Volgers

vrijdag 4 februari 2011

Nu eerst een kippetje

Hallo allemaal,

Van de week dacht ik ineens: 'Straks is het Pasen en dan heb ik nog altijd geen kippenquilt!' Dus heb ik de Quiltmania met de kippenquilt van Bobbin opgezocht en nu is het eerste kippetje klaar. Of zeg maar kip, want ik dacht, dat ze veel kleiner waren. Of hij klaar komt, weet ik niet, want het is toch een tamelijk grote quilt, maar dan ben ik toch alvast maar een eind op streek voor volgend jaar. Gelukkig, dat ik mezelf geen doelen heb gesteld qua Ufo's, want dan had ik nu gezeten...lol. Nu gauw een tweede tekenen en knippen, eindelijk kan ik m'n ruitjes gebruiken.

Verder een randje om één van de  kitchen-blokjes gezet, ook al met ruitjes en streepjes, de kleuren vind ik heel mooi, ik ben er helemaal tevreden over.

Dan nog even de drie speldenkussens, die vooraf gingen aan de roze die ik maakte voor de pincussion-swap van Jeannet. Ik was alweer vergeten, dat ik ze nog zou laten zien. De grote bruine was de eerste, die vond ik wel erg groot. Toen maakte ik het ecru gevalletje, maar omdat ik de muslin met thee oud had gemaakt, vond ik hem er een beetje goor uitzien. Toen werd het uiteindelijk toch weer een bruine, ditmaal met hoekjes en die wilde ik naar Daniëlle (o, nou weet ik wéér haar achternaam niet, terwijl ik hem gisteren nog op een briefje tegenkwam) sturen, tot ik dat roze pakje van haar kreeg. En toen vermoedde ik, dat ze van roze hield. Toen heb ik die vierde roze nog gemaakt. Maar misschien heb ik het wel helemaal mis, dus Daniëlle, als je dit leest en je vind die bruine mooier, dan hoor ik het wel.

Helaas heeft de slijmbeursontsteking in mijn heup, waar ik al maande mee tob. de kop weer opgestoken en heb ik  een derde injectie gehad. Ik ben nu aan mijn limiet voor dit jaar, zei de dokter. Dus hoop ik maar, dat het nu echt gaat helpen. De afgelopen dagen liep ik met een vuurrood gezicht rond en heb heel veel pijn gehad, maar vanmiddag lijkt het eindelijk af te nemen. Daardoor nog steeds niet eropuit gegaan voor De Haan en W. stof, misschien volgende week. Heb daardoor wel veel aan de Farmer's Wife kunnen doen, elk voordeel heb z'n nadeel, á la Johan Cruyff, of in dit geval, elk nadeel heb z'n voordeel!

Groetjes,

Cisca

27 opmerkingen:

Els zei

Leuk is de kippenquilt he! Het begin is gemaakt:)

Inge Slaats zei

Ik vind die kippenquilt ook erg leuk. Wat goed dat je eraan begonnen bent. Als je hem te groot vindt worden, kan je misschien minder kippen nemen?
Oh,oh, wat een dilemma met de speldenkussentjes. Ik vind ze allemaal even leuk hoor en Danièlle is ook vast erg tevereden met haar exemplaar.

Fijn weekend!
Inge

Mupminoes zei

Je kip wordt leuk en beterschap met je heup

Quiltendewilma zei

Beterschap en veel plezier met je kippen....

Raewyn zei

Your chicken is gorgeous. I must find my Quiltmania magazine with it in!!~I love your pincushions too - very sweet. I hope your hip gets better soon.

Erna zei

Lieve Cisca, wat een schtiige kip, en ik ben al helemaal verliefd op je speldenkussentjes, wat een plaatjes.Heel veel sterkte met de pijn en ik hoop dat de injectie snel zal helpen....
Liefs en een fijn weekend
Erna

quilting Jeannet zei

Leuk Cisca je kippen, bij mij liggen ze ook te lonken, het is inderdaad een groot patroon wat je niet zomaar eventjes tussendoor doet, misschien kun je het wat aanpassen heb ik al gedacht. Sterkte met je heup.

groetjes, Jeannet

Jane in Wales zei

Die kippen zijn zo leuk - bij mij ligt die Quiltmania ook al te wachten.
En je speldenkussentjes zijn schattig!! Ik vind ze all drie mooi.
Beterschap met je heup, het is een akelige pijn!
groetjes
Jane

Sue zei

Your pincushions are so lovely! I love those colors you used!

jolanda zei

Jeetje meid, wat een ellende met die ontsteking. Ik hoop van harte dat het snel beter met je gaat hoor!
Die Quiltmania heb ik helaas niet dus ik ben benieuwd hoe ze eruit komen te zien. De ruitjes vind ik in ieder geval super, want daar ben ik gek op!
fijn weekend, jolanda

AnitaS zei

Ik hoop dat het gauw beter gaat met de pijn. Mooi begin met de kippenquilt. Ik vind al je speldenkussens erg leuk.

Lida zei

Oh,oh, voel met je mee, heb al vier injecties gehad sinds augustus en ze helpen geen zier! Steunzolen, fysio, ik ben ook bezig met die mallemolen! Wens je sterkte en hoop dat deze goed aanslaat!
Je kip is enig!! Ja dacht al dat ze heel groot waren en daarom er niet aan begonnen, heb nog ruitjes van de uitverkoop van de Quiltnaald, maar misschien maak ik er een enkele, lekker vlug klaar! Groetjes en veel plezier met de volgende kippen, knuffel
Lida

Lida zei

P.S. Vergat helemaal je schattige speldenkussens, je hebt er dus ook meer dan een gemaakt, niet simpel hè, een originele verzinnen! Groetjes
Lida

Guusje, zei

Wat is je kip al mooi en ja volgens mij is het idd een grote. Die staat ook nog op mijn verlanglijstje voor ooit. En wat heb je mooie speldenkussens gemaakt. Ik was ook zo aan het twijfelen toen ik hem ging maken maar heb uiteindelijk toch een mooie keuze gemaakt denk ik. En een slijmbeursonsteking kan idd heel pijnlijk zijn ik hoop dan ook maar dat je nu geholpen bent met deze injectie. Sterkte ermee.

carine zei

Je moet zeker rusten met die ontsteking van de heup, want dat is niet van de enen dag op de andere genezen hoor! Hou je dus maar koest en neem je medicatie op tijd in als het te machtig word! Beterschap gewenst en wat betreft je werk, mooi , met Pasen hangt er een mooi quiltje aan de muur .Wedden?.... Veel succes verder in al wat je doet. Carine uit Brugge

Danielle zei

Hoi Cisca,
Ik ben helemaal tevreden hoor met mijn rose speldenkussentje,de bruine vind ik ook heel mooi maar rose is wel meer mijn ding,dus goed gegokt.
succes met de kippenquilt mischien ga ik er ook nog wel aan beginnen.voor volgend jaar pasen dan wel.
groetjes Danielle

quiltlodge gerda zei

Jouw kip is een geweldig begin van een heel gezellige quilt. Maar die heup is natuurlijk een stuk minder gezellig; heel veel sterkte ermee!

mieke zei

piep

luek die kippen, zalige periode van het jaar pasen en gelukkig komt ie elke jaar weer,
dus als je al kan kijken naar het begin dan is t goed hoor.

beterschap met je heup meidke

knufje quiltingmieke

foekie's fashion zei

Leuk hoor je kippetje, krijg je een lentegevoel van. Je speldekussentjes zijn ook erg mooi hoor.
Groetjes van Joke

Anita - Vlijtige Handjes zei

Wat een leuke kippen worden dat. Weet je nog in welke Quiltmania ze staan? je kussentjes zijn erg leuk. Op de foto ziet de 'oude' er niet zo goor uit.
Groetjes Anita

Cybele's patch zei

Gezellig kippetje. De speldenkussentjes zijn ook al zo mooi.
Ik hoop dat je pijnlijke heup eindelijk geneest. Sterkte!

Jantine zei

Je kunt overwegen het kippen patroon te verkleinen! De speldenkussens vind ik stuk voor stuk prachtig!
Sterkte met je slijmbeursontsteking!

Karen zei

An excellent chicken Cisca! Love the patchwork around your Country Kitchen and the pincushions are just lovely!

Daniëlle zei

Hopelijk werkt deze injectie langer en beter joh! Hier heb ik de kipjes toen gemaakt maar kleiner. Krijg je wel kleinere eitjes hihi! Prachtige speldenkussens heb je gemaakt, mijn naamgenoot is een bofferd. Mooie dag vandaag, liefs, Daniëlle

Berna zei

Hoi Cisca, wat een pech met je heup. Ik hoop voor je dat het snel beter gaat. Lijkt me erg pijnlijk.
Je kippenquiltje is een dotje. Heel leuk.
Enneh, heb ik een verjaardagskalender en ben ik nog vergeten je op tijd te feliciteren. Maar bij deze: alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag donderdag!

AnitaA zei

Wat een gedoe met je heup, doe maar rustig aan !
Wat een leuke eerste kip ! Mooie speldenkussens heb je gemaakt.
Beterschap met je heup.
Groetjes Anita.

scarves zei

Wish all of the network of friends have a new start .

hope you have a great 2011. Thanks for the link, sweetie!
Titanium Necklaces