Volgers

dinsdag 29 juni 2010

"30" Flower Wednesday en wat sweet

Hallo allemaal,

Deze week heb ik weer erg mijn best gedaan , zoals jullie zien, er zijn weer heel wat bloemen in mijn tuintje bijgekomen Dankzij het mooie weer heb ik heel wat uurtjes op mijn balkon doorgebracht en daar zijn dertig nieuwe bloemen gemaakt. Hoe warm het ook is, mijn handen gaan bijna altijd door, maar nu wel even met kleine dingen. Het voorbewerken was niet aan te slepen, elke keer moest ik weer mijn kamertje in om nieuwe hexjes te plakken.  Zien jullie de twee bloemen  links bovenaan op de eerste foto, die zijn allebei uit dezelfde stof geknipt. Leuk, dat je uit één stof totaal andere patroontjes kunt halen, hè.
 
Ook nog een overzichtsfoto van de 41 blommen, ik heb er nu dus 41 kleine + 10 grote = 51 totaal. Ik denk, dat ik maar eens begin met het aan elkaar naaien van de kleintjes, ik heb geen idee hoeveel ik er nodig heb. Het wordt waarschijnlijk een bloementuintje zonder patroon, gewoon alle blommen aan elkaar. Ik hou ook van echte tuinen die een beetje wild zijn, dus dat vind ik waarschijnlijk het leukst. Dan kan ik later eventueel een patroon bij de grotere bloemen kiezen.

Tussendoor ook steeds wat aan de applicatie blokken van de Sweet gewerkt. De logo-applicatie is klaar, maar waarschijnlijk gaat er iets vanaf en opnieuw erop, wat ik niet helemaal mooi vind, ik zeg niet wat, maar ik neem aan, dat jullie het ook zien. Als dat gebeurd is, is hij nog niet perfect, maar ben ik wel tevreden.

Zien jullie het verschil tussen de beide manieren van appliceren? 

Eindelijk ook met de laatste applicatie begonnen, daar heb ik een patroon uit het SBS boek voor uitgezocht. Twee hoeken zijn bijna af, de rondjes voor het midden heb ik al om karton geregen, als het nog even duurt voordat ze gebruikt worden, hoef ik ze niet eens te strijken en blijven ze ook zonder karton mooi rond.

En nu we het toch over Sylvia Compson hebben, het tot nu toe laatste boek van Jennifer Chiaverini, The Aloha Quilt, zat vandaag in de brievenbus, weer genoeg leesvoer voorlopig. Op het ogenblik herlees ik The Cross-country Quilters, wat ik een heel leuk boek vind over vijf quiltsters, die elkaar  op Elm Creek ontmoeten en een afspraak maken het jaar erop weer terug te komen met een quiltblok, dat ze pas mogen maken als de problemen in hun leven opgelost zijn. Een heel mooi boek, ik hoop, dat deze Aloha Quilt weer een mooie is. Dit is dus mijn veertiende roman over Elm Creek Quilts, jammer dat er maar zo weinig in het Nederlands uitkomen.

Dan nog even over het poppenbedje van vorige week. Wat leuk, dat iedereen het zo mooi vond. Ik vond het er zo kaal uitzien op de foto, in het echt is hij iets mooier en donkerder, ik was in het begin van plan het over te schilderen, maar ik vind de plaatjes aan hoofd- (niet te zien op de foto, maar het is iets anders aan beide kanten) en voeteneind zo leuk. Het quiltje erop is een lapje dat ik eens gekocht heb met andere lapjes samen. Ik wist niet wat ik ermee aan moest en heb er toen een donkerrode border aangemaakt en de hexjes doorgequilt. Zo zie je maar, het lijkt inderdaad net echt, we hoeven toch eigenlijk niet zo ons best te doen, haha! Zo kwam het toch goed van pas, zo'n hexjes quiltje op One Flower Wednesday!

Tot volgende keer, groetjes, 
Cisca

25 opmerkingen:

Daniëlle zei

Wat heb je er een boel gemaakt joh, ze passen niet eens allemaal op 1 foto hihi! Gaat lekker zo hoor! Appliceren is oefenen, komt dan vanzelf bijna. Wordt prachtig, zul je zien! Veel leesplezier, leuk zijn ze he! Mooie avond, groeten, Daniëlle

Karen zei

Your applique blocks are looking very good.
I have been seeing so many of the hexagon flowers on blogs. A very summer time idea.

Michelle zei

What a lot of 'flowers' - they are lovely. The appliqué is beautiful.

Sylvia zei

Wel heel productief geweest zeg met al die blommen.Leuk hoor.Gr.Sylvia

Marianne & Marie-José zei

Wat veel bloemen en allemaal erg mooi, ook de applicatie. Ik zit ook nog in de oefenfase wat het appliceren betreft, maar steeds meer handigheidjes vind je uit of lees je bij de andere bloggers. Ik vind de boeken van elm creek ook geweldig, zo herkenbaar vaak.Ben ook met de SBS gestart.
Groetjes van Marianne

Erna zei

Wat een bloemenfestijn, ennuh sorry maar ik zie het verschil niet ik vind het gewoon knap.
En de boeken, geweldig dank voor de tip van de nieuwe
Liefs
Erna

katrien zei

Amaai,wat heb je er veel gemaakt en wat zijn ze mooi.
ook je applicatieblokken zijn heel mooi.

Cisca zei

@ Daniëlle, Ja ik ben wel eens een beetje overenthousiast, maar ik laat het nu maar staan (lol).

martine zei

Het mooie weer zorgt wel voor heel veel bloemen.
Het is ook zo'n heerlijk op schoot werkje.

Yvonne aka sommeke zei

30 nieuwe blommekes! Goe gewerkt zeg!!!
Ik zie ook geen verschil tussen de appli-blokken (foto's te klein :-((()

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een bos heb je gemaakt en dan ook nog met de Sweet in de weer geweest, ik zie trouwens ook geen verschil.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Wat een productie! Je vingers zullen wel een beetje pijn doen, of niet? Je bloemen zijn prachtig geworden. Het is inderdaad leuk om te zien hoe totaal verschillend de bloemetjes van een en dezelfde stof kunnen zijn. Ook een beetje verslavend om telkens iets nieuws te maken, toch?

ria vogelzang zei

Wat een mooie bloemen en appliqué-blokken!
Geniet ze!!

Cybele's patch zei

Wat heb je hard gewerkt in je bloementuintje. Prachtig! De blokjes voor je Sweet zijn ook mooi maar ze lijken me best moeilijk.

yvonne zei

je bent nu officeel een bloemiste wat veel zijn het er geworden !!!!!

Steffi´s Candy Quilts zei

Wow, you were very productive! Your flowers are very nice! And I also like your applique blocks!

Sheila zei

Congratulations , you have created a lovely garden with many many blooms , beautiful !

Birdie zei

Love the patterns you have created with your flowers.

Karen zei

Thirty new flowers!!!!! Good for you! How beautiful they are. Your applique is wonderful too.

AnitaA zei

Dit is echt weer om lekker blommen te maken, je hebt dan ook goed je best gedaan ! Wat een prachtige applicatie blokken .
Groetjes Anita.

Lida zei

Jemig, wat een hoop hexenblommen heb je gemaakt en dan ook nog die schitterende appliquatieblokken! Wat een werk, maar ja lekker buiten op je balkon is het nu wel het fijnste werkje om te doen, lekker klein! Oh, is er al weer een nieuw boek uit, ik heb het laatste nog onaangeroerd liggen (vakantieleesvoer!). Je wiegje is vintage, zoals dat tegenwoordig met een deftig woord heet en inderdaad dat moet je dus zo laten, maar het quiltje ziet er perfect uit en voorbedrukt of zelfgemaakt het gaat toch om het resultaat! Heel fijne dag en doe kalm aan het wordt heet!! Groetjes
Lida

quilting Jeannet zei

Jeetje Cisca, nog ene keer proberen te publiceren, jij gebruikt zeker pokon voor je bloemen, wat een ijver, maar mooi zijn ze wel !

groetjes, Jeannet

Anita zei

Wat een mooie bloemen heb je gemaakt. Een echte bloementuin. Ik heb met veel genoegen je weblog gelezen.

Theresa zei

Beautiful blooms and your applique is gorgeous.

Crafty Robyn zei

Very pretty flowers