Volgers

woensdag 23 juni 2010

Van One Flower Wednesdays naar de sweet en een poppenbedje

Hallo allemaal,

Na nog drie hexablommen gemaakt te hebben, besloot ik eens te gaan kijken hoe het zou gaan om hele kleintjes te maken. Misschien leuk voor een poppenquiltje of zo. Dus kleine hexagonnetjes uitgeprint en begonnen. In het begin viel het niet mee, maar ik bleek teveel lijm te gebruiken (ik gebruik Pritt), waardoor de stof erg hard werd. Nu probeer ik alleen de randjes van de zoompjes in te smeren, en dat gaat goed. Zodat ik nu helemaal niet meer kan stoppen. Tussendoor af en toe even een stukje geapplikeerd en me er gisteren toe gedwongen de stroken voor de border van de duo p. tevoorschijn te halen, zodat ik daar gistervanavond één kant van kon gaan aanzetten, maar verder heb ik gisteren heerlijk op het balkon zitten hexen. Ik heb deze week dus drie grote en elf kleintjes gemaakt, dat maakt de stand 10-11. De grote bloemen zijn 3 3/4 inch en de kleintjes 2 inch. De hele bloem, bedoel ik. Ik hoop, dat de drang om ze te maken gauw minder wordt, want ook de andere dingen moeten afkomen, tenslotte! 

Dank jullie wel voor het meeleven met de tussenvulling, ik heb niet eens meer gemeten of de quilt er nog uit zou kunnen, want met die dunne plekken, waar je doorheen kunt kijken,  vind ik het zonde om hem voor zo'n grote gebruiksquilt te gebruiken, zeker omdat ik hem voor anderen maak. Dus vorige week gauw naar Cora gegaan en een nieuwe besteld. Cora vertelde dat het deze keer een 80/20 zou worden en dat de eerste waarschijnlijk 100 % katoen was geweest. En toen herinnerde ik me weer dat tijdens de Dear Jane bijeenkomsten jaren geleden Ria B. van de Quilter's Corner ons vertelde dat we deze vulling eventueel konden wassen, als we niet wilden dat hij kromp, als hij als quilt gewassen zou worden. Dat kon dus bij die Hobbs-vulling., die 80/20 was! Daar de Dear Jane voor ons lits-jumeaux bed gemaakt werd, wilde ik niet dat hij kromp, want dan paste hij misschien niet meer. Dus heb ik de vulling toen gewassen. Ik had in die tijd een bad, heb hem daarin gespoeld, maar daarna heb ik hem wel in de wasmachine gedaan om te centrifugeren. En hij bleef prachtig. Daarna nooit meer een vulling gewassen, dus toen ik op de beurs bij Elly Prins extra brede katoenen vulling per meter zag, heb ik er niet bij nagedacht, dat deze niet die 20% andere vezels had. Dom, dom, dom!!!

Onze oudste kleinzoon Danny is geslaagd voor zijn Havo-diploma, dus dat hebben we gevierd en daarna kwam vaderdag, ook weer zo'n feest vol dikmakers!   Het leek trouwens net moederdag, want ik kreeg daar nog een prachtig cadeau voor van DS1 en DDIL1, ze hadden bij Cora een boek voor me gekocht met een schitterende countryquilt, die beslist mijn volgende project gaat worden. Ik ben er helemaal weg van en ga de komende tijd stofjes ervoor verzamelen. Het is een Franse mystery-bom van Born to Quilt geweest. Buiten de quilt staan er ook nog veel andere leuke dingen in.

De middenapplicatie van de Sweet is weer wat verder gekomen, maar de bedoeling was geweest, dat hij nu af was en ik al met de volgende en l bezig zou zijn. Maar van wie moet dat? Alleen van mezelf, dus zal ik nu proberen wat minder krampachtig te worden wat quilten betreft, het is tenslotte een hobby. 


Dan nog even een foto van een poppenbedje, beloofd aan (Quilting) Jeannet. Ik heb het heel lang geleden  op een verzamelbeurs in de Jaarbeurs  gekocht, met de bedoeling er een  "antieke" pop voor te maken. Dat is er nooit van gekomen en nu ligt er een pop voor de kleindochters in, die regelmatig naar bed gebracht moet worden. Ik vermoed dat mijn bedje door een ijverige doe het zelver in Oostenrijk gemaakt is.  Jeannet is bezig met een serie poppenquiltjes en heeft haar poppenbedje ook op haar blog laten zien. Ik heb ook een poppenquiltjesboek van dezelfde maakster als haar serie en ben nog altijd van plan er één te maken. Eens..


Tot volgende keer, groetjes, 
Cisca

19 opmerkingen:

Cybele's patch zei

Prachtige bloemen Cisca en zoveel! Wat laat jij toch altijd veel mooie dingen zien. Heerlijk om zo onverwachts verwend te worden met zo'n mooi boek. Prachtige quilt is dat.
Wat de Hobbs 80/20 betreft moet je toch wat voorzichtig zijn met wassen. Ik gebruik die bijna altijd en door wassen komen er toch dunnere plekken in. Gelukkig geen gaten. Ik spuit hem nu altijd goed nat met de bloemen spuit en ga er dan voorzichtig met de stoomstrijkbout over zonder de vulling met het ijzer aan te raken. Is wel even een klus maar (tenminste voor mij) werkt het goed. Ik heb laatst een quiltje gewassen en dat is niet gaan rimpelen.

yvonne zei

Prachtig bedje ,bloemen echt waar 2inch????????
niet tegeloven gelukkig voor het prachtige bedje en niet voor een grote quilt.
Hoeveel moet je dan niet maken phoe,phoe fijne dag groetjes yvonne

Gerda Hartman zei

Schattige bloemen en wat een mooi boek. Kan me voorstellen dat je die quilt wilt gaan maken. Dat poppenbedje is ook een schatje met dat quiltje zo.

katrien zei

Heel mooi je blommetjes.
En het poppenbedje ook zo'n leuke.

Sheila zei

You have a beautiful flower garden blooming .

Sue zei

Your flowers are just so sweet.
I love your applique block. Pretty

Erna zei

Je hexagonnetjes worden erg leuk en dat boek geweldig die patronen. En het poppenbedje is een leukerd. Geniet van het mooie weer. Groetjes, Erna

quilting Jeannet zei

Ohhhhh, mijn mond valt open....wat ene ongelofelijk leuk bedje Cisca! daar zou je toch zo aan een collectie quiltjes voor beginnen, en poppen, ik heb me toch een leuk patroon van een country pop uit Australie, die past er zo in, zet ik zaterdag op mijn blog. En wat een heerlijk boek heb je gekocht, je hoeft je vast niet te vervelen, maar dat bedje.....als je er soms inene geen plaats meer voor hebt.......ik woon in Rockanje.......

groetjes, Jeannet

Erna zei

Lieve blommetjes.....

Lida zei

Wat een hoop heb je gedaan! Mooie blommen, prachtige appliquatie en in dat boek heb ik ook al zitten neuzen, maar eerst maar eens wat andere zaken afmaken voor ik mij daar in stort!! Schattige wieg heb je daar, ik had er een maar mijn schat heeft hem weggegooid i.p.v. er een nieuwe bodem in te maken!! Leuke quilt ligt erop!! Groetjes
Lida

Saskia zei

Schattig, die kleine bloempjes. En het is superleuk om er een poppenquiltje van te maken.

Yvonne aka sommeke zei

Mooie hexbloemekes weer en wat een allerschattigst poppenbedje!

marijke's crea zei

Wat een prachtig poppenwiegje echt schitterend en het boek is ook geweldig leuk mag ik vragen hoe het heet?
Fijne dag groetjes Marijke

Theresa zei

What beautiful tiny blooms you have - they look great on the fuschia! I like your applique project too.

Daniëlle zei

Mooie blommen heb je er weer bij!! En tja, wat zal ik zeggen over Born to Quilt: supergaaaaaf! Heb Veronique vorig jaar in de Elzas ontmoet en haar gevolgd met het kopen van Lizzy hihi! Eigenlijk zou er hier in huis zo'n schort moeten hangen haha!! Nog iets voor de WIMmetjes lijst pfffff! Mooi weekend, groeten, Daniëlle

Else zei

Mooie blommen heb je weer gemaakt, hoe groot gaat het worden? En die schort LEUK, maar dat bedje met quiltje SUPERRRRRRRRRRRR. Oh wat is er toch veel leuks om te maken, wat Danielle zegt WIMMETJE's genoeg in blogland. Heel fijn zonnig weekend, groetjes Else

Annelein Design zei

Fijn te lezen dat je van de blogs geniet. Ik heb net even bijgelezen op jou blog. Dat met de tussenvulling had mij ook kunnen overkomen.

Wat een heerlijke kado's heb jij gekregen zeg. Dat boek is natuurlijk helemaal het einde. Ze maakt zulke mooie ontwerpen.

Karen zei

Pretty flowers this week and sweet doll quilt.

http://quiltendewilma.web-log.nl zei

Kom ik pas aan huppelen!! Wat laat je mooie dingen zien!!