Volgers

woensdag 2 juni 2010

Toch aan de hexjes?

Hallo allemaal,


































Toch maar eens die ene hexagonblom op mijn blog, hij is al voor de vakantie gemaakt, maar ik vergat hem steeds. Het was er één om uit te proberen, maar die ene heeft me nog niet verslaafd gemaakt, ik zal er nog een paar moeten maken om dat te weten, denk ik. In ieder geval binnenkort maar eens een hexjes-speldenkussen maken.



Af en toe is er een mandje gequilt, ik begin weer een beetje op gang te komen, maar de meeste tijd heb ik deze week aan de Sweet Memories besteed. De blokken zijn op mijn muur 'geplakt' en er zijn twee  blokken bijgekomen,  weer een heel mooi nieuw blok van deze maand, en een 'oude', een mooi applicatieblok. De kleine blaadjes waren weer heel priegelig, het blok is maar zes inch, dus ook de blaadjes. Ik ben niet helemaal tevreden en zie nu ook op de foto dat het rondje in het midden niet rond genoeg is, misschien kan ik dat nog bijwerken, maar voor de rest zal ik het maar zo laten. Ik ben nu ook begonnen, met het opnieuw maken van het middenblok, het logo van de Sweet, daarna nog één applicatieblok , dan de resterende log cabins en dan kan hij in elkaar.





Vorige week ook nog even langs Cora geweest, ik had nog een verjaardagsbon, die ook eens verzilverd moest worden. Ik was lang niet geweest,  door mijn vakantie en de drukte eromheen. Er waren weer prachtige nieuwe stoffen, bij Ria L. had ik ook een leuk poppenhuisquiltje van Cora's Cottage gezien, dus die ook gekocht. Alle lagen ervan zitten bij elkaar in een zakje, je hoeft het alleen maar door te pitten. 




Èn gisteren maar eens begonnen met de rand van de Duo Penotti. Voor de vakantie had ik er de rust niet voor. Een aantal stukken voor de borders zijn gesneden en kunnen in elkaar gezet worden. Helaas kan de stof niet in de lengte gebruikt worden, tenminste, dan zou de streep ook in de lengte komen en zowel de verkoopster als wij vonden het mooier als de streep in de breedte komt. Dus nu moeten er stukken aan elkaar gezet worden en op patroon gesneden worden. Wat extra werk, maar het resultaat zal wel mooier zijn. Dit was de enige stof, die er mooi bij stond, de meeste stoffen in de quilt zijn Japans en deze Japanse stof bleek het mooist erbij.

Deze week een leuke ontmoeting gehad met een jeugdvriendin, heel leuk elkaar weer te zien na meer dan veertig jaar! Verder was het maandag de laatste bee, deze maand gaat bijna iedereen op vakantie, maar in juli gaan we verder bij Ria L. tot september. Maar gelukkig is het net juni en hopelijk krijgen we nog veel mooi weer!

Tot volgende keer, groetjes,
Cisca




17 opmerkingen:

Margreet zei

Mooie blokken heb je gemaakt!Leuke lapjes ook, zo'n poppenhuisquiltje is wel lekker snel af ;)) (ook wel eens handig..)Groetjes, Margreet

katrien zei

Hé leuk hexje,doe maar voort zou ik zeggen.En wat een mooie blokken.

Vlijtige Handjes zei

Het zijn mooie blokken. Op mijn blog staat een speldenkussen van hexjes. Leuk om te maken maar jehebt hem vast ook al op andere blogs gezien. Zou het poppenhuisvirus ook toe gaan slaan? ......

inge zei

mooi! let maar op, dat hexjes virus slaat onverwachts toe ;-)

Dorine zei

Mooi die blok van de Sweet ik ben hem nu ook net aan het maken.
Ik heb ze nog steeds niet allemaal uitgelegd. Ach dat zie ik wel na de vakantie.
Ook aan de hexjes!!! pas op het is erg verslavend hoor. Leuke lapjes weer van cora. Ach ja die kunnen we nooit genoeg hebben.
Groetjes Dorine

Mascha zei

De virus slaat toe na het tweede bloemetjes. LOL. Mooie blokken en stofjes er is weer een hoop te zien op je blog.
Groetjes Mascha

Karen zei

I like your new quilt blocks. They are very well done.

Jossie zei

Je eerste hexje is er...misschien toch het begin van een verslaving?
Ja blokken zijn prachtig en mooie lapjes heb je gekocht.

Annelies zei

Wie weet wat één zo'n hexje nog kan doen. Mooie blokken van de Sweet.

Erna zei

Jeetje wat ben je druk bezig geweest met je lapjes, ik vind alles prachtig, ik zou het niet kunnen hoor en zeker niet zo mooi.
Geniet van het mooie weer...
Liefs
Erna

quilting Jeannet zei

Leuk Cisca, even doorgaan en je bent ook besmet........ik vind je paashaas helemaal toppie, van Jim Shore, ik zou er zo voor vallen.......

groetjes, Jenanet

Else zei

Kijk nou hier ook aan de blommen! Duo penoti en Sweet memories zijn erg mooi van kleur. Jij bent voorlopig van de straat (lol) groetjes Else

Quiltpassion.blogspot.com zei

@Jeannet
Nee, deze paashaas heb in in Griekenland gekocht, dus niet echt, toch leuk en veel goedkoper.Gr. Cisca

Jane in Cumbria zei

Leuk hoor, dat hex-bloemetje. Zou ik er nog een virus bij willen.....???
En de Sweet Memory blokken zijn beeldig. De Duo Penoti is helemaal nieuw voor mij, best spannend om te zien wat dat wordt!

Lida zei

Een hexablom, twee prachtige blokken en schitterende stofjes! Ja zo'n miniquiltje had ik mijzelf ook al cadeau gegeven! Mooi stof heb je uitgekozen voor de rand van de Duo, ben erg benieuwd naar het eindresultaat! Nu lekker buiten gaan zitten en genieten van de zon! Groetjes
Lida

AnitaA zei

Wat een leuke blom...wie weet slaat het virus sneller toe dan je denkt ;-).
Prachtige blokken heb je gemaakt !
Groetjes Anita.

Karen zei

Cisca has the hexie flower bug!! Your first flower is beautiful!