Volgers

zaterdag 4 juli 2009

trick or treat baskets


Vandaag schrijf ik het eerste bericht op mijn eigen weblog. Dat zou mij nooit gelukt zijn, als mijn DH niet dagen voor me bezig was geweest, om dat voor elkaar te krijgen. En ik zal zijn hulp nog vele malen nodig hebben.
Toen ik zo'n acht maanden geleden voor het eerst achter de computer ging zitten, was er al heel gauw helemaal aan verslingerd. Mijn lijst met blogadressen werd steeds groter en al gooide ik er af en toe een paar vanaf, er kwamen er steeds meer bij, dan dat ik eraf haalde.
Ik zag prachtige patronen, quilts, stitcheries en boeken langskomen en ook mijn lijst met WIMMETJES (wil ik maken) werd steeds groter, terwijl er ook nog genoeg UFO's in mijn kast liggen, zoals bij bijna iedereen, dat is tenminste een schrale troost.
Ik had al een tijdje het idee, om een eigen weblog te starten en omdat ik me heb opgegeven voor de Sweet Memories Quilt bij Leintje, kan ik daar op een speciale SMQ-weblog laten zien, hoe mijn quilt zal vorderen als we eenmaal begonnen zijn.
Op die weblog zag ik de mogelijkheid om mijn eigen weblog te maken, dus vandaar.
Eigenlijk kwam het ook doordat ik de trick or treat baskets steeds tegenkwam. Ik bestelde het boek en begon ook en dat terwijl ik met twee grote quilts bezig ben, die ik zover mogelijk af wil maken,voor we met de SMQ beginnen. Ik had me zo netjes ingehouden met al die mandjes en klosjes. Maar deze mandjes vind ik zo mooi!
Vandaar vandaag mijn eerste update van de afgelopen 14 dagen, 7 stuks. Ik heb ze nog niet aan elkaar genaaid, want er komen nog veel meer achtergrondstofjes, dus kan ik daar beter even mee wachten. Ik heb al een paar nieuwe mandjes geknipt, dus tussendoor steeds even een paar steekjes.

Vandaag ook even langs quilt-vriendin Cora geweest
Cora heeft sinds maart een leuke winkel met poppenhuis-spullen in Schiedam,
maar voor mij het belangrijkste, ook quiltstoffen en toebehoren. Ik hoorde vandaag over quiltkatten die ze besteld had en engeltjes. dus dat wordt sparen.
Ik kwam er ook niet met lege handen vandaan en nam wat stofjes mee. een paar fat quarters en wat lapjes van 25 bij 25, die koop je bij haar per stuk.

Ik denk, dat ik mijn mandjes op een verkeerde dag laat zien, maar ik hoop er toch woensdag minstens een te laten zien.

Prettig weekend! Groetjes,
Cisca

4 opmerkingen:

cora zei

Hoi Cisca, wat een leuke blog heb je en bedankt dat je me naam noemt, ik zit hier weer een stukje te groeien achter mijn computer.
Fijn weekend en liefs Cora

Anique zei

Hallo schone-moeder,

Wat ontzettend knap gedaan voor de tijd dat je nu met de computer bezig bent!

Deze blog is super leuk geworden, kom zeker nog eens terug om te kijken hoe het zich ontwikkelt.

Groetjes,

Anita van der Heiden

Thea zei

Dag Ciska,
Natuurlijk was ik benieuwd wie er gereageerd had op mijn blog, en moest even om een hoekje kijken bij jou. Leuk dat je ook begonnen bent met bloggen. Je kunt er veel in kwijt, en er vooral veel van leren.
Veel succes ermee.
Groet, Thea

Dini zei

Hallo Cisca,
Wat een leuke weblog, knap van je misschien ga ik het ook wel proberen. en voor de bom heb ik voor blauw gekozen.
Groetjes Dini.