Volgers

dinsdag 20 april 2010

In plaats van.....

Hallo allemaal,

Er is weer gequilt aan de mandjes deze week, maar het is moeilijk om het te laten zien op de foto. Dus daarom maar een ornamentje afgemaakt met weliswaar een heel klein mandje, maar het is er toch één.


Ik kwam ook deze stitchery weer tegen, die heb ik vorig jaar al eens laten zien. Ik heb er een stofje bij gekozen, wat er qua kleur goed bij past en heb het er gisteren op de bee aangenaaid. Ook die kan dus bijna gequilt worden. Hij zal leuk staan in mijn kamertje. 


De stoffen voor maand 8 van de Sweet Memories zijn weer binnengekomen, mooie blokken  allemaal, één appliqué-  en twee patchworkblokken. En natuurlijk moeten er ook weer log cabins bij gemaakt worden, waar ik zo'n hekel aan heb. Ik heb besloten, die mee te nemen op vakantie, anders komen ze nooit af.  Ik ben inmiddels aan de patchworkblokken begonnen, bij één heb ik het dropvormige malletje verkeerd om gelegd, zodat allebei de stukjes naar de verkeerde kant wijzen.  Het stukje stof dat nog over is, is genoeg voor één drop, maar niet voor twee, dus daar moet ik een andere stof voor zoeken. Ik was vanmiddag bij Marijke, waar we met Ria L. onze mini-bee hadden en ze gaf me een een stukje stof mee, die er wel bij kan, maar ik ga toch nog even verder zoeken of ik zelf wat heb. Trouwens, Marijke en Ria gaven hun fiat aan mijn AQ, ze vonden de kleuren van de tussenborders mooi, dus kan ik verdergaan met de afgeknotte ruiten.


Dan heb ik eindelijk het borduurwerk ingelijst, dat al jaren ligt te wachten. Ik vind het toch zo'n mooi tafereeltje, jammer dat het zo lang is blijven liggen, daar is het veel te leuk voor. De afgelopen jaren heb ik vooral in de vakanties geborduurd en daarom heeft elk borduurwerk zijn herinneringen aan die vakantie. Als ik naar dit werkje kijk zie ik mezelf op het balcon zitten van ons appartement aan het haventje van Lesbos-Griekenland. Ook nu ben ik alweer aan het kijken naar wat ik dit jaar ga maken, afgewisseld met de log cabins en lezen.


Volgende week zaterdag mag ik met Marijke en haar man mee naar Veldhoven. Het is lang geleden, dat ik daar voor het laatst was, het was toen nog in Waalre. Ik heb al naar de lijst met winkels gekeken op internet, heel internationaal!  Misschien gaat Ria L. ook mee, dan is ons clubje compleet, nu Cora niet meer meegaat. Heerlijk, die voorpret!


Tot volgende keer!
Groetjes, Cisca


26 opmerkingen:

Karen zei

Good projects to show as usual. I like the cross stitch project you had framed. The treadle sewing machine and all the other things in the scene are just perfect for a sewing girl!

Erna zei

Erg lief ornamentje en je ingelijste borduurwerk is ook prachtig.Van quilten heb ik niet zoveel verstand, maar ik vind het wel kunstig wat jullie allemaal met die lapjes doen
Liefs
Erna

Klaske zei

Wat een prachtig borduurwer Cisca, dat je dat zolang hebt kunnen laten liggen!Goed dat je hem hebt ingelijst!

Leintje zei

Mail me even welk stofje je tekort komt, dan stuur ik je even een nieuw stukje! Gewoon aan de bel trekken hoor1

Groet, Leintje

p.s. leuk ornamentje ook!

quilting Jeannet zei

Wat heb je een schattig ornamentje geborduurd Cisca, echt heel mooi met dat oud blauw erin. En wat doe je toch altijd veel.

groetjes, Jeannet

Sylvia zei

Goh zeg wat een leuk borduurwerk, zo toepasselijk, zou het zo willen maken..!
Maar ik borduur eigenlijk al jaren niet meer,jammer maar waar haal je de tijd vandaan?!
Patchen, quilten, lezen, tuin enz.
Gr.Sylvia.

Annelies zei

Misschien komen we elkaar wel tegen in Veldhoven.

Yvonne aka sommeke zei

Gut, Cisca, wat laat je toch weer veel moois zien! Ik had vandaag ook een misser met spiegelbeeld.... stom, hé! (vind ik mezelf dan toch)

Mascha zei

Wat laat je een hoop mooie dingen zien. Het borduur werk vind ik prachtig.
Groetjes Mascha

Daniëlle zei

Ieder mandje telt, hoe klein ook hihi! Schat van een borduurtje, lieve stitchery, prachtig groot borduurwerk (wat een boel steekjes) en mooie blokjes in wording! Alvast veel plezier met het maken van je boodschappenbriefje voor Veldhoven hihi! Mooie dag vandaag, groeten,Daniëlle

katrien zei

Mooi ornamentje,en wat een mooi borduurwerk heb je laten inlijsten.
Ik ga ook op zaterdag naar Veldhoven.

Else zei

Mooi je ornamentje, en je andere werkjes zijn ook schitterend! Je bent al lekker op weg met je mandjes, binnenkort een affo. En schiet je al op met je lijstje voor Veldhoven (lol) ik ga ook op zaterdag naar Veldhoven.

ria vogelzang zei

Wat een mooie werkjes!! Echt genieten, zeg!

Nelleke zei

Hallo Cisca prachtige dingen laat je ons weer zien ik vind je borduurwerk heel erg mooi.En wat Veldhoven betreft nog een fijne dag gewenst samen met Marijke.groetjes Nelleke

Willie zei

Wat een prachtige borduurwerkjes ,je stitchery is ook te gek.
De Sweet Memorie wordt ook heel mooi ,vooral de kleuren spreken mijn aan.

Gr Willie

Lida zei

Wat een schattige borduursels, zowel de stitchery als het kruisjes borduurwerk! Dat zal zeker gezellig staan op je kamertje, maar het kan overal hangen, beeldschoon!! Veel plezier in Veldhoven, groetjes
Lida

Tineke...... zei

het ziet er prachtig uit allemaal ..je borduurwerk is wel heel mooi,veel te mooi om idd.zo maar te laten liggen, maar nu is het klaar en kan je het ophangen..
een fijn weekend..
groetjes Tineke

Annelies vdB zei

Wat ben je weer heerlijk met van alles bezig.
Je borduurwerk is op zich al heel leuk en ziet er ingelijst nu helemaal af uit.

Erna zei

Lief ornamentje. Maar dat stitcherietje, daar ben ik helemaal weg van. Echt een leukerd. Fijn weekend. Groetjes, Erna

lut zei

Wat een prachtige borduurwerken, Ciska!
Fijne zondag.

Cybele's patch zei

Wat is er weer veel moois te zien. Je borduurwerk is prachtig. Dat verdient het inderdaad om geshowed te worden.

Inge Slaats zei

Zo, ik heb even op mijn gemak al jouw mooie dingen bekeken. Je stitchery komt mooi uit met deze stof eromheen. Ook je borduurwerk is echt prachtig. Ach, eigenlijk is alles wat ik hier zie helemaal mijn smaak.
En Cisca, mijn zus Erna en ik zijn ook in Veldhoven zaterdag en we hebben al een afspraak gemaakt om Berna te ontmoeten. Misschien zien we jou, Marijke en Ria ook? Het zal een gezellige boel worden, vast en zeker.

Fijne avond nog,
Inge

inge zei

he die stitchery is leuk! zal heel leuk staan in je naaikamer!

Daniëlle zei

Hihi, ik weet je wel te vinden hoor! Veel plezier morgen in Veldhoven en doe Marijke de groeten!!! Heel veel plezier met je hexjes!! Mooi weekend, groeten, Daniëlle

Anita (Sniet) zei

Wow wat een bezige bij. Ik ben helemaal weg van je stitcherie en je borduurwerkje. Zoals je misschien wel weet ben ik meer borduur dan quilt. Tot gauw Groetjes Anita

María zei

Hola Cisca, he buscado este patrón de punto de cruz durante años y nunca lo he conseguido,es una serie de tres y yo tengo los dos (que podrás ver en mi blog) me gustaría por favor si me lo puedes enviar por correo, yo te enviaría los dos que tengo yo si estas interesada. Un beso muy grande.