Volgers

zondag 25 september 2011

Block 7 van de Mystery

Hallo allemaal,


Doordat DH wondroos heeft gehad kon ik eerder geen logje schrijven, want een logje zonder foto's, daar begin ik niet aan. Maar goed, nu heb ik wel het hele blok 7 af. Het was een flinke kluif en ik ben ook weer eens in de fout gegaan, maar ik vind dat ik het wel goed heb opgelost. Ik had het vierkante blokje gemaakt met het ecru lapje met hartjes van de giveaway van Inge, de stenen boven het grote blok en gisteren het grote blok. Toen bleek, dat ik dat niet op 70 cm (+naadtoeslag) had afgeknipt, maar op 65 cm. Ik vond al dat de 2e Sunbonnet zo weinig plaats had. Maar om het weer alles helemaal opnieuw te maken, dat vond ik teveel van het goede en toen heb ik aan de zijkant ook nog maar 2 stenen gemaakt, gelukkig hebben ze dezelfde maat als de stenen erboven. Dus misstaat het niet, vind ik, en hoop ik maar dat jullie dat ook vinden.


Ik heb van Jules een poes gemaakt, ik hoop, dat het een beetje op een poes lijkt tenminste, ik heb vooral de kop veranderd. Ik zag pas met foto's maken, dat ik het tweede oortje vergeten ben, maar dat komt dus nog. Want ik  kan haar toch niet met maar één oor vereeuwigen. Het bruinige rozenstofje vond ik van mijn stoffen het meest op een lapjespoes lijken, hoewel Cindy ook veel witte stukken had.


Leuk weer, dat tasje, ze zal wel op weg zijn naar de bee.


Het was een flink blok met z'n 30x90 cm, met veel werk, maar ik geniet wel weer van het resultaat. En nu maar gauw naar de volgende.Deze week heb ik bij Cora de achtergrondstof van de nieuwe Dear Jane uitgezocht, ik wilde niet net als bij de eerste muslin, maar het is een lichtbeige stof geworden met kleine takjes. Ik heb er thuis rode en blauwe stoffen opgelegd, helaas, allebei mooi, dus weet ik het nog steeds niet. En morgen beginnen we al, ik zal nog blindelings een kleur moeten kiezen, denk ik. Mijn DJ hing nog steeds bij Cora en zowaar had ik een fototoestel meegenomen en heb ik zo goed en zo kwaad als het ging een foto over een tafel heen gemaakt. Jammer dat ik niet wat groter ben. Wat me wel opviel: ik vond hem lang niet zo mooi als bij mij thuis. Dat maakt het wel leuker om hem opnieuw te maken, hij zal heel anders worden, maar ik hoop nog mooier.


Tot slot nog even een kerstkaart, die ik jaren geleden voor mijn moeder maakte in een kussentje veranderd, weer een aanwinst voor de kerstboom.`Het is zo'n lief plaatje, die twee meisjes voor het raam, zonde als het altijd in een la zou liggen.Wie weet laat ik volgende keer mijn eerste Jane blokjes zien in blauw of in rood?!!

Groetjes,

Cisca

21 opmerkingen:

Annelies zei

Wat knap dat je weer aan een Dear jane begint. Ik ben benieuwd wat voor kleur het gaat worden.

martine zei

de sue bonnet is leuk geworden.een beetje een eigen draai aan maken, maakt het juist persoonlijker. En het is duidelijk een poezenbeest.
We gaan vrijdag even bij cora kijken, en dan zal ik zeker ook even bij je dear jane kijken, zo op de foto is hij prachtig.
Fijne dag, Groetjes, Martine

Erna Peekel zei

Je blok van de Mijsterij is super leuk. Goed opgelost je Sunbonnet ik zou ook niet overnieuw begonnen zijn. Het tweede oortje valt niet echt op. Het misstaat niet.Dear Jane ziet er geweldig uit. Leuk de aanwinst voor de kerstboom. Groetjes, Erna

jolanda zei

Je MQ blok is mooi geworden en het kan prima zo met die extra stenen hoor! Ik moet je eerlijk bekennen dat ik bij het allereerste blok met de engel al in de fout gegaan was omdat ik niet goed begrepen had dat de maten zonder naadtoeslag in het boek stonden. Ik kwam er pas achter toen ik de flying geese eraan wilde zetten dus heb ik maar gewoon een extra strookje stof aan de onderkant gezet. Het maakt allemaal niet zoveel uit met zo´n country quilt gelukkig. ;-)
Dus jij hebt al eens een DJ gemaakt? En nu gewoon nog maar eentje?? Knap hoor! Tja... rood of blauw, het is allebei erg mooi. Je kunt natuurlijk gewoon een DJ in het blauw maken en daarna nog een DJ in het rood hahaha. Nee hoor, grapje.
Het kussentje is erg mooi geworden... mooie herinnering die elk jaar een mooi plaatsje in de boom zal krijgen.
groetjes, Jolanda

Anita - Vlijtige Handjes zei

Een prachtig blok Cisca en SB zo leuk. Als ik je blog zie denk ik toch aan een blauwe Dear Jane. Ja en blauw is toch wel mijn kleur al heb ik dat niet zo veel in stofjes. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.

mieke zei

Mooie stofjes voor de mysterie.
En een leuk idee om vd kerstkaart een tasje te maken.
grtjs Mieke

Lida zei

Heb jouw DJ afgelopen vrijdag weer zitten bewonderen en dat je nu een tweede gaat maken, ongelooflijk! Leuk om dat borduurtje op deze manier te hergebruiken! Succes met de keuze, knuffel
Lida

Annemieke Price-Talen zei

Prachtig je Dear Jane en dat je er nog èèn gaat maken. Het harten stofje in het blok is erg mooi.Schattig kussentje. Groetjes Annemieke.

angela zei

Llego a tí de un blog a otro y me encuentro con el tuyo.Me encanta y sobre todo el punto de cruz que haces me parece estupendo...Y muy bien trabajado. Te felicito.Un bs

Sue zei

I love the block you've finished. That is just too cute!

Manoli C. zei

It's beautiful, the kitten is a wonder ...
Beautiful!!!

Nelleke zei

Hallo Cisca neem mn petje voot je af dat je weer aan een dear jane begint de deze is al zo mooi ben dan ook benieuwd hoe je de andere gaat maken.Het blok van je qm is ook weer een lievertje geworden.En je hebt gelijk het zou zonde zijn om het borduurtje in de kast te laten liggen daar is het veel te mooi voor.Groetjes en een fijne week Nelleke

Quiltendewilma zei

veel plezier mer dear Jane!! bbrrr,.. wondroos,...

yvonne zei

Wat heb jij veel en mooie dingen gemaakt!!!!

groetjes yvonne

Inge zei

Als je eventjes niet geblogd hebt, heb je wel veel om te laten zien. Wat een mooie plaatjes hier. Je hebt hard gewerkt.
Oohhh, jeetje, nog een DJ maken. Dat is moedig. Ben reuze benieuwd!

Groetjes,
Inge

AnitaS zei

Wat leuk is je blok geworden. En de rand bovenaan past er prima bij. De poes is ook heel goed gelukt. Moeilijk he om een kleur te kiezen, succes ermeer.

Guusje, zei

Je Dear Jane is erg mooi en wat knap dat je er weer aan begint. Het blok is een plaatje en het mysterieblok nog mooier, leuk hoor al die details. En wat een goed idee om een kussenthe van het borduurwerkje te maken.

Berna zei

Die applicatieblokken zijn prachtig! Ik vind het zo'n leuke quilt.
En wat een moed om de DJ nog een keer te maken.

Karen zei

A sweet kitty, even with one ear! Both blocks are lovely and I love the DJ quilt too.

Jane in Wales zei

Wat een moed heb jij om weer een Dear Jane te gaan doen! Ik ben erg benieuwd wat het gaat worden - rood of blauw.
Je mystery block is zo leuk!
groetjes
Jane

Jantine zei

Je applicatieblok is lief. Nog een Dear Jane, wat ben jij moedig!