Volgers

dinsdag 13 juli 2010

Flowers en Christmas in July

Hallo allemaal,

Het is alweer twee weken geleden, dat ik een update van de blommen had. Vorige week was ik niet zo fit, dus kwam er niet van. Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat er geen nieuwe bijgekomen zijn. Ik heb ze weer mooi tussen de vetplanten neergezet en daarna zijn ze tussen de andere gekomen die aan elkaar gezet moesten worden. Zie hier het resultaat tot nu toe. Ik weet niet of ik er goed aan heb gedaan ze zo allemaal aan elkaar te zetten, maar kan nu niet meer terug. Bij de grotere ga ik wel een patroon maken, als ik zover kom, tenminste. De verslaving kan zo maar ineens weer over zijn.
 
Bij deze vind ik het moeilijk te bepalen, waar de zijkanten zullen komen. Ik heb al bij andere hexenmaaksters gekeken, hoe ik ze moet afwerken, maar ik weet ook nog niet of ik de bloemen "door ga snijden", of ze op een ondergrond zal appliqueren. Als ik hem nu een beetje vierkant ga krijgen, is hij misschien al groot genoeg voor een poppenbedje. Of misschien wordt het gewoon een kleedje, ik weet het nog niet.

Ik heb ook een kerstornamentje gemaakt, als eerste in een reeks tot aan de kerst, hoop ik.Vorig jaar begonnen met een paar, maar eens moet de kerstboom volhangen. Ik zie dat altijd op Amerikaanse weblogs en ik vind dat altijd zo leuk.
Ik maakte al vele jaren met kerst een zelfgemaakte kaart voor mijn ouders en later voor mijn moeder van kantklossen tot borduurwerk. Ze was daar altijd heel trots op en zette ze de laatste jaren altijd allemaal  neer. Die kaarten zijn na haar overlijden met mij meegegaan en ik denk erover van de geborduurde kaarten kerstornamentjes te maken, dat zal ieder jaar een mooie herinnering zijn. Maar ik dwaal af, dit is een piepklein borduurwerkje, maar het is toch leuk geworden, vind ik.

Ik ben toch voor een quilt gevallen en wel de Farmer's Wife Quilt. Conny van Conny's Quilts  vroeg of er quiltsters zijn die mee willen doen aan een digitale FWQ bee en daar ik het boek al een sinds februari in huis heb en een heleboel reproductie stoffen heb verzameld, vind ik het toch leuk om mee te doen, al is het misschien maar met één blok per maand. De 22ste zal de eerste update zijn, er zijn de laatste dagen nog meer quiltsters bijgekomen, dus dat wordt leuk! Ik was natuurlijk van plan de Born to Quilt Mystery te gaan maken, maar daar moeten nog stofjes voor verzameld worden en op het ogenblik heb ik ook even genoeg van appliqueren. Maar goed, eigenlijk vind ik de poppenquiltjes die ik op sommige weblogs zie ook zo leuk en wat denken jullie van alle Ufo's?!!! Sinds ik het internet ben opgegaan, is het hopeloos met me: ik zie teveel en ik wil teveel. Vooral een beetje rust in mijn hoofd...en tijd...

Tot volgende keer,
groetjes,
Cisca

28 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Ni twijfelen Cisca, je bloemekes zijn mooi!
En dat kerstornamentje is ook een liefje. Ik ben benieuwd naar de volgende en naar je Farmer's Wife blokken. De stofjes zien er al goed uit!

Karen zei

I like those flowers shown mixed in with your plants in the box. So creative.

Dolly Cloth zei

Great lowers.
Rita.

quilting Jeannet zei

Ja Cisca, daar heb ik ook wel ernstig last van, het internet is heerlijk, maar je ziet zoveel moois voorbij komen dat je wel overal aan wil beginnen.....het ene is nog niet leuker dan het andere, ik heb er ook aan gedacht om van de hexjes een poppenbedquiltje te maken, maar dan heb ik er weer zoveel over.

groetjes, fijne dag ! Jeannet

Lida zei

Prachtige bloemen heb je gemaakt en wat een schitterende stoffen voor de FWQ! Grappig je borduurtje, dat zal leuk staan van de winter in je boom en wat een gaaf idee om van de kaarten kleine ornamentjes te maken, dat is dan een blijvende herinnering! Mooi hoor! En wat betreft ideëen, ik kom een heel leven te kort als ik alles wil maken wat door mijn hoofd maalt!LOL!! Nog een heel fijne dag op het balkon!! Groetjes
Lida

GRANNY'S HOUSE zei

Wat heb je een mooie bloemen gemaakt en zo bij elkaar is het een mooi geheel aan het worden.
Je andere projecten zijn ook leuk, ik zal ook eens wat ornamentjes gaan maken, anders is het weer kerst voor je het weet.

Groetjes
Ines

Francien zei

Oh Cisca...wat zijn je "blommen"mooi!!ik vind ze prachtig zo aan elkaar.. het is ook mooi dat je steeds andere stofjes voor de "hartjes" gebruikt hebt...vind het mooier nu dan de mijne met dezelfde kleur middelhexies...en dat ornamentje is een schatje...en die FWQ stofjes zijn schitterend...mooie kleurtjes bij elkaar ...veel "werk"maar het zal een prachtquilt worden...succes daarmee...groetjes Francien.

Tineke zei

Je bloemetjes zijn gewoon hartstikke goed zo!

katrien zei

Oh je hebt al een mooi bloementapijt.
En wat een mooie stofjes ga je gebruiken voor de FWQ.Succes alvast.

Marieke zei

Ik vind je bloemenquilt prachtig worden: niets aan veranderen. En de rand: tja, dat is nog wat om over na te denken. Je kerstornament is ook heel mooi en ik denk dat wat je van plan bent met de kerstkaarten die ooit voor je moeder waren, ook heel mooi worden. Dat wordt zeker een prachtige herinnering. Succes met de FWQ!

yvonne zei

prachtig die bloemen zo aan elkaar,zelf heb ik ook daar voor gekozen.
Ik laat me ook altijd overhalen om iets nieuws te starten ,maar het is wel altijd leuk om te doen. groetjes yvonne

Daniëlle zei

Joh, ik moet minstens 2 x terug komen op aard om alles te maken wat het in het koppie zit hihi! Schattig worden je blommetjes hoor, niks mis mee! Ornamentje ook een pullekie!! Gewoon rustig ademhalen, naaldje laten gaan en vooral genieten, zeker van de FW!! Mooie dag verder, liefs, Daniëlle

Raewyn zei

Your put together flowers are looking great, the red ones really set them off!! I too have been interested in the Farmers Wife Sampler quilt... I love reading the stories on the Farmers Wife Sampler blog.

Sue zei

Oooh your flower patch is so lovely! Your choice in fabrics is great!!

Cybele's patch zei

Je bloembakje zier er geweldig uit. Je zou de bloemen er zo in kunnen laten staan. Je hebt er best veel gemaakt ondakns de hitte.
Die onrust in je hoofd herken ik. Door internet zien we teveel en willen we teveel, vandaar dat bij mij een paar weken alles op een lager pitje gaat.

Cybele's patch zei

Vergat ik nog te zeggen, dat ik het een geweldig idee vind om de kaarten van je moeder te verwerken in kerst ornamentjes. Mooie blijvende herinneringen.

Marion B. zei

Je bloementuintje is een plaatje.

Erna zei

Hoi Cisca, blommen, kerst, prachtige stofjes, je hebt het er maar druk mee.Leuk idee van die ornamentjes, zal een mooie herinnering aan je moeder worden.
Liefs
Er

pauline zei

Hallo Ciska,
ik weet niet waar ik moet beginnen met complimentjes......Je bloemen zijn prachtig en zoveel dat je de vetplanten haast niet meer ziet.
En op je kerstornamentje ben ik feliefd, zooo leuk. En wat een schitterend idee om van de geborduurde kerstkaarten ornamentjes te maken.
Gezellig dat je ook op onze virutele bee komt om de Farmer's Wife te maken.
Fijne dag verder en tot de 22e....

Crafty Robyn zei

Very pretty flowers

Annelies vdB zei

Ja, internet heeft zeker een negatief effect op het aantal UFO's. Ach, als we het maar naar ons zin hebben.

Marianne & Marie-José zei

Ach, het hebben van UFO`s hoort er gewoon bij, dat hebben we allemaal hoor! Erg mooie bloemen heb je gemaakt en mooi gedecoreerd. Het totaal ziet er ook erg leuk uit. Om ze af te maken zou je ze op een ondergrond kunnen appliqueren, zodat het recht wordt.Leuk dat je aan een sampler gaat beginnen. In mijn bee gaan er ook twee mee starten. Veel succes ermee ben benieuwd hoe ze worden. Groetjes van Marianne

Karen zei

So many beautiful flowers! I like the idea of appliqueing the edges to a border. My sister has the Farmer's Wife book. It is lovely.

Quiltendewilma zei

Prachtige bloemen!! Ja wat willen wij veel.... Zo herkenbaar.... Maar eens komt alles af!!
;o)

Fiesta zei

Beautiful flowers and great fabric selection.

Anita zei

Moielijk he om uit al die mooie quilts te moeten kiezen. Je bloemen zijn erg mooi. De stojes voor de Farmers Wife beloven veel. Ik ben benieuwd naar je eerste blok.

Inge Slaats zei

Wat een mooie blommetjes Cisca en al zo lekker veel.
En ik zie dat je voor The Farmer's Wife Quilt bent gevallen, ik eigenlijk ook, heb het boek ook al heel lang in huis, maar voorlopig ga ik hier nog niet aan beginnen. Ik heb nu echt te veel andere projecten, zucht.... er kan niks meer bij.
Leuk ook, dat kerstornamentje. Als je nog patroontjes zoekt, ik heb er nog wel een paar.

Groetjes,
Inge

GRANNY'S HOUSE zei

Mooie tuintjes ga jij krijgen, mooie kleurtjes ook.
Ik ben ook gestopt met lijmen, het naaien werd daardoor extra zwaar en minder mooi.

Groetjes
Ines