Volgers

vrijdag 20 april 2012

Block 9 is af, Angela en huisjes

Hallo allemaal,


Ja, toen kwam ik toch maar weer eens langs. Ik ben de dinsdag na een drukke 2e paasdag ziek geworden en nog steeds niet helemaal beter. Vreselijk gehoest, vooral  's nachts. Wel koorts, maar niet hoog, dus af en toe toch nog wel wat gedaan.


Zoals de vogels van blok 9: die bevielen me van geen kant, dus zijn ze er weer afgehaald, zo ook het hart. Sprekender stoffen bij de drukke achtergrond gezocht, en nu is het veel mooier geworden, vind ik zelf. Alleen ben ik weer eens vergeten de oogjes erop te naaien, zie ik nu.


De ster was al af, maar het klopte niet helemaal, de twee stukken, die er na de mystery-stop nog aan moesten, waren nergens meer te vinden, dus nieuwe mallen gemaakt. Maar toen ik ze eraan naaide, moest ik een beetje foezelen, het klopte niet helemaal. Ik hoopte, dat het met strijken beter zou worden, maar toen het blok in elkaar zat, merkte ik, dat het ècht niet paste. Dus de twee stukken ertussenuit, de mallen opnieuw gemaakt en nu paste het wel. Wat er gebeurd is weet ik niet, maar de vorige mallen waren vast niet van deze ster.


En de huisjes, die werden steeds mooier toen ik de deurtjes en raampjes borduurde. De vaas heb ik op zijn "Beps", dubbel genaaid van flanel, met wat steekjes vastgezet, en toen met de knoopsgatensteek erop geborduurd.


 
En zo kwam blok 9 toch af. Het was een hoop (dubbel) werk, maar uiteindelijk ben ik er dan toch tevreden over, en blij, dat ik volgehouden heb. Blok 10 is al in de maak, dus op naar het einde.


Dan  kwam er een week voor Pasen een berichtje van Angela, mijn Engelse correspondentievriendin. Ze had met Kerstmis al geschreven, dat ze een riviercruise in Nederland zou maken dit voorjaar, maar door de ziekte van DS1 en ook DS3 was ik het glad vergeten. Tot ze schreef, dat ze vanaf 2e Paasdag in Nederland zouden zijn. En ze wilden me erg graag ontmoeten. Natuurlijk werd ik toen ziek, zodat het allemaal erg moeilijk werd. Ondanks koorts ben ik afgelopen zondag toch naar Amsterdam gegaan, waar we elkaar op de Regina Rheni ontmoetten.


Het waren gezellige uren, we (gelukkig hadden DS1 en DDIL1 me erheen gereden), we bleven daar lunchen en toen zij weer moesten vertrekken voor een rondvaart en busrit, zijn wij weer richting huis gegaan.


Deze mooie beker van hun woonplaats Stone brachten ze voor me mee, en ik had gelukkig voor ik ziek werd nog vlug een kussentje voor haar geborduurd.Het was een bestaand patroontje, maar tijdens het borduren heb ik dingen weggelaten en andere erbij geborduurd, zodat het echt een herinneringskussentje werd voor vijentwintig jaar correspondentie. Ook heb ik 1993 geborduurd, toen we elkaar in Bedford ontmoetten. Zij nog met lang, blond haar, en ik was toen nog donker. Haar haar was nu kort, maar gelukkig herkenden we elkaar direct.


Tot slot de huisjes, ook die zij niet vergeten, negen zijn het er. Ik ben de tel kwijt, maar ik loop nu wel heel erg achter. Ik moet nu toch eens aan het grote huis beginnen, dan kan ik zien hoe het gaat worden, en of ik er nog veel ga maken.

En wat ik bijna zou vergeten: Ik ga een cursus doen bij Den Haan en Wagenmakers. De workshop van Reiko Kato. Er was een plaats vrijgekomen en die heb ik nu.  Weliswaar is een hele dag les voor mij iets teveel van het goede, en ik had me voorgenomen dat nooit meer te doen, maar desnoods kijk ik 's middags alleen maar. Daar steek ik dan allicht ook wat van op. Het is volgende week vrijdag al, ik ben zo benieuwd!!!

Liefs,

Cisca

15 opmerkingen:

Heleni zei

Wat een super mooi blok Cisca.
Wat akelig dat je zo lang last hebt van de griep. Het schijnt wel veel voor te komen, we hebben 't zelf ook zo lang gehad.
Toch leuk dat de ontmoeting door kon gaan.
Ben benieuwd naar je volgende blok.

groet Heleni

Berna zei

Leuk blok cisca. Weer eens wat anders.
Spoedige beterschap en veel plezier met je vriendin.

quilting Jeannet zei

Hee Cisca, wat leuk! Ik heb hem net af helemaal, wat heb jij een schattige huisjes in die pot, ik heb me er een ietsje makkelijker vanaf gemaakt met hartjes....

Cybele's patch zei

Soms valt quilten niet mee en wordt er meer terug genaaid dan vooruit. Maar je blokjes zien er nu prima uit.
Wat een leuke ontmoeting met je engelse vriendin.
Beterschap, ik hoop dat je snel weer helemaal in orde bent!

Sue zei

Oh I do hope you get to feeling better soon!

Love your applique blocks. Those are turning out so nicely. You do such wonderful work!

Rennie zei

Tja zo'n griep valt soms niet mee. Ik heb in ieder geval van je blog genoten.

Karen zei

I like the background fabric behind the blue star. I had some of it but it is long used up.

Lida zei

Jij bent een echte doordouwer en het resultaat is dan ook GAAF!! Wat leuk dat je ondanks je ziek zijn toch je vriendin hebt ontmoet en je huisjes zijn ook weer geweldig! Ik wens je een goed herstel en een heel fijn weekend, knuffel
Lida

Elena zei

Hola Cisca:
Cuántas cosas que intento comprender con el traductor de google, pero no todo es posible, jajaja!!
Precioso tu bloque nº 9 del Mistery, aunque hayas tenido que deshacer la estrella.
A veces las estrellas son guerreras!!
Y ya veo que has estado feliz con un encuentro.
Deseo que mejores del todo de tu gripe.
Besitos.

jolanda zei

Wat is jouw blok mooi geworden in deze kleuren!! Ik heb de Mystery Quilt vorige week afgekregen en op m'n blog gezet dus op naar een nieuw project! :-))
Heel veel beterschap hoor... ik hoop dat je nu toch snel van die griep af bent.
groetjes, Jolanda

Miny zei

Mooi zijn de blokken, je huisjes ook. Beterschap!

Groeten Miny

Chris zei

Het is ook best een lastig blok om te maken. Veel werk. Maar wat het is hij leuk geworden!!
Wat geweldig dat jullie al zo lang bevriend zijn en dat je haar toch kon ontmoeten. Zo bijzonder. Ik hoop dat je snel helemaal bent opgeknapt en heerlijk van die cursus kan genieten. Heel fijn weekend.

Erna Peekel zei

Oh... dat blok echt geweldig. Je huisjes zijn ook super leuk.

Groetjes,
Erna

Anita - Vlijtige Handjes zei

Wat een mooi blok is het geworden. Brr die verkoudheid die rondwaart kan je goed te pakken hebben. Voor de laatste restjes veel Beterschap zodat je vrijdag heerlijk kunt genieten. Het wordt vast heel bijzonder.
Groetjes Anita

sylvia zei

ik hoop dat je inmiddels beter bent!! Hardnekkige griep....:(
Jammer dat je dat blok zowat 2x hebt moeten maken, maar het is wel de moeite waard: ziet er super uit!!
En je verhaal over zo'n lange vriendschap: fantastisch!!
Geniet er nog maar even van na en veel succes met de cursus, boffen he dat dat je nog een plekje kon krijgen!! Handig die reservelijsten......
groetjes, Sylvia