Volgers

dinsdag 4 mei 2010

Van de Sweet tot Veldhoven

Hallo allemaal,

Deze week de april blokken van de Sweet Memories gemaakt  en ik vind het applique blok vooral erg mooi. Ik heb hem met needleturn gemaakt, het kostte nogal wat tijd, maar het is goed gelukt, vind ik.
Ik heb nu drie appliqueblokken gemaakt, waarvan twee in needleturn, dus het betekent, dat het eerste blok in het midden, opnieuw gemaakt moet worden. Gelukkig heb ik de achtergrondstof zelf ook, en het mooie beige stofje met de bloemetjes had ik al bij Cora gekocht, dus het is geen probleem wat dat betreft. 
Ook de negentien paperpiecing log cabins, die ik nog moet maken, zijn getekend en deze week is er ook veel tijd in het knippen van de stofjes gestoken, zodat alles nu alvast klaar ligt voor de vakantie, waarin ik gepland heb de negentien log cabins te maken. Hopelijk kom ik dan ook nog tot het maken van een borduurwerkje.Een "oud"  merklapje, dat sinds 2002 op zijn inlijsting wacht, heb ik eens opgezocht. Het is op 16-draads linnen geborduurd, gelukkig was het in de Griekse zon goed te zien. Ik heb, net als bij het borduurwerk uit mijn vorig logje, eerst karton bekleed met katoen en toen het borduurwerk eromheen gespannen. Zo heb ik het jaren geleden op een merklappen-ontwerp cursus bij Joke Visser gehoord. Het andere werkje moest ik zonder glas inlijsten, want er zaten een paar knoopjes op en ik vind het heel mooi staan. Nu heb ik het in een dienblaadje geplakt, tenminste, het zit nog los, want ik vind het nog niet strak genoeg. Ik zag laatst zoiets bij Ria B. en ik vond het erg leuk staan. 

Zaterdag ben ik met Marijke en haar DH naar Veldhoven geweest. We hebben prachtige werkstukken gezien en ook minder mooie. Heel veel artquilts, vaak heel mooi gemaakt, maar niet onze stijl. Ik had geen fototoestel bij me, maar Marijke's DH heeft zo'n honderd foto's gemaakt. 
Ik heb niet veel bekenden gezien, buiten bekende standhouders, zoals Dorry, Jookies en de dames van de H&W en Petra Prins en Janine van het Quiltgebeuren, maar van de bloggers alleen Inge en haar zus Erna. Ze waren twee druppels hun foto's, alleen ben ik niet zo goed in "onbekende bekenden" ontmoeten. 
Eigenlijk waren er niet zoveel winkeltjes als er in mijn herinnering in Waalre waren, maar dat komt misschien ook doordat er een grote beurs in Frankrijk was. Het gebouw in Veldhoven was wel mooi ruim, genoeg plaats als je koffie wilde drinken, en er was een ruimte met gemakkelijke banken, waar je lekker even kon gaan zitten.
Dan nog even mijn buit: ook ik ben voor de "Life is Beautiful" gevallen, al moet hij nog even wachten en heb ik nog geen idee, hoe ik hem ga verwerken. Vijf mooie lapjes erbij en, een mooi patroon van Lynette Anderson en een leuke pop, Zakke(n)leintje, die in haar rok plastic zakken gaat verbergen. Nog twee strengetjes zij van WDW bij Petra Prins gekocht, voor een borduurwerkje van Blackwork Design, die niet op de foto staan. Had de kleuren niet bij me, niet wetend dat het het daar te koop was, dus nam maar wat mee en natuurlijk waren het de verkeerde kleuren, maar ze komen wel van pas.
Kortom, het was een heerlijke dag!
Tot volgende keer, groetjes,

Cisca

17 opmerkingen:

Berna zei

Je blokjes zijn juweeltjes. Echt heel mooi gedaan.
En je buit uit veldhoven mag er zijn. Heerlijk he om jezelf zo te (kunnen) verwennen. Ik geniet er elke keer weer van.

Margreet zei

Wat heb je een prachtig merklapje gemaakt zeg! Heel mooi. En wat een heerlijke buit met lapjes en de quiltmania. Dat vind ik toch zo'n mooi blad altijd. Geniet ervan hè!

Cybele's patch zei

Je blokjes voor de Sweet zijn prachtig geworden. Vooral dat applicatieblokje is erg mooi. Leuk merklapje ook. Bedankt voor je verslagje over Veldhoven. Ik ben niet geweest en geniet van alle moois erover dat op de blogs voorbij komt.

Karen zei

The applique block is well done. I like your fabric choices.

Dorine zei

Wat prachtig zijn je applicatieblokjes.
Zo mooi gemaakt met Needleturn.
Dat lukt mij nog niet.
Ik heb ze met de machine gemaakt.
Leuk je uitstapje naar Veldhoven.
En weer een mooie buit aan inkoopjes.
En ook al gevallen voor de LIB ja hij is echt niet te versmaden.
groetjes Dorine

Erna zei

Ben helemaal verliefd op je merklapje, en ...erg benieuwd naar " Life is Beautiful", geen idee wat ik me daarbij voor moet stellen hahaha
Liefs en een gezellige bevrijdingsdag,
Er

Klaske zei

Wat een prachtig applicatieblok Cisca!!!!!!
Ben benieuwd hoe jij de LIB gaat maken.Ennuuuh, lueke buit heb je daar te liggen!!Groetjes KLaske

katrien zei

Wat een mooie sweetblokken.
Leuke aankopen,en nog eentje die gevallen is voor de LIB.Succes.

Willie zei

Wat een geweldige blokken heb je gemaakt,echt heel mooi.
Maar wat een geweldige inkopen heb je gedaan in Veldhoven.
Ik heb net mijn eerste blok af van de LIB.

Erna zei

Je blokken zijn geweldig en die puntjes zo netjes. Ben benieuwd hoe je de LIB een eigen draai gaat geven. Leuk je even gesproken te hebben in Veldhoven. Fijne dag nog. Groetjes, Erna

Else zei

Ohhhhhhhhh wat een heerlijke aankopen heb je gedaan! Leuk dat je ook aan de LIB gaat beginnen, fijne dag, Else

Daniëlle zei

Ik ben helemaal weg van je applicatieblok!!! Geweldig die kleurtjes!! Mooi gedaan joh! Ook al een Lib fan hihi, prachtige buit heb je meegenomen! Schattig merklapje!! Ik wil je ook even bedanken voor de reacties die je altijd bij mij achterlaat. Helaas kan ik je nooit een mail terugsturen, vind ik erg jammer, want zover wonen wij denk ik niet van elkaar hihi! Wie weet hoor ik nog van je! Mooie avond, groeten, Daniëlle

AnitaA zei

Wat een mooie blokken heb je gemaakt ! Je bent goed geslaagd in Veldhoven.
Ik ben heel benieuwd hoe jouw uitvoering wordt van de Live is Beautiful.
Groetjes Anita.

Mascha zei

Je blokken zijn schitterend. Ben al benieuwd naar je Live is Beautiful.
Groetjes Mascha

Annelies vdB zei

Veel succes met de Life is Beautiful quilt !
Goed weekend.

Lida zei

Hoi Ciska,
Wat leuk, jij hebt dus ook de LIB aangeschaft en wat jammer dat we elkaar niet gezien hebben! Maar je bent in ieder geval prima geslaagd en je blok... beeldschoon!
Wil je aub nog even bij mijn blog aanwippen? Groetjes
Lida

Tineke...... zei

ziet er heel mooi uit ....en veel plezier met het maken van je LIB...:)
fijne avond
Tineke