Volgers

dinsdag 12 januari 2010

Mijn eerste quilt

Hallo allemaal,

Ook bij mij begon het quilten met een kussen, Het moet nog ergens half versleten liggen, helemaal 
opgebruikt. Maar een paar maanden begon ik aan een echte quilt. Ik tekende zelf een attick-patroon en zocht huizenblokken in het boek met 501 quiltpatronen, zodat in elk attick-raam een ander huisje kwam. Ik versierde het middelste huisje met quiltjes, geborduurd over één draadje en maakte er een quiltshop van, nl. de winkel in Vlaardingen van Ria Borgstrom, de Quilter's Corner. Je kunt zien, dat ik nog weinig stoffen in voorraad had, soms verdwijnt een weggetje in het raamwerk van het attick-raam. Soms ruilde ik een lapje van 10x10 met een ander lapje in een doosje dat bij Ria op de toonbank stond. Ook bij mijn eerste grote project, in september begonnen, datzelfde jaar, de Dear Jane Quilt. Ook toen heb ik in blokken waar weinig stof in hoefde, die lapjes een paar keer gebruikt.
 

Ik wilde in die tijd veel blauw, en dit quiltje was weliswaar een beetje te rood, maar ik was toch heel trots. Zelfs voor de achterkant wilde ik één van de stoffen die ik in de quilt had gebruikt en ik borduurde een label. Daarna mocht hij een paar maanden bij Ria in de winkel hangen.
Al heb ik daarna mooiere quilts gemaakt, dit quiltje is me toch dierbaar en op het moment hangt het in het kleinste kamertje van onze flat.
Groetjes Cisca

25 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

't Is een eerste om trots op te zijn Cisca!

Katrien zei

Wat een mooie eerste quilt.
Het boek met 501 patroontjes heb ik hier ook liggen.Goed boek vind ik.

Mascha zei

Ik vind je eerste quilt prachtig.
Groetjes Mascha

WilmaKuin zei

wat een goed idee van katrien. Leuke eerste!!

Anoniem zei

wat een diepte zit erin, hartstikke leuk deze eerste.

Lida zei

Leuke quilt en leuk verhaal met heel leuke herinneringen, maken die juist onze eerste niet heel speciaal!! Fijne avond, groetjes
Lida

Else zei

Erg leuk je 1e quiltje, en niet gemakkelijk! dat boek vlgs mij heb ik dat ook in de kast staan. Groetjes Else

Klaske zei

Heel erg mooi, en ook knap voor een 1e quilt! Het boek heb ik ook weleens van de biblio gehad, staan inderdaad leuke dingen in!

Anoniem zei

Leuk om je eerst quilt te laten zien. Hij is toch je eerste liefde en die is altijd bijzonder

Guute zei

In dat kleine kamertje kan 't ie nog ten volle bewonderd worden: mooie huisjesquilt!

Nelleke zei

hallo Cisca je quiltje mag er nog zijn hardstikke leuk patroon,en bij alle quilts heb je toch weer andere herinneringen daarom zullen ze ons ook altijd dierbaar blijven.groetjes Nelleke

Rian zei

Wat een bewerkelijk quiltje voor een eerste. Knap gedaan hoor. Leuk, met een quiltwinkel als middelpunt.

Daniëlle zei

Jaaaa, ik weet nog dat ik die heb zien hangen bij Ria, nooit geweten dat tie van jou was hihi! Was toch altijd gezellig daar! Mooie avond nog!

Cisca zei

Wat leuk, dat je je hem nog herinnert, ik wist niet dat je weleens bij Ria in de winkel kwam. De (quilt)wereld is klein. Het was daar idd erg gezellig en ons groepje Dear Jane-maaksters komt nog altijd bij elkaar, inclusief Ria zelf.

Dorine zei

Mooie en goed uitgewerkte eerste.
Heel leuk om zo al die verhaaltjes te lezen.
groetjes Dorine

Willie zei

Wat een enig EN MOOI quiltje, en vooral al voor je eerste quilt.
PRACHTIG.

Sylvia zei

Leuk zijn die huisjes quilts toch altijd, deze wel heel apart.Prettig weekend.

Balsemien zei

Hoi Cisca,
Voor een eerste quilt vind ik dit hééél bijzonder!

Corrie zei

Ciska het lijkt me heel terecht dat deze allereerste quilt van jou meteen een plaatsje in de winkel kreeg, ik vind het superknap.
Hij is ook erg leuk en het rood vind ik nu juist zo mooi!

Erna zei

Leuk hoor je 1e quiltje. Het blijft toch bijzonder.Die van mij die door de beestjes in beslag is genomen en hier en daar al wat slijtage vertoond, gaat echt de deur niet uit. Ik vind het wel iets hebben. Groetjes, Erna

Diana zei

Hoi Ma! Hier je DDIL1 :)
Je hebt er weer een leuk verhaaltje op gezet. Ik vind het ook leuk om te lezen dat je weer met onze duo-penotti bezig bent. Ik blijf geduldig afwachten totdat deze klaar is. Je weet het...ik heb geen haast.
Je huisje heb ik inderdaad bij Cora zien hangen. Ik herkende deze meteen. Wat betreft de andere zal ik iets vaker in je kleine kamertje gaan kijken. Liefs, Diana

Cisca zei

Hoi Diana,
Wat leuk dat je reageert, ja ik ben weer bezig, al was dat door de drukte deze week wat minder. Maar zoals ik zei, het eind is al een beetje in zicht.
En ook nog volger van mijn weblog geworden, als ik het goed zag, zijn het zelfs 2 volgers, maar die tweede is het niet vrijwillig, denk ik (LOL).
Mocht je dit vanavond nog lezen, veel plezier morgen op je moeder's verjaardag.
Liefs, ma

Inge Slaats zei

Hoi Cisca,

Door mijn "blogvakantie" was ik al een tijdje niet meer hier en had ik jouw 1e quiltje nog niet bewonderd. Hij is echt heel erg leuk. Ik houd van huizenquiltjes!

Groetjes,
Inge

Erna zei

Hoi Cisca, kan jou mailadres niet meer vinden en ik wilde je toch even bedanken voor jou super leuke siggy die je voor mij gemaakt hebt. Vandaag of morgen zet ik hem op mijn weblog. Regelmatig plaats ik een update over mijn siggies 60 jaar. Groetjes, Erna

teddy bears Marin to Venice zei

Hallo Cisca,
danke um meinen Vertretern zusätzlich zu sein, gefällt die Arbeit mir, das machst,... es ist sicher schwerere als Bären machen!

Wir haben das gleiche Alter und die gleiche Liebe für die Dinge, die von unseren Händen geboren werden.

Eine große Umarmung

Rosarita