Volgers

maandag 3 oktober 2011

Van Jane, Hannah, nogeens Jane en een boom

Hallo allemaal,


Gelukkig heb ik het niet vaak, maar ik weet het nu echt niet meer. Wat een dilemma, wordt het blauw, rood, alleen Jane, maar dan grotere blokken, of ook Hannah erbij? Voor degenen die niet weten wie of wat Hannah is: Brenda Papadakis, die de quilt van Jane Stickle zo mooi op papier heeft gezet en er een boek van maakte, zodat zoveel duizenden over de hele wereld haar quilt gingen maken, heeft later nog een boek geschreven, opgedragen aan haar kleindochter Hannah. Deze quilt bestaat uit 13 rijen van 12 blokken en  heeft ook punten, net als die van Jane. Alleen heeft de quilt van Hannah voor de helft applicatieblokken.Voor ik besloot een nieuwe Jane te gaan maken, had ik het boek van Hannah in Amerika besteld, maar toen het kwam, viel het me een beetje tegen, ik  vind de applicatieblokken niet allemaal mooi getekend. Toen ik daarna besloot een tweede DJ te gaan maken, dacht ik om deze eventueel met wat applicatieblokken van de DHannah af te wisselen, zodat ik hem dan ook wat groter kon maken, als ik dat wilde.Vorige week maandag was onze eerste bijeenkomst bij Cora in de winkel. Ik liet mijn lapjes zien, zowel in rood als in blauw. Cora vond rood beter bij me passen, dus toen dacht ik, nou, dan neem ik dat maar. Maar de volgende dag ging ik weer twijfelen, dus besloot ik van allebei wat te maken. Na de twee blauwe blokjes gaf DH te kennen, dat rood hem toch mooier leek. Ik denk, dat dat ook komt, door de achtergrondstof die ik gekozen heb, die wat donkerder is.
Verschillende DJaners hadden voor een DJ met grotere blokken gekozen, die Ria B. op de computer groter had gemaakt, dus toen dacht ik, als ik hem toch opnieuw moet maken, laat ik dan ook voor de grotere gaan, dan maar geen Hannahs. Dus Ria gebeld, die mij zaterdag wat kopieén van de grotere bracht.


Dit is het resultaat, een groter rood blokje. Persoonlijk vind ik de kleinere toch wat mooier, en toen ik vanmorgen op mijn "gewone" bee was, vonden de anderen de blauwe toch ook wel mooi, zucht....


Ik had twee geknipte blokken van de rode meegenomen om te maken, maar er is niet veel uit mijn handen gekomen. Gelukkig had Ria L. een mooi nieuw boek bij zich om te bekijken en had ik mijn zaterdag eindelijk gekomen Quiltmania bij me, dus ik kwam de ochtend lezend en pratend toch wel door. Vanmiddag ben ik weer lekker even met het volgende blok van de Mystery bezig gegaan, om even afstand te nemen.


Want ook het Lori Smithblok vind ik niet mooi. Maar daar is weinig aan te doen, het is een pakket en er zit alleen deze beige stof in deze maat bij, terwijl het wolletje op de foto veel donkerder is. Er moeten nog vijf rode cirkeltjes tussen de takken geappliqueerd worden, maar dat zal het geheel niet genoeg ophalen. Maar goed, misschien valt het mee, als hij tussen de andere blokken zit.

Dus het zit niet mee op het moment, ik ben gisteren lekker op mijn fiets gestapt in plaats van achter de computer, ook daar ging alles mis (zijn jullie er nog, of hebben jullie al afgehaakt?). Verschillende reacties geschreven, die er nooit gekomen zijn doordat ik ze via de "verkeerde" Quiltpassion stuurde, die niet mijn instellingen hadden. Ik hoop, dat ik ze nog terug kan vinden, om een nieuwe te schrijven, maar ik heb gisteren geen computer meer aangeraakt. Hopelijk heb ik volgende keer betere berichten. En dat zal best, hoor, dit duurt nooit lang!

Groetjes,

Cisca

23 opmerkingen:

Jane in Wales zei

Heden, wat moeilijk. Je zou er natuurlijk twee kunnen maken, een blauwe en een rode......
Ik ben altijd helemaal weg van blauw, maar ik vind je rode blok ook erg mooi. Het rood spreekt meer, en het blauw is meer verstild, en ook heel mooi.
Ja, daar heb je natuurlijk ook niets aan!
groetjes
Jane

martine zei

Oeh dat is een moeilijke, zowel rood als blauw zijn mooi. Maar wat vindt jezelf het mooiste?
Veel succes met het kiezen van de kleuren en grote van de blokken.

Groetjes, Martine

Annelies zei

Ik vind blauw zeker zo mooi als rood en ik denk dat je niet voor niets als blogachtergrond blauw hebt gekozen. Doe vooral wat je zelf mooi vind. Dat is het belangrijkste.

jolanda zei

Ik zit eigenlijk met hetzelfde dilemma Cisca... een hele tijd heb ik ook tussen rood en blauw lopen twijfelen, maar ik ben gek op blauw dus was ik begonnen blauwe stofjes te verzamelen om aan de DJ te kunnen beginnen. Maar dan zie ik op het blog van Supergoof haar DJ in de rood/roze tinten en dat vind ik dan ook weer zó prachtig!!
Nu ben ik dus weer aan het twijfelen om toch maar voor rood te gaan pffffff. Misschien de DJ maar in het blauw en daarna de SBS bijvoorbeeld in het rood... dat is net zoiets tenslotte met die verschillende blokjes.
Ik ben benieuwd waar jij uiteindelijk voor gaat kiezen!! ;-)
groetjes, Jolanda

Hubertine zei

Haha die Cisca, wat een dilemma's!!!! Ik zal het je niet moeilijk maken!! Doe echt gewoon wat jij het mooiste vind, vraag het aan honderd mensen en je hebt honderd antwoorden....pfffffff....das vermoeiend!!!

Land van 1000 meningen
Het land van nuchterheid......


Succes, Hubertine
(maar ik begrijp het o zo goed!!!!)

Inge zei

Hoi Cisca,

Ik lees in verschillende reacties dat je moet doen wat je mooi vindt, maar daar zit volgens mij voor een gedeelte ook het probleem. Zelf vind je het allebei mooi en daarom kan je niet kiezen. Wat een dilemma, hè. Ik zeg: doe maar rood. Je man vindt dat ook het mooiste en die heeft best een belangrijke stem, denk ik.
Verder is het heel goed van je om afstand te nemen, even niet aan Jane of Hannah denken. Het kan zo maar zijn dat je het over een paar dagen ineens weet.
Succes met kiezen! Het komt wel goed.

Groetjes,
Inge

Evy zei

Ehhh.... niet om het nog moeilijker te maken... maar hebt je al gedacht aan blauw + rood in combi met diverse beige's? :)

Klaske zei

Ha, ik dacht hetzelfde als Evy, als je niet kunt kiezen tussen de kleuren kun je ze ook beide gebruiken toch?
Ben benieuwd wat je gaat doen,ik maak de DJ in de rood,roze-roosjes tinten en een klein beetje blauw...

Heleni zei

Hè bah, wat een luxe probleem toch Cisca. Ik zou, wat ook Evy voorstelt, rood met blauw combineren met niet te lichte beiges. Mooie warme verouderde kleuren, lijkt me helemaal super.
Kies met je hart dan komt 't altijd goed.

groet Heleni

AnitaS zei

Wat kan een mens soms twijfelen he. Ik heb een theekleed gemaakt met de DH blokken. Maar ja ik vind appliceren ook heel leuk. Succes met al de keuzes die je moet maken.

Lida zei

Wat een lastige keuze en dan is het moeilijk om je te raden, want smaak is zo persoonlijk, maar ik vind de rode kleine maat het mooist! Maar ja dat vind ik! Ik denk dat Ria L. haar nieuwe borduur of het Japanse boek bij zich had? Ja die zijn alletwee gaaf! Ik wens je sterkte bij je keuze en verder gewoon plezier in wat je maakt! Knuffel
Lida

foekie's fashion zei

wat een dilemma. Ik ben eens aan 10cm blokken bezig geweest en die vind ik te klein. Ik wil ze maken van 8 inch, werkt ietwat makkelijker. Ik weet niet welke maat die grotere blokken zijn. Maar anders een quilt met de blokken die je zelf mooi vindt in de kleur die jij ook zelf mooi vind, jij moet hem maken. Sterkte met je keuze. Groetjes van JOke

Mascha zei

Wat moeilijk. Ik vind het allebei mooi. Ik kan gewoon niet kiezen.
Groetjes Mascha

Erna Peekel zei

Het is een dilemma. Maar wat was jou eerste keus? Die moet het worden. En gezien je achtergrond van je blog zou ik zeggen blauw is jou kleur. Groetjes, Erna

Guusje, zei

Wat moeilijk ik vind de blauwe erg mooi maar de rode ook. Succes met je keuze.

Sylvia zei

Moeilijk om een keuze te maken.
Blauw is nu eenmaal een "koele"kleur, dus die komt anders over dan het warme rood.
Slaap er nog een nachtje over!?
Gr.Sylvia.

carina zei

Joehoe ik ben er nog heb smakelijk gelachen om je verhaaltje. Tja en aan mij heb je niets ik vind alles altijd even prachtig. Misschien beide lapjes achter je rug houden en dan iemand uit je omgeving laten kiezen rechts of links? Succes ermee!

Miny zei

Het zit je niet erg mee, slaap er nog een nachtje over en wie weet welk helder idee je krijgt, succes!!

Groeten Miny

martine zei

Wat kan kan ons hoofd toch vol zitten met dilemma's hoe verder te gaan. Heel herkenbaar.

Joyce zei

Wat een hoofdbrekens ;o) En zo'n computerding die ook z'n eigen zin doet.....
Maar je blokjes zijn wel ERG mooi!!

neeftje zei

Wat lastig, vind ze allebij mooi! Misschien eencombi of gewoon ff wachten, er komt vanzelf een goede keus!
Groetjes

Manoli C. zei

Hallo Cisca.
The flower is very beautiful and blocks well.
The fabrics are gorgeous ...
Greetings!

Elly's freubel hoekje zei

Wat hebben we het vaak toch moeilijk met al die kleuren lapjes
Ik zeg gewoon denk héél goed na slaap er goed over en volg je hart
Het is al moeilijk genoeg
Freubelgroet, Elly
PS ze zijn beide prachtig gemaakt!