Volgers

zondag 25 augustus 2013

Oude Sunbonnets en twee kleine affo's

Hallo allemaal,


Langzaam stapelen de quilts die nog gequilt moeten worden hier op, zoals de Jules, de Moda quilt en de Sunbonnets, en nog veel meer.


Daarom heb ik de laatste tijd op de maandagmorgenbee veel gequilt, want ik had me voorgenomen
thuis alleen aan de Duo P. te quilten.


Maar de Sunbonnets kwamen toch bijna af, doordat ik er ook op het balkon aan kon werken, dat mocht van mezelf, omdat de Duo P. wegens de grootte het balkon niet op kan. Dat zou trouwens veel te warm zijn.Maar de rand levert moeilijkheden op, want de pennen zijn er niet op te zien. Toen heb ik afplakband gebruikt, maar de lijnen zijn niet echt strak geworden. Nu zag ik laatst bij iemand dat er ook uitwasbare stiften bestaan, dus misschien moet ik daar eens achteraan. Wel jammer want ik was bijna klaar.


Ik zag op internet een speldenkussen van een glazen kaarsenstandaard, heel leuk gevuld met wat knoopjes en afgemaakt met een oud kanten kleedje. Ik heb er nu een standaard van zilvertin voor gebruikt, en hij staat wel leuk op mijn tinnen blaadje.


Toen Marijke en ik een tijdje geleden bij Serendipity waren, heb ik daar drie in elkaar passende dozen gekocht, waarin een borduurwerkje geplaatst kan worden. Ze stonden al die tijd in een kast,en er kwam nog niet van om er een borduurtje voor te maken.


Totdat ik van de week een leuke stitchery van twee Sunbonnets tegenkwam, die precies in het gat pasten. Hij was gauw klaar en vanmiddag heb ik hem op maat geknipt en erin gedaan.


Een ricrac bandje in dezelfde kleur erom en klaar was hij.


Het fijne van deze dozen is, dat er aan de binnekant van de doos een rond houten afdekplaatje zit, dat op het gat past en met vier schuifjes dicht kan. Zodat er later ook weer eens wat anders in kan.Leuk, hè!


Er kwam van de week een rouwkaart, dat de man van één van onze beeleden overleden is. Hij was al een tijd ziek en woonde in een verpleeghuis. Een treurig einde met een paar jaar vol operaties, heel veel pijn en ellende! Wat is het toch erg als iemand zo moet lijden. Morgen ga ik naar de begrafenis. Dini, mocht je dit (eens) lezen, heel veel sterkte! We leven allemaal met je mee.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

11 opmerkingen:

martine zei

Wat leuk die sunbonnets, en die dozen met die stitchery erin, dozen zijn altijd handig om kleine projectjes in te doen.
Voor morgen heel veel sterkte.
Groetjes.

Sis Voorn zei

Je laat heel vel moois zien !
Die doosjes kriebelen bij mij... ;-)
Leuke kadeautjes zijn dat...

Rennie zei

Wat een leuke dingen laat je zien. Ik ben helemaal gecharmeerd van dat kanten speldenkussentje op dat tinnen voetje. Ik geloof dat ik dat ideetje van je ga pikken. OK?

Lida zei

Wat wordt je quilt mooi en die dozen zijn echt gaaf, leuk stitcherie ook! Groetjes
Lida

Leeanne zei

I love your quilt, the fabrics are delightful.
Great boxes, what a fabulous idea!

Brigitte zei

Oh great, this quilt. All the blocks look fantastic with their different applications. A masterpiece indeed.

Chris zei

Die Sunbonnets blijf ik toch zo leuk vinden. Voor je quiltje, maar ook op die dozen.
En wat een enig idee van dat speldenkussentje op een kaarsenstandaard. Staat geweldig daar op dat blaadje.

AnitaS zei

Wat zijn de sue's leuk. Mooi dat borduurwerkje in die doos. En dat speldenkussen is erg goed gelukt.

Anoniem zei

So beautiful, I love your Sunbonnets. Ann

christine zei

wat een gezellige sunbonnet quilt is dat . jammer dat je niet verder kan maar ik teken gewoon met een potlood erop en echt dat gaat eruit in de was . dus waarom die dure stiften?

christine

María zei

Hola Cisca,muchas gracias por hacerte seguidora de mi blog. He visto el tuyo y me ha encantado,eres una artista, es precioso!.Me haré seguidora de tu blog.Un beso muy grande.