Volgers

dinsdag 5 januari 2010

Een nieuw creatief jaar

Hallo allemaal,

Een heel gelukkig, gezond en creatief nieuwjaar! Het was een tijdje stil op mijn blog; ik heb niet zo heel veel energie en hoewel de laatste jaren kerst bij één van de kinderen gevierd wordt, ben ik elk jaar weer doodop en beperk me tot de dingen die moeten en dingen die niet veel energie vragen. Langzamerhand kom ik weer bij, zodat ik vandaag weer eens van me laat horen.

We vierden dit jaar kerstmis in Zwijndrecht, DS3 en DDIL3 had ons allemaal uitgenodigd voor een barbecue met bowlen in het plaatselijke bowlingcentrum. Jammer genoeg konden DS2 en DDIL2 met Kim en Carly niet komen, ze waren een weekje weg met de familie van DDIL2. Maar de anderen kwamen wel. Yara was helemaal gekleed voor de kerst, ze had een rode outfit van Hello-Kitty met een echte petticoat, dat deed me aan mijn jeugd denken, ik had er vaak drie of vier aan om maar zo'n wijd mogelijke rok te hebben. Het eten was heerlijk en erg gezellig!

Er zijn toch wat mandjes gemaakt en alles bij elkaar wordt het nu toch al een leuk quiltje. Ik vind de randblokken maken nog steeds niet leuk en denk erover om en om een ander blok te maken. Terwijl ik dit schrijf denk ik ook ineens aan de ninepatches, die moet ik nu ook toch eens gauw gaan maken. Dat schiet zo lekker op en staat ook leuk ertussen. Alleen heb ik moeite met hoe Barb en Alma ze geplaatst hebben, zomaar een paar bij elkaar, ik ben altijd van symmetrisch, ben niet speels genoeg, denk ik.

Met de AQ ben ik niet verder gegaan, maar ik ben wel weer bij met de Sweet Memories Quilt, het middenstuk is nu af. Leintje liet ons zien hoe van het middenstuk een kleine quilt gemaakt kan worden, dan is hij ook al prachtig! Ik ben benieuwd hoe hij verder gaat, tot nu toe belooft het niets dan goeds. Dus op naar de vijftiende, als de nieuwe zending komt.

Verder ben ik sinds zondag weer serieus met de Duo Penotti verdergegaan. De cirkel is weer gesloten, zodat ik nu aan de laatste zesendertig blokken bezig ben, als die er allemaal omheen zijn genaaid is hij op een border na klaar. Ik heb dus nog wel even te gaan, hoewel ik voor mezelf het idee heb, dat het eind al een beetje in zicht is, en dat is een goed gevoel. De komende tijd heeft hij weer mijn prioriteit, want wat zal het heerlijk zijn als hij af is. Al wacht DDIL1 geduldig, het geeft toch wat druk als ik iets voor iemand anders maak, zeker bij zo'n grote quilt.

Ik zag gisteren dat er bij Daniëlle van Daantje's Heart een giveaway is, dus ga even naar haar weblog, tot donderdag 12.00 uur s'middags kun je meedoen. Daarna nog drie weken.

Groetjes, Cisca

15 opmerkingen:

katrien zei

Je mandjes blijven leuk.
En de sweet memorie blokken ook al zo mooi.

Klaske zei

Jij ook een gezond en creatief 2010!! Je hebt toch leuke mandjes gemaakt!

Jantine zei

Ik vind de mandjes prachtig! En het randblokje wat aan de zijkant zit ook, de groene aan de bovenkant zou ik een andere kleur maken. Hoe heette het boek ook al weer waar het patroon uit kwam?

Cisca zei

Antwoord aan Jantine:
Ja, Jantine, die groene bovenaan vind ik ook niet zo mooi, Maar ze zijn er in willekeurige volgorde "opgeplakt". Als ik dit patroontje blijf gebruiken, ben ik van plan ook andere kleuren te gaan gebruiken. Ik wilde de rand net als Barb en Alma in het groen houden, maar zie bij anderen ook andere kleuren en dat lijkt me ook mooier. Het boek heet "When the Cold Wind Blows"van Barb Adams & Alma Allen van Blackbird Design, ISBN 978-1-933466-78-1

Berna zei

Welkom terug en de beste wensen voor het komende jaar. En dat het maar een beetje mee mag zitten met de energie.
Mandjes en blokjes zijn mooi.

Anja.M zei

De beste wensen voor dit jaar.
De mandjes zijn weer erg mooi, zelf vind ik het niet erg om de rand blokken te maken, ik maak ze ook van verschillende kleuren.
De andere blokken zijn ook erg mooi.

Debby zei

Ik wens jullie een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Groetjes Debby

Anoniem zei

De beste wensen voor het nieuwe jaar. Je hebt toch weer veel gedaan ondanks de iets mindere energie.

patchworkwilma zei

Wat zijn je mandjes mooi, het wordt vast een prachtquilt.
Wat een prachtig meisje met haar rode feest-jurkje.

groetjes, Wilma B.

Cybele's patch zei

Voor jou ook nog een gezond en gelukkig Nieuwjaar Cisca. Je hebt het druk maar wel heel gezellig gehad. En toch nog veel kunnen doen. Allemaal even mooi!

Inge Slaats zei

Hoi Cisca,

Fijn dat je weer genoeg energie had om te bloggen, gezellig. Je mandjes worden (zijn) erg mooi en ook het project van Leintje wordt vast helemaal geweldig.
Wat een schatje, dat kleine meisje in het rode jurkje. Genieten is het hè van die kleinkinderen!

Groetjes,
Inge

betty zei

Hoi Cisca, ik kom even kijken naar je mandjes en moet zo lachen om je opmerking over het plaatsen van de nine path blokjes. Dat vind ik juist zo leuk,dat ze niet 'netjes' verdeeld op de quilt zitten. Heel grappig, hoe verschillend wij toch zijn, terwijl wij dezelfde passie hebben.

Guute zei

Welkom terug en genieten van alles is de boodschap!

Erna zei

Een gezond, gezellig en creatief 2010 gewenst.
Fijn weekend en groetjes vanuit het koude Brabant.

Corrie zei

Dag Ciska, wat een schattig kerstjurkje heeft de kleine aan, gezellig om met met elkaar kerst te vieren.
Ik ben net als jij ook wel van de symmetrie, maar vind mezelf toch wel speels , ik denk dat we van evenwicht houden om juist heel goed te kunnen spelen ;- )