Volgers

vrijdag 4 januari 2013

Het 4e meisje en nog veel meer...

Hallo allemaal,

Voor allemaal een heel gezond gezellig en creatief Nieuwjaar!

 
Dit is het vierde meisje, en tevens het laatste. Ze zijn nu ook allemaal geborduurd, zodat ik ze in elkaar kan gaan zetten.

 Omdat Ria L. op vakantie ging, vierden we een week eerder Kerst. Dit zijn Marijke, Annie en Inge.

IngeInge.
 Dan de andere drie: Ria, ons oudste lid Truus (85, ze heeft pas een huisjesquilt gemaakt en is nu weer met andere huisjes bezig) en rechts onze gastvrouw van december: Dini.
  Hier zijn de cadeautjes en kaarten te die ik kreeg.
 En deze had ik voor de hun gemaakt, en ook drie voor de Dear Jane bee.
  Op die laatste bee kreeg ik dit leuke boompje van Ria Borgstrom.
 Dit kerstboom kussentje maakte ik voor Engelse penvriendin Angela.
Dit patroontje zag ik op het blog van Ulla, het heeft bovenin de kerstboom gehangen.
Deze maakte ik deels van kaarten die ik voor mijn moeder maakte. De overspringende kerstmannetjes zijn zelfs nog uit begin jaren 80. toen ook mijn vader nog leefde.
 Hier de kerstboom, jammer dat de achtergrond een beetje rommelig is, hij staat net tussen twee kamers in. Bijna heel de boom heeft nu borduurtjes.
Twee van de cadeaus die ik kreeg zijn quilterig: van DH het nieuwste boek van Jennifer, deze keer het verslag van de Quiltsgiving-week bij Sylvia, waar een groep quillters gratis een week verblijft, terwijl ze quilts voor een goed doel maken, zoiets als onze Droomquilts.
En dan verrasten oudste zoon Rob en zijn vrouw Diana me met een winters quilthuisje, wat een schatje, hè! Een paar jaar geleden zag ik er één op Dorine's blog, en ik heb haar gevraagd waar ze hem gekocht had. Maar het kwam er niet van er één te bestellen.
Diana heeft het onthouden en zocht er vorig jaar en dit jaar naar, en ja hoor, ze vond er één. Is dat niet lief!!! Deze is anders dan die van Dorine en een andere die ik ergens op een blog zag. Dat zijn echte kersthuisjes. Het voordeel van deze is, dat ik hem kan laten staan deze winter. De uithangborden zitten los en kunnen op de wind heen en weer waaien.
Op de beurs gekocht (bij Bep natuurlijk) en nog voor kerst klaargekomen.
Het lijkt net of ik erg veel heb gedaan, maar dat is beslist niet zo. Ik ben flink gevallen met mijn fiets en ben er een week ziek van geweest. Mijn knieën waren gloeiend heet en ik had koorts. En niet veel zin en fut om wat te doen. Daarna de drukke weken met Kerst , Oud en Nieuw en ook nog verjaardagen èn de verjaardag van DH. Erg gezellig, hoor, we hadden 1e Kerstdag een heerlijke brunch bij DS1 en DDIL1,,maar helaas kan het voor mij maar beter "gewoon" zijn. Ondanks 3 pillen om te slapen elke nacht, heb ik wekenlang bijna elke nacht maar een paar uur geslapen. Jammer genoeg heb ik dan geen zin in handwerken, dan zou er heel wat meer uit mijn handen komen. Gelukkig heb ik vandaag het gevoel, dat het weer wat beter gaat.
 Hier bijna alle kerstboom kussentjes, ze mogen nog even op de tafel in de huiskamer staan.


Tot volgende keer,

Liefs,

Cisca

15 opmerkingen:

Rennie zei

Wat een meest geweldige Kerstboom heb je gehad en hoe leuk al die kussentjes op een dienblad. Oh ik zou best willen weten waar dat quilthuisje vandaan komt. Wat een schatje.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Oh wat een smak heb je dan gemaakt als je zo ziek bent. Gelukkig heb je weer zin in bloggen dat is vaak ook een goed teken. Beterschap :)
Je bent lekker verwent met cadeautjes. Een droomhuis......
Groetjes Anita

Sue zei

Your fourth girl is just another lovely one!

I wish you many blessings this new year!

Hugs,
Sue

Leeanne zei

A Happy & healthy creative New Year to you also! You have received some lovely gifts. I am looking forward to reading the new Elm Creek book.

Wietskes Quilts zei

Hoi Cisca,
Voor jou nog de beste wensen, maar je bent het nieuwe jaar niet zo heel erg gezellig begonnen. Wel fijn om weer een blogje van jou te lezen hoor, tenslotte ben jij de expert op het gebied van kleine poppetjes.

Heel veel beterschap nog en doe maar voorzichtig. Vorig jaar ben ik ook eens gevallen met mijn fiets, ik gleed zomaar onderuit en had een ontzettende bult op mijn hoofd. Weken kun je daar last van hebben.........
We zijn tenslotte geen 20 meer:)

groetjes

Wietske

AnitaS zei

Ik hoop dat het nu een stuk beter met je gaat. Je hebt toch wel een hoop mooie dingen gemaakt. Ik wens je een heel gelukkig en gezond 2013.

Michelle zei

Your tree looked so beautiful and all the stitching and gifts are lovely!

Guusje, zei

Ook voor jullie nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat je weer hersteld bent van de val. En natuurlijk nog gefeliciteerd met je dh. Je hebt erg mooie dingen gemaakt en gekregen en de kerstboom die vind ik erg mooi zo.

Erna Peekel zei

Ook voor jullie nog de allerbeste wensen. Het ziet er allemaal even leuk uit maar dat huisje wat een schatje. Ik ben al een paar jaar op zoek tot nu nog niet gevonden waar ik zo'n leuk huisje kan kopen.
Heb je een adres?
Fijn weekend

Groetjes,
Erna

Brigitte zei

This last picture with all the ornaments is just gorgeous. What a treasure. And your wonderful gifts! I particularly love the little quilter's house. It's so cute, I have never seen such a house before.
Have a great New Year, too!

Chris zei

Meid, wat een enige dingen laat je zien. Die kerstboom!!! Al die kussentjes, zo ontzettend leuk! En dan natuurlijk dat huisje, wat een beeld! Nog nooit gezien.
Jij ook alle goeds voor dit jaar en lieve groet van mij.

Inge zei

Wat een gaaf logje. Ik heb weer schitterende dingen gezien hier. Natuurlijk ben ik ook helemaal weg van dat huisje, wie zou dat niet zijn. Het is geweldig.
Je vierde meisje is weer een schatje en ook alle andere werkjes zien er prachtig uit.

Groetjes,
Inge

Cybele's patch zei

Wat heb je weer een gezellig logje geschreven en wat laat je leuke werkjes zien. De meisjesquilt wordt zo schattig. Het huisjes is ook al zo leuk. Veel om van te genieten op je blog.

jolanda zei

Allereerst voor jou ook een heel goed en gezond 2013 gewenst!
Wat een mooie geborduurde kussentjes heb jij in de boom hangen zeg! En het kussentje dat je voor je vriendin gemaakt hebt vind ik ook erg mooi.

Anoniem zei

Eerst de allerbeste wensen voor 2013 en dat je toch weer helemaal de oude bent na die val met de fiets. Het is mij ook pas gebeurd en dat is niet mis. Wat is die kerstboom van jou PRACHTIG met die kerstboomkussentjes erin. Ik zie dat zo graag en ook op de tafel staan ze zo mooi.
Groetjes Wilma