Volgers

woensdag 4 mei 2011

Eerste update van de Mystery BOM en nogmaals de award


Toen ik vorig jaar het boek van de Mystery Quilt voor mijn verjaardag had gekregen, schrok ik van de maat van de quilt en vooral van de blokken. Daardoor werd hij op de Wimmetjeslijst geplaatst, want eigenlijk wilde ik niet weer zo'n grote maken. Maar toen begon Jeannet ermee en toen ze vroeg of er meer mee wilden doe, heb ik me toch opgegeven. En zo begon ik vorige week aan het eerste blok: de engel, die als ze af is 70 bij 75 cm meet. Eigenlijk al een quiltje op zich. Ik had gedacht, dat het nu wel af zou zijn, maar het is behoorlijk wat werk met die enorme jurk en zo, ik maak altijd kleine steekjes met appliqueren, dus dit zijn heel veel steekjes. Het applicatiewerk is nu gedaan, de vliegende vogels zijn af, dus nu is het tijd om alle knoopjes op te naaien en de borduursteken te maken. En natuurlijk het tasje te maken en haar handen over de hengsels vast te naaien. Voor wie het niet doorheeft, het quiltblokje op de jurk  wordt het tasje, wat er zo piepklein uitziet op de foto in het boek.


Zoals Jeannet en sommige anderen heb ook ik het haar veranderd, de draadjes die onder haar hoed uitkwamen vond ik niet zo mooi , dus heb ik een ander kapsel op het patroon getekend. Tussen de overgebleven Duo Penotti lapjes zat een mooi passend bruin lapje dat ik ervoor kon gebruiken en daar ben ik wel tevreden over. Waar ik minder tevreden over ben zijn de benen, ik vind ze te licht van kleur, maar misschien wordt dat beter als de bandjes van haar schoenen zijn geborduurd.


Aan de rechterkant van mijn blog zie je het lijstje met Mystery Quilt maaksters, ik kan het aanbevelen eens een kijkje te gaan nemen!

En nu de award die ik van Jolanda kreeg en nu ga ik toch de vragen die erbij horen beantwoorden:


Waarom ben je met bloggen begonnen?
Zodra ik achter de computer ging zitten en blogs ging volgen, had ik het idee dat ik dat ook "eens" wilde gaan doen. Toen ik met de Sweet Memories Quilt ging beginnen, kwam de mogelijkheid om op het gezamenlijke Sweet blog te schrijven. En toen was de stap naar een eigen blog heel klein.

Welke blogs volg je?
Vooral quilt- en borduurblogs en een enkel woonblog. Daar kijk ik vaak mijn ogen uit, maar het is zo frustrerend om dan niet net zoiets voor elkaar te krijgen.


Wat is je favoriete kleur?
Voor mijn quilts wilde ik in het begin het liefst blauw, vooral oudblauw, maar de laatste jaren vind ik  de herfsttinten ook erg mooi. Voor kleding droeg ik altijd veel turqouise, maar door mijn grijze haar ga ik nu wat fellere kleuren kiezen.

Wat is je favoriete film?
Pride & Predudice, Jane Eyre (BBC), Billy Elliott, The Holiday, The Reader.

Welk land zou je nog eens willen bezoeken?
Schotland, dat lijkt me prachtig en Amerika, vooral voor de quiltwinkels, daar ben ik nog niet geweest. En Nieuw Zeeland, daar ben ik wel geweest, daar zouden we (schoon)zus en zwager nog een keer kunnen bezoeken en dan ook het Zuidereiland kunnen gaan bekijken.

En dan zou ik deze award naar vijf blogsters met minder dan 100 volgers moeten geven. Ik heb de laatste tijd namen op kladjes geschreven, maar het werden er zoveel, dat ik het weer niet ga doen. Alle blogsters met minder dan 100 volgers, krijgen hem van me, zoals ik vorige keer al zei, iedereen doet haar best, dus iedereen verdient er één.


Tot volgende keer.


Groetjes,


Cisca

17 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Het is een mooie struise dame geworden Cisca! ja, ik heb dat haar idd ook verandert, en eerlijk gezegd het tasje ook, dat heb ik ook neit zo dik gemaakt, maar dat is persoonlijk, gelukkig zijn de andere blokken wel kleiner, hoewel, het vogelhuis......dat is ook mega, nou ja joh, zijn we voorlopig van de straat, toch?

groetjes Jeannet

Else zei

Leuk dat je de dame zelf gekapt hebt, ze staat er netjes op! Heel veel plezier met maken van de blokken, knuffel Else

martine zei

Leuk is ze geworden, je engel. Hoe je het haar heb gedaan, is inderdaad leuker als hoe het in het boek staat. Ik heb het wel zo gedaan, en vindt het niet zo geweldig, dus wie weet gaat ze nog wel naar de kapper:)
Groetjes en veel plezier met het maken van de volgende blokken.

yvonne zei

wat is ze leuk !!!!!!!!!

Ook ik heb het boek gekocht en ga lapjes verzamelen misschien van de winter dat ik er aan ga beginnen
groetjes yvonne

Guusje, zei

Wat een mooie dame is het geworden, weer zo'n quilt die je zo wilt maken ik vind hem zo leuk en mooi 'tis dat ik al zoveel omhanden heb anders zou ik zo beginnen. Gefeliciteerd met je award en leuk om iets meer over je te lezen.

Lida zei

Ze ziet er geweldig uit en ik vind het haar zo heel leuk geworden, ja die beentjes zijn licht, maar dat zal je straks niet meer zo merken als het een geheel is geworden, bovendien met schoentjes zal het er weer heel anders uitzien, leuk!! Knuffel
Lida

Miny zei

Het is een mooie dame geworden, leuke stoffen gebruik je ervoor. Het heeft een behoorlijke afmeting dat wordt een grote quilt. Bij Marisa zag nog wat andere blokken leuk wordt het.

Groeten Miny

Raewyn zei

Your mystery quilt looks like it is going to be lovely - I like what you have done so far and the colours you are using. I like the block as a bag - fun idea.

Heleni zei

Ik ken het patroon niet Cisca, maar ik geloof dat 't erg leuk is, zo te zien aan deze engel. Mooie kleuren gebruik je...

groet Heleni

Karen zei

So sweet, I love her hat! :)

katrien zei

Héél mooi je mysterie.

Anne Marieke zei

Jouw blok is heel mooi geworden!

Ik schrok destijds ook van de maten en maak hem op 75%. Dat scheelt enorm en is beter te 'behappen'.

Nu ik jouw blok heb gezien, heb ik zin om weer verder te gaan!

Succes met de volgende blokken. Ze zijn allemaal even leuk.

jolanda zei

hoi Cisca, wat is je engel mooi geworden!! Ik moet iedere keer weer lachen wanneer ik deze engel ergens zie opduiken, want iedereen zegt hetzelfde... wat een groot blok!!! Nou ik wist ook niet wat ik zag hoor. Persoonlijk vind ik het draadjeshaar juist heel leuk, maar zoveel mensen zoveel smaken hé? En het is ook wel leuk dat het niet allemaal precies dezelfde quilts worden vind je ook niet?
Jouw kapsel vind ik ook erg leuk geworden!
Erg leuk ook om wat meer over je te lezen in de antwoorden op de vragen. ;-))
groetjes, jolanda

Anita - Vlijtige Handjes zei

Ze is wel heel leuk hoor al heeft ze nog van die spillebeentjes :) Deze week hingen bij Dorry blokken en hij wordt inderdaad flink. De deurstopper gebruik ik omdat ik zonder ring werk en die zet ik op de quilt om toch wat spanning te maken. Ik heb me ook aangemeld bij Carol. Hij wordt weer leuk.
Groetjes Anita

Anne Marieke zei

Bedankt voor je leuke commentaar op mijn blog, Cisca!

Heb je een scanner? Ik scan de relevante delen op onze scanner en print ze dan op 75% Dan hebben die enorme blokken een wat 'normaler' formaat.

Succes ermee!

Hennie zei

Dat ziet er erg mooi uit, deze dame staat er netjes bij, ha, ha, ha.
Groetjes Hennie.

Anoniem zei

It is silent provides the delectation of owl gifts for her
at exhibit is merely work of making few clicks.
Beany Babies Of class, no name of 90s stuffed animals with tenderness in all the
wrong shipway.

Visit my webpage owl necklace
my webpage - owl necklace