Volgers

zondag 24 maart 2013

Blok 1 is klaar!

Hallo allemaal,

Net op tijd voor blok 2 heb ik Reiko Kato's blok 1 afgemaakt. De Palestrina steek was vlug onder de knie, maar echt mooi vind ik het toch niet. Ik heb de meeste met 3 draadjes DMC gemaakt, 2 draadjes werd wat iel. pas bij Sue met het roze jurkje vind ik de paarse steken van het jurkje redelijk. Voorlopig doe ik er niets meer aan, ik laat het even zo, even afstand nemen.


Donderdag ben ik naar Amsterdam gegaan, om voor Marijke en mij het tweede blok te gaan kopen. Ik bofte, want de nieuwe Quiltmania's lagen al klaar in de winkel. En nog een bof, ze hadden ook de nieuwste Symply Vintage, die ik gelukkig nog niet besteld had, vol met  leuke paasdingen, (nu nog tijd om er iets uit te maken).


Josephine van de H&W vertelde dat ze voor de quilt gezwicht was door het gele stofje van één van de jurkjes, dus zij is nu ook begonnen.


Het tweede blok heeft andere steken, dus geen Palestrinasteek op de hoedjes en jurkjes meer. De stofjes zijn weer heel mooi, ook het gele. Ik kon niet wachten om te beginnen, dus het eerste mooi jurkje is in de maak. Ik ben toch zo benieuwd hoe de hele quilt gaat worden, het eerste blok heeft een boog. het tweede blok is rond, hoe wordt dat verwerkt?! Maar voor we daarachter komen zijn we weer bijna een jaar verder, dus we zullen geduld moeten hebben.


Jaren geleden maakte ik dit mandje van een patroon dat Engelse penvriendin Angela me gestuurd had. Het is met suikerwater stijf gemaakt, waarna ik merkte, dat ik dunner garen had moeten nemen. Ik zou ook nooit meet wit met een blauwe dikke draad nemen, maar blauw was toen mijn kleur. Ik heb het maar eens met paaseitjes gevuld, zodat het ook even in de schijnwerpers mag.


Zo, deze hangt ook weer voor een tijdje, op naar Pasen!

Tot volgende keer,

Groetjes, Cisca

6 opmerkingen:

Wietskes Quilts zei

Mooi he?Prachtig heb je het gedaan. Enne inderdaad, ik zag het 2e deel en overwon en heb het ook gekocht. Tjonge jonge wat zitten daar mooie stofjes in.
Maar jij hebt het 1e deel maar mooi af, ik ben nog niet op de helft. Maar goed, nou kan ik wel zien hoe het wordt. MOOI dus!
Op naar het volgende blok
groetjes
Wietske

Coco zei

De palestrinasteek geeft een prachtige finish aan het applicatiewerk.
Ik koop de QuiltMania speciaal voor dit blok. Ik moet nog aan mijn 1e blok beginnen.
Jouw werk is echt schitterend.

Annelies zei

Donderdag was Elsbeth nog in Oostenrijk en als collega weet ik dat zij het blok niet maakt. Zelf heb ik ze in huis, maar ben er nog niet aan toe gekomen. Josephine werkte donderdag en die is inderdaad ook gezwicht. Wat een leuk blok !!

Jane in Wales zei

Wat is het mooi geworden. Ik ben zo benieuwd naar de volgende!

AnitaS zei

Wat een prachtig blok is het geworden. Ik ben benieuwd naar het volgende blok.

Ulla's Quilt World zei

The quilts are so lovely! :)
Thank you so much for your lovely blog!
www.quiltworld2.blogspot.com
Hugs, Ulla
Ulla's Quilt World