Volgers

vrijdag 22 april 2011

The Farmer's Wife en een gekregen award


Wat is het lang geleden, dat ik geschreven heb, en erger, ik heb maar weinig reacties geplaatst op jullie logjes.  Ik ben zo achter, dat het me aan moed ontbrak om ergens te beginnen. Maar dat ga ik wel snel doen, hoor. 

Na de kippetjes was het hoog tijd om nog wat aan het boerenvrouwtje te doen doen, want ik had me vorige maand voorgenomen, dat er weer een rand aangezet zou zijn deze maand. Maar de blokken waren nogal bewerkelijk en dat vergde meer tijd dan ik hoopte. Maar ze zijn er alle drie klaar, het zijn:


nummer 57: Morning, natuurlijk is er ineens weer een foto verdwenen, zodat ik hem aangenaaid over moest maken. De kleuren zijn trouwens veel mooier dan op de foto.

nummer 22: Corn & Beans en

nummer 110: Wood Lily

En zo ziet hij er  uit nu alle blokken er aangenaaid zijn. Ik denk, dat ik hem niet breder ga maken, en voor de Twin-size- maat kies, die 73" x 92,5" is. Dan moeten er 83 blokken gemaakt worden, het betekent dan wel, dat ik drie blokken, die ik al gemaakt had, op een andere plaats zal moeten naaien. En dan ga ik ook eens kijken of er blokken zijn die ik erg mooi vind om er ook in te gebruiken. Ik heb nu 52 blokken gemaakt, dus dat schiet al op.


En dan voor het laatst nog even de kippenaffo, wat heerlijk, dat hij klaar is. Hij hangt hier al in de kamer, maar ik ben er niet helemaal tevreden over. Hij hangt rechtsonder niet mooi, dus ga ik volgende week de bies weer een stuk loshalen en wat inkorten. Maar verder ben ik helemaal tevreden.

Dan heb ik van Jolanda van quiltenlangsdewaterkant.blogspot.com een award gekregen, ze schrijft, dat ze hoopt dat ik het leuk vind. Natuurlijk is het leuk om een award te krijgen, maar ik vind het zo moeilijk om uit zoveel blogsters te kiezen. Daarom staat er op mijn blog, dat ik ze liever niet wil. Maar ik vind het ook niet leuk, als ik er nu niets aan doe, dus ik zal één dezer dagen de vragen, die erbij horen, beantwoorden en misschien zoek ik dan toch een paar blogsters die niet zoveel volgers hebben, wie weet!  In ieder geval bedankt, Jolanda, ik vind het erg lief van je!

Bovenaan staat een nieuwe header, ook ditmaal met een maandquiltje, ontworpen door Ria Borgstrom. Gemaakt toen ik pas begon. Het huisje heb ik op de regiodag gekocht, waar we met vijf bee-vriendinnen geweest zijn. Ik wilde allang zo'n huisje, en nu heb ik er dan eindelijk één, al heeft het nog een stokje en een verfje nodig.

Wat mijn hernia betreft: ik heb inmiddels een datum van de operatie: 6 juni, dus nog een tijdje wachten. Maar de medicijnen, die ik nu heb, maken het wachten gelukkig wat draaglijker.

Zo, nu een begin maken met de inhaalrace: als eerste naar de andere Boerenvrouwtjesmaaksters, gaan jullie mee?

Groetjes, en natuurlijk ook alvast een vrolijk Pasen,

Cisca

22 opmerkingen:

Lida zei

Mooie blokken heb je er bij en je maakt hem nog breder dan ik, wordt een schitterend geheel met die bruine sashings en die lichte cornerstones, je gaat lekker hard! Fijne paasweekend, knuffel
Lida

quilting Jeannet zei

Ik ben weg van je kippenquilt! mooie warme kleuren heb je ook gebruikt, ik vind hem eigenlijk in iedere kleurstelling mooi.

groetjes, Jeannet

Quiltendewilma zei

Je kippenquilt is werkelijk prachtig geworden. Wat een mooie kleuren heb je gebruikt...
Je blokken zijn weer erg mooi. Het begint een heuse quilt te worden..

katrien zei

Mooie FW blokjes en je hebt al een mooi geheel.
Leuke kippenquilt.

Berna zei

Wat is je kippemquilt leuk geworden. Echt "mijn" kleurtjes. En je schiet al lekker op met je boerinnetje dat ook al zo mooi wordt. Fijne Pasen.

Guusje, zei

Wat is je kippenquilt mooi geworden, wat een prachtige kleuren en stoffen daar kun je nu heerlijk van genieten. Je FW wordt ook al zo mooi. Je hebt deze keer weer erg mooie blokken gemaakt.
Fijne dag.

Jantine zei

O wat frustrerend, dan denk je je quilt af te hebben en dan hangt hij niet mooi. Zo herkenbaar!
Je boerinnetje wordt prachtig, mooie blokken, vooral die rood/blauwe! En al 55 van de 83 die je nodig hebt, dat wordt inderdaad kritisch gaan selecteren voor de rest...

Miranda zei

Wat is het kwijlen hier met al al dat moois! EN gelukkig is je pijn wat verlicht! Fijne paasdagen..

Else zei

Oh die kippenquilt, LEUK! Net als je boeren wijfie blokken, mooi zo bij elkaar. fijne paasdagen, groetjes Else

Sue zei

Your farmer's wife quilt is coming along so beautifully. You should be so proud! I haven't started mine yet!

I have a new address for my blog too. It is: www.simplypiecefulquilting.com. ( formerly quiltmamasue.blogspot.com) of The House That Love Built. I changed the address but not the name of my blog.

Happy Easter!

Marion zei

wat is de quilt toch prachtig, en dan is-ie nog niet eens helemaal klaar!!! Je kippenquilt is ook prachtig. Sterkte met het wachten op je operatie.

Mascha zei

Wauw, wat is je kippenquilt prachtig geworden. En je Farmer's wife blokken zijn ook al zo mooi.
Groetjes en fijne paasdagen,
Mascha

Anita - Vlijtige Handjes zei

Je kippen zijn schattig. Prachtige volle kleuren. Fijn dat je een datum weet maar doe het toch rustig aan. Dan hou je ook nog kruim over voor na de operatie. Hele fijne paasdagen, groetjes Anita

Cybele's patch zei

Wat fijn dat je eindelijk zekerheid hebt over de operatie. Ik hoop dat de pijn draaglijk blijft tot dan.
Je blokken zijn weer schitterend Cisca. En het kippenquiltje is een droppie. Zo goed dat je er toch mee verder bent gegaan.
Fijne Paasdagen!

jolanda zei

O jeetje... had ik helemaal niet gezien dat je liever geen awards hebt! Nou ja, zoals ik al op mijn blog zei, hoef je je echt niet verplicht te voelen er iets mee te doen hoor! ;-)
Je kippenquiltje vind ik heel erg leuk geworden... zo lekker vrolijk. En de FW vind ik helemaal geweldig worden... wat een mooie kleuren gebruik je ervoor. Ik zou er zó zelf aan willen beginnen.
Wat een leuk huisje is dat in je header, dat ken ik helemaal niet.
groetjes, jolanda

Inge Slaats zei

Nou Cisca, je hebt de schade inderdaad ingehaald. Wow, wat een leuke dingen allemaal. Je header is helemaal top (letterlijk en figuurlijk). Wat een leuk quiltje.
De blokken zijn mooi en oohhh, wat ziet dat er geweldig uit, die affe blokken aan elkaar.
Je kippenquilt is ook super.

Jij ook fijne paasdagen!

Karen zei

Happy Easter Cisca! All three blocks are lovely and I just love the chicken quilt!

mieke zei

Hallo trotse moeder van een knappe zoon ! Leuk hoor.
En je kippen zijn ook heeeeeeeeel erg leuk.
En 6 juni, ik hoop dat je niet te veel pijn hebt, want dat is sjaggerijnig. Sterkte.
gr Mieke

Gea zei

Wat een prachtige kippen!!!!!!

Joyce zei

Superleuk die kippenquilt!! En je farmerswife......ook al zo'n plaatje!!

inge zei

prachtig werk!

Karen zei

The dark sashing looks good with your block. I would choose something similar if I were making the quilt.