Volgers

woensdag 14 april 2010

Het lege-nest-syndroom

Hallo allemaal,

Het is weer woensdag, dus mandjesdag. Ik heb een beetje last van het lege-nest-syndroom, want er komen geen nieuwe mandjes meer bij. Ik zit ze alleen nog maar te quilten. Voorlopig nog steeds alleen om de mandjes heen. Ik dacht dat ik al op de helft was, heb net nog even gekeken, maar dat is niet zo. Maar het gaat goed, de maat is goed te hanteren, dus quilt het lekker. 

Afgelopen vrijdag was Ria L. jarig. Marijke en ik hadden lapjes bij Cora "besteld" en die vroeg ons of we het op de Tilda-club wilden geven, Ria is daar altijd op vrijdag. Dus wij erheen. Cora had een mooi mandje met stofjes klaar, dus konden we een leuk cadeautje geven. We ontmoetten  de Tilda-club, Lida was er ook en we smulden van Cora's koffie met gebak van Ria. Lida had een leuk speldenkussen gemaakt (een paar weken geleden, voor Cora's verjaardag), waar Marijke en ik ook zin in kregen, toen we hem zagen. We zochten gelijk lapjes en vilt uit, ik kocht naalden en we leenden draad. Lida maakte een patroon met o.a. een gebaksbordje en zo konden we aan de slag. Het was een werkje, dat bij mij gauw af moest, zo leuk vond ik het. En het resultaat mocht er zijn, tenminste, dat vind ik. Marijke heeft heel andere stof gekozen, lichtblauw met roze rozen Ik heb er m'n eigen draai nog een beetje aan gegeven met een knoop in het midden. Is hij niet leuk geworden? Ze zijn alleen wat groter geworden dan die van Lida, dat komt natuurlijk door het bordje, maar niet minder leuk. Zo hadden we een gezellige ochtend met elkaar, ik ga zeker nog eens terug. A.s. vrijdag maken ze een engeltje, jammer dat ik niet kan.

Ook nog even verder gegaan met de Antieke Quilt van Guute. Één rand is nu af en zit gespeld en nu weet ik nog steeds niet of ik het mooi vind zo. Ik zal hem maandag meenemen naar de bee, op een foto (van mij althans) zijn de kleuren toch niet zo duidelijk te zien. Maar zo'n rand erbij maakt hem weer wel een stukje mooier, als het al niet een beeldschone quilt was.

Ook wat geborduurd, maar nog niets afgemaakt.  De duo penotti wordt binnenkort ook van stal gehaald, dus ik heb genoeg te doen.


Tot volgende keer!

Groetjes, 

Cisca

16 opmerkingen:

katrien zei

Succes met het quilten van de mandjes.
WAt een leuk speldenkussen,en je AQ is ook al heel mooi.

Guusje, zei

Leuk speldenkussen en je AQ wordt ook een plaatje. Wat goed dat je al zover bent met de mandjes. Zodra ik weer dingen afheb ga ik er weer met volle moed tegenaan en dus ook weer verder mee.

Erna zei

Wat een leuk speldenkussen, lijkt wel een heerlijke taart....
Liefs
Erna

Karen zei

So many good projects that you are working on. I especially like the basket quilt.

inge zei

een prachtige mandjesquilt! veel quiltplezier! leuk speldenkussen! en de antieke quilt is ook al zo mooi!

Cybele's patch zei

Gezellige dag hebben jullie gehad met een leuk resultaat. Het speldenkussen is enig. Je AQ wordt prachtig en de kleuren zijn mooi.

wilmakuin zei

Een prachtig speldenkussen!! De antieke erg mooi en je mandjes prachtig. je hebt genoeg te doen...

AnitaA zei

Wat word je antieke mooi !Leuk speldenkussen heb je gemaakt zo even tussendoor.
Groetjes Anita.

Else zei

Heel erg mooi je mandjes, succes met doorpitten. Je speldenkussen is erg leuk, je kan er nooit genoeg hebben. Maar je antieke quilt schiet ook lekker op! Hele fijne dag, Else

Jantine zei

Je mandjes quilt wordt prachtig en het speldenkussen vind ik ook schitterend. Wat heerlijk om zo een ochtendje te werken!

ria vogelzang zei

Wat een gezellige foto's! Wat een mooie mandjesquilt en je AQ wordt ook al zo schitterend!
Gezellig om zo met z'n allen gezellig te beeen!
Geniet ze!

quilting Jeannet zei

Wat wordt je AQ prachtig Cisca, ik vind het beeldschone randjes, en hij lijkt ook al zo mooi strak, dat vind ik het moeilijkste naarmate hij groter word. Het speldenkussen vind ik ook een toppertje door de mooie zachte kleuren. Leuk hoor allemaal!

groetjes, jeannet

Lida zei

Wat wordt je AQ mooi!! En je mandjes quilt wordt dus weer helemaal met de hand doorgepit, wat zal dat een mooi resultaat geven enne... je speldenkussen is een dotje geworden en wat leuk staat die knoop erop, ik krijg direct zin om er weer een te maken! Jammer dat je niet kunt vandaag, maar wens je een heel fijne dag en weekend, groetjes
Lida

Willie zei

Hallo Cisca , hier ben ik weer een keer.Je mandje quilt vind ik heel mooi. Maar het spelden kussentje is een snoepie .En je AQ die is al heel erg mooi aan het worden

Ingrid. zei

Wat leuk geworden zeg dat speldenkussen !
Fijne dag , groetjes van Ingrid.

Anja.M zei

Hoi Cisca,
Ben even mijn mandjes ronde aan het maken.
Laat hé! ik heb het een beetje verwaarloost om overal te kijken maar dat maak ik nu weer goed.
Ik zie nu pas dat je al aan het quilten bent.
Mooi is hij.
Nog negen rand blokken en dan ben ik ook klaar.
De rest heb ik al zover als het kan aan elkaar zitten.
Zo nu snel verder naar de anderen.