Volgers

dinsdag 25 februari 2014

Een poppenkopje en twee Sunbonnets

Hallo allemaal,Vorige week vond ik op de Rotterdamse markt, in het stuk met antieke spulletjes, een poppenhoofd, dat me aan een van mijn poppen van vroeger herinnerde. Zijn ene wangetje is wat dikker dan de andere, maar toch mocht ze met me mee.Ik zie hem al met een leuk mutsje op en natuurlijk kleertjes aan, nadat hij eerst een stoffen lijfje en ledematen heeft gekregen.
Ons uitstapje naar Woudrichem is weer fotoloos verlopen. Deze keer had ik wel mijn fototoestel bij me, maar pas op de terugweg dacht ik er aan. Onderstaande lapjes gingen met me mee, vijf uit een Moda-serie en het rechterlapje is voor de Scandinavian X-mas. Er waren veel rollen afgeprijsd, maar daar hebben we niets van gekocht. Op de toonbank stond een doos met veel afgeprijsde fat quarters, maar we vonden er niets bij, verder waren er wat pakketjes met 10% korting, waar die van mij er een van is. Marijke kocht er ook twee van. Jammer vonden we, dat er verder helemaal geen bakken met gewone fat quarters waren, die wij meestal als eerste bekijken. Daar kun je zo lekker in spitten, en lapjes bij elkaar zoeken. Dat vonden we op de vorige locatie beter.
Wel dronken we boven heerlijke koffie en we hadden aan de ene kant een prachtig uitzicht op het water, en aan de andere kant op prachtige quilts. Jammer, jammer, jammer, geen foto's.Tussendoor is de slee met twee Sunbonnets ook afgekomen.  'Zelfs' mijn DH zei, dat hij ze elke keer weer leuk vindt, ze gaan hem niet vervelen. Er is ook zoveel te zien, al blijven de figuurtjes hetzelfde.Volgende keer het vervolg van de Scandinavian X-mas, en hoe ik, dankzij Jolanda, weer opnieuw begonnen ben.

Happy stitching,

Groetjes, Cisca

13 opmerkingen:

nelleke zei

Hallo Cisca,

De twee Sunbonnets zijn enig!! Ben benieuwd naar het vervolg wat ik al een beetje zie hier toch?

Het popje heeft een heel leuk kopje, die je hebt gekocht, daar kan je iets heel leuks van maken en het dan leuk aankleden, heel gezellig werk.


lieve groet,

Nelleke

Annie Kingma.Bonnema zei

Het zal zeker een mooi en lieve pop worden, je poppetjes zijn prachtig
Groetnis Annie

Lida zei

Ondanks geen bakken toch een prachtige buit! Je popje is enig en je Sunbonnets zien er prachtig uit!
Groetjes en veel plezier met de steekjes, knuffel
Lida

Berna zei

Prachtige lapjes en wat een schattig kopje. Daar kun je vast iets leuks van maken.
De Sue Bonnets zijn ook lief.

Guusje, zei

Wat een mooi kopje en wat een mooie lapjes. De sue bonnets zijn zo leuk en zo leuk geworden ben erg benieuwd naar de Scandinavian Christmas.

Het lieve hemeltje. zei

Hai Cisca,

Wat een leuke aankopen heb je gedaan op de markt.
Het hoofdje is schattig, zo wil ik ooit eens een berenlijfje maken met een poppenhoofdje met berenmutsje op.
Dus ik kijk ook altijd uit naar die poppenkopjes.

Liefs, Ciska

Chris zei

Oh Cisca wat een schattig kopje! Dat wordt een mooie pop, dat kan niet anders. Daar moet je echt tegen aanlopen.
Mooi lapjes heb je gekocht en je Sunbonnets zijn enig. Het blijft leuk om daar naar te kijken.

Conny's-blog zei

Mooie sonbonnet seu popjes heb je weer gemaakt zeg...............liefs.Conny

Ángela zei

Thanks for your visit and your nice words.
I made the Quilt Reico Kato too. It's in my blog.
Hugs and happy weekend

Daniëlle zei

hihihi, toch geen kiespijn hopelijk?? Was het eerste wat in mij opkwam door het dikke wangetje, erg he?! Maar het is een lief koppie, echt waar. De sunbonnets vervelen nooit, nieuw lapjes, nieuw jurkje, ander poppetje! En nee, ben nog niet begonnen aan jeweetwel! XXXD

Brigitte zei

These fabrics look great. And your new Sunbonnets in their boat are just darling.

nelleke zei

Lieve Cisca

ik wil je bedanken voor je lieve reacties en het volgen. Je had bij mijn laatste post ook gereageerd, maar daarna heb ik die post aangepast. Ik heb er mijn afscheid in aangegeven en bewust daarna de reactie weggelaten om te voorkomen dat dan juist mensen gaan reageren die voorheen nooit reageerde. Ik heb jaren met plezier mee gedaan aan het bloggen, maar ik vind het zo zoetjes aan welletjes geworden. Mijn tijd ga ik in andere dingen stoppen.
Ik wens jou en alle anderen nog heel veel blogplezier.

Bedankt
en lieve groetjes


Nelleke

Raewyn zei

Successful shopping trip - what a find - will you make the doll's body etc yourself? Your sunbonnets are just so beautiful!!