wel even schrikken zeg! Hopelijk blijft het hierbij... gelukkig dat hij nu in ieder geval goed gecontroleerd wordt.
Ondanks alles toch nog van harte gefeliciteerd met je 65ste verjaardag! Weer een mijlpaal hé?
En je stitchery vind ik héél erg leuk geworden! Waar heb je dat patroontje vandaan als ik vragen mag?
groetjes, Jolanda

Raewyn zei

I do love your stitchery - is it a pattern I could get hold of I wonder? And your houses are lovely... and you have solved the mystery (to me) of where 'Cisca' comes from... I was a little confused about your name :-) I hope your son is OK still. And belated Birthday wishes to you - a family dinner sounds lovely.

Carmen María zei

I like it! Beautiful redwork! So cute!
Hugs, Carmen María

Wilma Kuin zei

Zo dat was spannend allemaal!!

Je stitchery is zo schattig,..

AnitaS zei

Erst nog gefeliciteerd met je verjaardag. Een mooie leeftijd. Ik hoop dat het gauw beter gaat met je zoon. Mooie stitcherie heb je gemaakt.

Miny zei

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en beterschap voor je zoon. De huisjes zijn leuk geworden de stitchery is erg grappig.

groeten miny

sylvia zei

wat een beeldige stitchery!!! Geweldig!
En veel sterkte met je zoon: wat zullen jullie geschrokken zijn!!!
groetjes, Sylvia

Inge zei

Natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een leuke foto van de hele familie.
Het zal wel schrikken geweest zijn, dat flauwvallen van jullie zoon en alles wat er daarna voorbij kwam. Gelukkig lijkt het mee te vallen.
Je huisjes zijn allemaal even leuk!
En jaar hoor, deze bouwvakker gaat aan het werk vanavond LOL

Groetjes,
Inge

inge zei

nog gefeliciteerd met je verjaardag! wat een heel mooie stitchery is dat! zo lief!

Elena zei

Guauuuu!!!
Es un stitch maravilloso!!
Un beso.

Jossie zei

Nog van harte gefeliciteerd Cisca. Was wel schrikken met je zoon. Hopenlijk komt het snel weer goed.
Je kistje is een schatje geworden.

Guusje, zei

Alsnog van harte gefeliciteerd. Je hebt een geweldige dag gehad als ik het zo zie en wat is je stitcherie leuk geworden, nu ben je met veel plezier bezig met het maken van huisjes en wat zijn ze mooi geworden.

Ulla's Quilt World zei

I love the quilts!
www.quiltworld2.blogspot.com
Yours, Ulla (from Finland)

Mascha zei

Heel veel sterkte met je zoon. Wat zullen jullie geschrokken zijn.
Groetjes Mascha

martine zei

Veel sterkte met je zoon, en hopen dat het weer helemaal goed komt.
Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het ziet er gezellig uit, het etentje.
De stitchery is leuk, leuk idee ook zo op die doos.
Groetjes, Martine

Chris zei

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Een mijlpaal! Wat een heerlijke tafel vol.
Oh, wat een drop van een stitchery. Daar word je helemaal vrolijk van. En wat heb je dat doosje enig gemaakt! Groet van mij.

foekie's fashion zei

Wat een mooie doos heb je ervan gemaakt, enig dat stitcherietje daar op. En nog gefeliciteerd, je hoort er nu ook bij he bij die hele grote vakantievierders. Groetjes van JOke

Jantine zei

Je doosje is prachtig! Wat zul je geschrokken zijn van het gebeuren met DS1. Fijn dat het mee lijkt te vallen, wel spannend lijkt me...

Karen zei

Very sweet! I love stitchery done in all one colour.