Volgers

woensdag 16 juni 2010

"One Flower Wednesdays"en meer

Hallo allemaal,

Al had ik het niet kunnen denken, nu ben ik echt verslaafd aan de hexablommen! De afgelopen dagen heb ik er zes gemaakt, allemaal van "afval". Het is een heerlijk werkje om buiten te doen. Maar ook binnen natuurlijk. Na twee had ik een kapotte duim, waar de achterkant van de naald er steeds in prikte. Ik heb toen een iets grotere naald genomen en gelukkig lukte het toen zonder prikken.
 
Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat ik niets anders meer doe. Ik heb netjes alle log cabins van de Sweet afgemaakt en dat is een hele opluchting. Een kwart van de op één na laatste applicatie is af, maar dat is dan ook een priegelwerkje!  Maar het gaat lukken, nog even en ook dat is een affo!

Verder had ik een vervelende ervaring met de tussenvulling van de duo penotti. Ik had een dunne katoenen vulling gekocht op de beurs in Veldhoven, die ik op 30 graden waste, want DDIL wilde er geen antieke look aan, al kon ze zich er niet zoveel bij voorstellen. Ik had een vulling nog nooit eerder in de wasmachine gewassen en het was dus een verrassing, toen hij er niet meer uitzag toen hij er uit kwam: hij zit vol dunne plekken en aan één kant is het één groot gat. Ik zal hem nog eens gaan meten, want het is een enorme lap, of hij er uit kan zonder dat de erg lelijke stukken erin terecht komen, maar ik vermoed, dat ik een gang naar Cora moet maken voor een nieuwe. Wat toch wel weer eens nodig is, dus... Hebben jullie weleens een voering in de wasmachine gewassen, of is het zo dom van mij. Ja, achteraf denk ik: "ik had hem in een kussensloop moeten doen", maar op het moment zelf heb ik daar niet bij nagedacht.

Het romantische borduurtje van de vakantie heb ik met een mooi lichtroze stofje afgemaakt. Toen dacht ik er pas aan, dat ik er een rand langs had willen maken, met wat kant. Dat kantje heb ik er toen toch nog maar opgezet. Ik wil nog ergens een klein hartje vandaan halen  om erop te naaien, liefst heel klein zilverkleurig.
Hopelijk lukt het DH om het hexa-logo op mijn weblog te zetten, om makkelijk bij de andere blommenmaaksters te komen. Ik ga nu eerst wat voor vaderdag kopen, gelukkig weet ik wat....

Tot de volgende keer,
groetjes,
Cisca

31 opmerkingen:

martine zei

Dat vind ik zo leuk aan de blommen.
Je kunt al je restjes opmaken.

katrien zei

leuk je hexabloemetjes en mooi borduurwerkje.

Mascha zei

Mooie foto heb je van je leuke bloemen gemaakt. En dat borduurwerk zo romantisch.
Groetjes Mascha

Cybele's patch zei

Schattig minituintje heb je gecreeerd. (sorry, op mijn nieuwe laptop kan ik de puntjes maar niet vinden grrrom)
Zonde van de vulling. Ik gebruik meestal 80/20 en heb die maar 1 keer gewassen. Gelukkig is die wel heel gebleven maar er zaten wat dunnere plekken in. Nu was ik hem niet meer. Ik heb nog een 100 katoenen vulling liggen, maar nog niet gebruikt. I las ooit, ik geloof op het prikbord, dat er met wassen gaten in waren gevallen.

http://quiltendewilma.web-log.nl zei

Wat een prachtige hexjes!! Het is genieten om zoveel verschillende bloemen langs te zien komen....

jeeh... ik heb wel vaker gehoord dat er gaten in kunnen vallen met wassen maar dit is toch niet normaal??
Ik was de vulling nooit vooraf dus ik zou niet weten hoe hij in d equilt zit na het wassen...
Ik gebruik altijd 80/20.

marion zei

Je hebt een gezellig bloemenbakje staan :-)
Wat is het verslavend he.

ria vogelzang zei

Ja, wat verslavend zijn die blommen, he?
Wat en vervelende toestand met die vulling......!! Ik heb nog nooit een tussenvulling vantevoren gewassen, dus ik kan je geen advies geven....... (maar ik vind dit wel extreem!)
Zou maar gauw een andere halen (en heb je nog een adres van degene waar je dit gekocht hebt, ook al is het dan op een beurs; misschien hen even mailen??)
In elk geval: veel succes!

Lida zei

Ja een vulling kun je niet los wassen, sorry maar alleen geweven stoffen kunnen in de wasmachine en of het goed was gegaan in een sloop is ook nog maar de vraag, vooral het centrifugeren is funest! Maar ik hoop dat je hem er toch uit kan halen, maar lukt het niet dan kun je als je toch naar Cora moet direct schattige zilverkleurige hartjesknopen kopen, heb er gisteren een zakje van gekocht! Gaaf je blokken, dus dat wordt een geweldig mooie quilt! Je borduurtje is schattig met dat kantje eromheen! Gaaf geheel! Groetjes
Lida

GRANNY'S HOUSE zei

Mooie blommen en lief borduurtje.
Ik gebruik gewoon een fleecedeken van Ikea € 1,50, quilt de quilt en doe hem in de wasmachine, alle kleinkinderen hebben er een met een fleecevulling en ze blijven perfect, want ze zijn al tig keer gewassen.

Groetjes
Ines

Sue zei

Love your flowers. You are doing such nice work on all of your projects. Beautiful!

conny's quilts zei

Leuke bloemen heb je gemaakt!
Zo'n vulling heb ik ook eens gewassen maar op advies van de verkoper in bad in lauw water, daarna voorzichtig uitdrukken en liggend op de droogmolen laten drogen, dan is de krimp eruit en blijft íe verder wel mooi. Even strijken voor gebruik.
Ik heb inmiddels ook gehoord dat je niet alle vulling van tevoren hoeft te wassen. Wel erg jammer van jouw vulling....misschien kun je de goede stukken aan elkaar zetten en alsnog gebruiken....

pauline zei

Wat een lekker frisse kleuren heb je gebruikt voor je hexjes.
Ik heb nog nooit vulling gewassen, wel quilts met die vulling. Maar ja, dan zal die wel goed vast zitten, lijkt me zo
Wel erg jammer.
Trouwens....erg leuk borduurwerkje en zo mooi afgewerkt met dat kantje.

Fiesta zei

Your flowers and your applique are beautiful.

Francien zei

Prachtige "blommen" Cisca en jammer van je tussenvulling, heb nog nooit gehoord dat die van tevoren wordt gewassen ...ik heb het nog nooit gedaan...ik gebruik voor de kleine wallhangings ook altijd een fleecedeken..die was ik wel van te voren...het blijft perfect met quilten en het wassen als de quilt af is....het kussentje is een schatje geworden...leuke kleurtjes en ben benieuwd naar de log cabin als hij af is...
groetjes Francien.

Saskia zei

Het zijn mooie bloemen geworden. En het borduurwerkje met dat kant vind ik prachtig!

Klaske zei

Wat jammer dat er gaten in zijn gevallen, maar het is vast geen straf om even naar de quiltwinkel te moeten..
Mooie hexablommen!

Anoniem zei

wat mooi gerda, en leuk gefotografeerd.

Raewyn zei

Lovely flowers!! I needed to find my thimble as I was also getting holes in my finger from the hand sewing!! Feels strange to use it but it saves my finger!!

Dorine zei

Heerlijk die blommen.
Maar wat een snoepje is dat kussentje geworden.
groetjes Dorine

Erna zei

Schattig je haxablommen, en je borduurtje is ook mooi afgewerkt....
Liefs
Erna

Karen zei

Pretty flowers this week and I like all your other projects. You are keeping very busy.

Theresa zei

Your flowers are lovely - you managed to make a lot this week. I like your applique too and your cross stitched pillow is beautiful.

Yvonne aka sommeke zei

Mooie blommekes weer en een lief borduurtje met dat kant!
Ik heb ook nog nooit vulling vooraf gewassen. Als het moest zou ik het met de hand doen, zeker nu ik jou resultaat zie.
Zonde zeg!

Joke zei

Heerlijke bloemen en een mooi borduurtje!
Jammer van die vulling, maar ach, zo leren we dagelijks bij....
Komt vast helemaal goed met de quilt voor DD.

groetjes, Joke.

Annelies vdB zei

Wat een leuke hexagonnen. Ik hang een tussenvulling alleen maar uit of was hem op de hand in bad. Ik heb al eerder gehoord dat er anders gaten in kunnen vallen.

quilting Jeannet zei

Mooie bloemen cisca, wat een gedoe met je tussenvulling! ik was ze oo altijd in de quilt dus dan zie je er niets van....Ik ben benieuwd naar jou poppenbedje, dat lijkt me ook erg leuk voor de quiltjes, welk boekje heb jij ? ik heb het al af, zet het zaterdag op de blog, en wil nu de friendship uit het boekje maken.

groetjes, jeannet

yvonne zei

Jou bloemen zijn ook er mooi en er zitten geen slechte tussen zo als bij de echte bloemen . gr yvonne

Willie zei

Wat leuk Cisca dat je ook mee doet. Het zijn wel leive blommen geworden. Je borduurwerkje is ook prachtig mooi.

Elisabeth zei

Wat een mooie dingen laat je zien, en vervelend van die vulling.groetjes Elisabeth

AnitaA zei

Wat leuk je blombakje en wat een mooi borduurtje heb je gemaakt.
Groetjes Anita.

Shirley zei

1 keer heb ik op winkel advies een tussenvulling 80/20 in bad gewassen, ben er een halve dag mee bezig geweest, en het duurde 2 dagen eer het droog was. Wat een gesleep, gesjouw en geploeter, eens maar nooit meer. Nu was ik de tussenvullingen pas nadat de quilt af is, en het valt zo mee met krimp, zelfs de 100% wollen tussenvulling blijft mooi in de 30 graden was.