Volgers

dinsdag 26 oktober 2010

Bregje is klaar en twee blommen.

Hallo allemaal,

Dat heb je met zo'n berichtje tussendoor, dan is het zó weer tijd voor een volgende update.  Eerst Bregje maar, heerlijk om ook een Bregje te hebben, al is het dan als stitchery. Het lijkt me toch zo'n schat van een hond, zó'n lieve lobbes! Kijk hem maar eens netjes poseren voor de taart, knap dat hij zich zo heeft ingehouden, maar ik vermoed wel, dat de taart na het poseren gauw opgeslokt is,  lol. Hopelijk kan Ingrid snel tekenen, dan smaakte hij nog lekker. Er zat best veel werk aan, deze keer, maar hij is wel heel leuk geworden, vind ik. Een beetje bobbelig nog, ik hoop dat dat weg gaat als ik hem nog een keer strijk. Fijn dat ik nu weet dat de andere lijn in het werk door het quilten van Janine komt en het niet een vergeten lijn in het patroon is.

Dit weekend heb een speldenkussen voor Jeannet zitten maken, ze had zoveel werk aan de swap met 150 deelnemers, dat ze wel een presentje verdiende. Ze had al eens laten weten dit speldenkussen erg leuk te vinden, dus heb ik er nog een geborduurd. Die van haar heb ik met thee een beetje oud gemaakt, iets dat ik bij die van mij vergeten had, Maandagmorgen voor de bee (ik had me ook nog eens verslapen, gewoon de wekker uitgezet en verder met m'n droom gegaan) Gauw haar adres opgezocht, een klein briefje geschreven en op de bus gedaan. En natuurlijk vergeten een foto te maken, Maar Jeannet schreef me net dat er een foto van op haar blog komt, bij haar geliefde machientje, dus daar kan hij dan bezichtigd worden. Als ik over een tijdje een giveaway heb, misschien bij 100 volgers, dat ik er daarvoor dan weer één maak.  Nou, dat kan nog wel even duren. Of misschien bij mijn 100ste blogje,   ik moet toch ook eens naar de datum dat ik begonnen ben, kijken.

Dus door al dat borduren heb ik maar twee hexablommen gemaakt, Ze waaiden vanmorgen steeds uit de plant, waar ik ze in legde om te fotograferen, maar het is toch gelukt. Mijn kleine bloementuintje zit bijna vast op de border, dus binnenkort kan die ook gequilt worden. Ik kreeg van Jantine van Urban Style een lieve gmail met twee foto's van hoe zij haar hexjes doorgequilt had. Heel mooi, met hele kleine steekjes, ik dacht nog even dat die van haar groter waren, maar ik geloof toch niet dat die van haar veel groter zijn dan mijn blommen van 5 cm.  Maar ik ga het in ieder geval proberen. 
Ik heb ook het sneeuwmanquiltje van vorig jaar te voorschijn gehaald, ik heb gelukkig de piepkleine geroeste belletjes die ik toen niet kon vinden kunnen kopen, dus die kan ook afgemaakt worden. Dan heb ik ook weer eens een affo(otje), buiten de borduurtjes, dat wordt weleens tijd.


Tot volgende keer, groetjes,

Cisca


 

34 opmerkingen:

Quiltendewilma zei

De sneeuwpop is erg leuk!! De andere projecten ook. Ik snap pas sinds kort dat de stitchery Bregje is. Hoe dom ben je dan toch??!!
hihi

martine zei

Die sneeuwman is wel heel leuk. Bregje staat er ook prachtig op.
Die blokken van de farmers wife zijn mooi, ik ben er ook aan begonnen een tijdje terug, maar heb er nog maar 2 af, ben nu eerst weer met andere dingen bezig.
Groetjes Martine

quilting Jeannet zei

Oh Cisca, wat doe je toch altijd vee, ik ben wég van het kussen, echt prachtig joh bij HET singertje, je ziet het morgen wel,ze is er ook helemaal blij mee!

Hartelijke groetjes, Jeannet

Else zei

Nou moet je me toch eens vertellen Cisca, hoe doe je dat! Wauw wat een bergen werk verzet jij in 1 week, speldekussen voor Jeannet, sneeuwman, Bregje stitcherie en dan ook nog blommen en tuuuuutttt. En dan alles even schitterend! Groetjes Else

Cisca zei

@ Else
Dat komt omdat ik altijd denk dat ik niet genoeg heb om te laten zien. Aan het sneeuwmannenquiltje heb ik trouwens niet veel gedaan, hoor, dat was al geappliceerd.
Gr. Cisca

Miranda zei

wow Cisca, wat ga ook jij lekker. Jou Brechtje versie is ook enig, net als dat sneeuwpopje. Maar dat speldenkussentje is helemaal superrrrr. Quiltgroetjes

Lori zei

Oh my! The dog stitchery is so cute!!!

Saskia zei

Je bent druk geweest! leuk die blommen. Maar ik vind je borduurwerkjes ook super leuk. Dat speldenkussentje komt heel goed op haar plek. En zo met die sneeuwman ga ik nu toch echt naar de kerst uitkijken. Het schiet alweer op....

Jeanette zei

Your blooms are pretty. The snowman is so cute as is your stitchery.

Narelle zei

Such lovely red flowers ... fabric and real!

Brigitte zei

Such pretty colours in your hexagon flowers. I also love your snowman. Very sweet.
www.quiltsampler.blogspot.com

Fiesta zei

Beautiful flowers and projects.

Dolly Cloth zei

lovely flowers

Rina zei

wat een leuke dingen ben je aan het maken en wat leuk dat je aan een presentje voor jeannet hebt bedacht, erg attent

Anoniem zei

Wat een prachtig speldenkussentje!!! Wat moet ik doen om er ook een te verdienen? Hij past heel mooi bij wat er in mijn mysterieuze doos zit LOL!

Je bloemen zijn ook mooi geworden!

Gerda Hartman zei

Leuk hé dat we nu ook een Bregje hebben (lol). Mooie bloemen en je sneeuwman vind ik ook al zo leuk.

Marieke zei

Wat een prachtige Bregje! En fantastische bloemen. Dat wordt mooi! Geweldieg sneeuwman, hoewel de sneeuw wat mij betreft nog even mag wachten....;-)

Kate zei

Lovely flowers....and the stitcheries are so cute.xxx

AnitaS zei

Dat heb je vlug gedaan, ik ben nog met Bregje bezig. Mooi geborduurd. Weer mooie blommen erbij en je sneuuwman is geweldig.

Karen zei

Such a cute stitchery! Beautiful flowers and a fun snowman for the winter!

Anne-Mette zei

Lovely flowers and a cute x-stitchery.

Lida zei

Schattig ziet het er allemaal uit, het geborduurde speldenkussentje zag ik al op haar site en nu die grote blommen en ook nog die schattige sneeuwpop! Fijn dat je de belletjes hebt gevonden!! Groetjes
Lida

AnitaA zei

Wat een leuke sneeuwman, een leuke stitchery en nog wat blommen. Je hebt weer heel wat gemaakt.
Groetjes Anita.

ELP zei

Love your blog. Stitch work, hexies everything........ Beautiful. You are also so ready for Halloween.

Vivian zei

Your flowers are very pretty this week, but I also enjoy seeing your other projects. The dog is cute, cute, cute.

Mascha zei

Je laat weer een hoop mooie dingen zien. Maar die sneeuwman is erg leuk en grappig. En ook weer twee bloemen rijker.
Groetjes Mascha

Cybele's patch zei

Bregje is werkelijk mooi geworden. En lief dat speldenkussentje voor Jeannet. Erg leuk. Trouwens je andere projectjes zijn ook niet mis. Ik zit hier altijd te genieten van jouw werk.

Berbel zei

Jou Bregje is ook al zo leuk geworden!
Groetjes Berbel

tiny zei

Cisca je Bregje is ook heel mooi geworden, en wat een lief speldekussen heb je voor Jeannet gemaakt , heel fijn.
Groetjes tiny

Jantine zei

Het speldenkussen met de naaimachine vind ik prachtig! Je sneeuwpop is ook leuk... ik ben benieuwd hoe het met je bloemetjes zal gaan ;-)

Hennie zei

Leuke dingen ben je mee bezig, ziet er allemaal erg leuk uit en bijna een affo mooi op tijd voor de winter.
Fijne zondag Hennie.

katrien zei

Wat ga je goed met al je projecten.

Erna zei

Jeetje zeg je bent echt een bezig bijtje. Leuk, leuk en nog eens leuk.

Raewyn zei

I love all your work Cisca, and this week's hexie-flowers are so pretty!! Very interesting.