Volgers

zondag 29 december 2013

Daar ben ik weer....

Hallo allemaal,

... ik ga me weer wat beter voelen, nadat mijn slaapmedicijnen, ik maak zelf bijna geen slaaphormoon aan , bijgesteld zijn van 3 naar 6 tabletten, waaronder 2 paracetamolletjes. Ik slaap nu weer bijna elke nacht, gelukkig. En toen bleek ook mijn bloeddruk veel te hoog te zijn, 180/110, en dat moet nu met 2 verschillende medicijnen opgelost te worden , want met 1 lukte het niet.


Eindelijk is de Kerstengel van Atelier Bep af, ik zag haar al vaak op blogs voorbijkomen, maar ik vind hem zo leuk!


Ze lag al een paar jaar half afgemaakt in een doos, en wat heerlijk dat er weer een doos leeg is.


Onze kerstboom is weer vol met vooral kerstborduurtjes,Er moeten er nog meer in, dus ik heb nog genoeg te doen.


Daar hij bijna los staat, moet hij zowel voor als achter volgehangen worden. Kleindochter Yara vroeg, waarom er geen cadeautjes onder lagen. Ze kwam zelf met de oplossing, het kwam vast omdat die 'dingen'  erin hingen, daarom had de kerstman ze vast niet bij ons gebracht. We hadden ze trouwens wel, maar we zijn de kerstdage n bij de kinderen geweest. Maar wel leuk bedacht!


Aan quilten heb ik niet veel gedaan. Jullie hebben nog een blok van Reiko Kato tegoed, Ik vond de
ze moeilijk te maken, maar dat was mijn eigen schuld, doordat ik de instructies niet goed gelezen had.
Maar uiteindelijk heb ik hem toch redelijk naar mijn zin afgemaakt.


Het volgende blok is nog steeds in de maak, het laatste meisje moet nog af, maar ik kan het stofje voor  o.a. de jurk niet meer vinden. Ik hoop, dat ze niet in de prullenbak gevallen zijn, die zal ik toch maar een beetje verder van mijn bureau gaan zetten. Ik denk, dat ik eerst aan het laatste blok ga beginnen, in de hoop, dat de stofjes nog gevonden worden. Vooral om het roze jurkje, dat ik zo leuk vind.
Maar al met al loop ik erg achter, ik zie al zoveel blogsters die het laatste blok al af hebben of zelfs de top al bijna klaar hebben. En ook daar komen nog heel wat Sunbonnets op om te appliqueren.


Maar niet getreurd, ik ga toch proberen alles wat rustiger aan te doen in het nieuwe jaar. Niet de randjes van Simone en Annelies, ook niet de nieuwe Mystery van Di Ford, die in de volgende Quiltmania begint. Eerst maar eens dingen af gaan maken.


Dit hart heb ik voor Angela, mijn Engelse vriendin, gemaakt.


En deze maakte ik voor het Dear Jane groepje. Voor de maandagmorgen bee maakte ik speldenkussentjes, ik ben helaas vergeten daar een foto van te maken. En ook van de dingen die ik kreeg. Volgende keer maar.


Dit borduurtje heb ik gelukkig teruggevonden, het zat tussen de rode achtergrondstof, en gelukkig had ik die lap nodig. Ik heb het in 1995 voor een kaart voor mijn moeder gemaakt.  Ik heb het met een oud kantje afgemaakt, ik ben toch zo blij dat ik het weer gevonden heb.


En dit kleintje voor mijn schoonzus en zwager  in New Zealand.
Nu de ergste drukte weer voorbij is, zal mijn zin om te quilten wel weer terugkomen, hoop ik. Het gebeurt me niet zo gauw, dat ik  'stilval', zoals ik het noem,  ik naai of borduur vaak helemaal onderuit gezakt, maar ik blijf  doorgaan.

Voor iedereen een gezellige oudejaarsavond, en veel quilt- en borduurplezier in het nieuwe jaar!

Groetjes,

Cisca 

14 opmerkingen:

Lida zei

Fijn dat je slaapprobleem is opgelost en jij je weer beter voelt! Ik zie die gave boom met al die mooie borduurtjes en benijd je erom! Wat prachtig allemaal! Ik wens jou en je gezin een heel fijne jaarwisseling en een goed en creatief 2014, knuffel
Lida

carina zei

Jakkie wat zal je moe zijn als je bijna niet slaapt. Hoop dat de medicijnen goed aanslaan en ook je hogeb loedruk in de hand komt. Balen als je je niet goed voelt. Nou ik hoop dat 2014 voor je een gezond en vrolijk jaar wordt

Saskia Smit zei

Nee hoor ik ben ook nog lang niet klaar met de mysterie. Welke roze bedoel je ( ik zie dat je de originele paketten gebruikt) .Er blijft best veel over en sommige lapjes zijn dubbel. Misschien heb ik de juiste roze nog wel voor je.

Saskia Smit zei

Nee hoor ik ben ook nog lang niet klaar met de mysterie. Welke roze bedoel je ( ik zie dat je de originele paketten gebruikt) .Er blijft best veel over en sommige lapjes zijn dubbel. Misschien heb ik de juiste roze nog wel voor je.

Heleni zei

Poe hé Cisca. Wat kan ik me voorstellen dat je je helemaal niet goed voelde. Ik hoop echt dat de medicijnen goed zullen helpen.
Wat een leuke boom heb je met al die borduurtjes. Enig hoor. Die andere borduurtjes zijn ook zo schattig.
De mysterie wordt ook al zo leuk. Neem de tijd dan komt tie best klaar.
Ik wens je alle goeds voor het Nieuwejaar.

Hennie zei

Wat een mooi postje heb je gemaakt, en fijn dat je, je borduurtje weer teruggevonden hebt. En wat een prachtige kerstboom!!
Een goede jaarwisseling!!
Groetjes, Hennie

Jantine zei

Wat fijn dat je je beter voelt, van niet slapen word je zo ellendig! Leuke dingen heb je gemaakt!

Raewyn zei

Best wishes for the New Year Cisca. I hope your health settles down and I hope the urge to quilt returns!! I am far behind you with the quiltmania mystery!!! Yours looks great :-)

Leeanne zei

Wishing you the best for the coming new year, I hope your health improves & your quilting returns.

Wietskes Quilts zei

Je hebt groot gelijk Cisca, te veel is niet goed. Ik heb ook wat dingen ver achterin de kast gestopt en maak ook eerst eens wat af. Helaas kan ik me niet beheersen met het borduurrandje. Zo erg!!!!
groetjes
Wietske

Guusje, zei

Wat een mooie boom en wat is de engel mooi en leuk. De borduurwerkjes die je laat zien zijn allemaal prachtig. Je bent er erg druk mee geweest.fijn dat de medicijnen hun werk doen voor je je zult je dan ook een beetje beter gaan voelen. Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een goed, gezond en creatief 2014 toe.

Sylvia zei

Je hebt erge leuke dingen gemaakt.
Vervelend hè als je tobt met je gezondheid. Poeh, zeg 180/110 bloeddruk, hoog hè?! Ik hoop dat het met de medicijnen gaat lukken.
Zal best goed komen.
Allerbeste wensen voor het komende jaar, groetjes Sylvia.

Jossie zei

Een goede beslissing om wat dingen niet te doen en pas op de plaats te maken. Je gezondheid is je kostbaarste iets. Ik hoop dat de medicijnen hun werk doen en dat je je snel stukken beter gaat voelen.
Gezellige jaarwisseling en een gezond en creatief 2014! Ik hoop in het nieuwe jaar ook weer eens wat vaker te posten.

Brigitte zei

You stitched and finished some wonderful ornaments.
I hope that the new year will bring you some better health and a lot of time for stitching and quilting. Happy 2014!