Volgers

zondag 29 april 2012

De workshop van Reiko Kato, giveaway gewonnen en eencrazy quiltje...

Heleni
Hallo allemaal,

Wat een vermoeiende dag was het voor mij, ik heb nog geen steekje gezet sinds vrijdag, maar het was de moeite meer dan waard. Ik heb het over de workshop, die Reiko Kato vrijdag gaf bij de Haan & Wagenmakers. We zaten met 18 quilters en Reiko op de bovenverdieping van de winkel en je zou denken, dat het een gekakel zou zijn van jewelste, maar nee, hoor, af en toe werd er wel gepraat, maar soms was het ook heel stil. Dan klonk er alleen het geluid van beneden, waar regelmatig klanten waren. Zo ingespannen waren we bezig.


Dit is het werkje, dat we gingen maken, een portefeuille of mapje waarin je van alles kunt opbergen. Er lag voor iedereen een pakketje klaar met alle benodigdheden. Wat een leuke lapjes, en zoveel.


We begonnen met de applicatiedeeltjes uit te knippen en op de achtergrondstof af te tekenen. Dan opspelden en zo uit de losse hand in needleturn appliqueren. En dat ging zomaar goed. Ik gebruik zelf nooit freezerpaper, maar rijg wel altijd de applicaties om. 

Maar wat waren de stukjes klein, en wat zat iedereen te genieten, dat het zomaar lukte. Zo zie je maar, dat je door zo'n workshop dingen doet, die je normaal niet zo gauw zou proberen.


Gelukkig had Petra die morgen 10 boeken binnengekregen, en er waren precies 10 quilters, die zo'n boek wilden kopen. Dus hoefde er niet uitgevochten te worden wie er één mocht kopen. En kijk eens wat een leuke Sunbonnet Sue Reiko bij haar handtekening tekende, en dat zo uit de losse hand.


Ik zat met twee quilters in het smalle gedeelte van de verdieping, en ook nog op de laatste plaats. Ik hoorde wel gepraat over blogs, maar kon het niet precies volgen. Naast me zat Martine van Elke dag een steekje, en daarnaast iemand die in Laura's Quiltatelier werkt. En voor we naar huis gingen, maakte ik nog kennis met Elly, van Creatieveling Elly.

En foto's??? Ja, hoor, dat had ik weer. Ik had pas een paar foto's gemaakt met de batterijen die erin zaten, maar er gebeurde niets, toen ik mijn fototoestel aanzette. Ik nam me voor om in de pauze nieuwe batterijen te gaan kopen, maar daar kwam niet van. En thuis... verschoof DH een knopje en toen deed-ie het!!! BALEN!!!

Dan een plaatje van de giveaway, die ik al een tijdje geleden won bij Heleni, van Patch to Patch,  wat bofte ik weer. Heleni had nog wat veranderd: in plaats van een paar klosjes garen, die niet door de brievenbus konden, kreeg ik borduurlinnen en drie strengetjes dmc. En daar was ik nog wel zo blij mee. Nog hartelijk bedankt, Heleni!


Verder nog van een bon van mijn kleinzoons een leuk pakketje gekocht bij Cora. Het wordt een lief crazy quiltje. De kantjes en knoopjes moeten er nog op, en er moet nog wat geborduurd worden. Alles zit erbij, ook het achterkantje en de binding, de knoopjes en een bedeltje. Te koop in Veldhoven, waar Cora aanwezig is. Ook nog twee klosjes en voor de ene gelijk band gekocht. En natuurlijk mocht er ook nog stof mee, maar ik had dan ook al niets meer gekocht sinds januari. Rechts mooie Japanse stoffen en links stofjes voor de Mystery, maar daarover later meer.

Ik wens iedereen een fijne Koninginnedag, en mocht je naar Veldhoven gaan: veel plezier. Marijke en ik gaan waarschijnlijk ook, zaterdag. Ik verheug me er al op!

Liefs,

Cisca

14 opmerkingen:

Annelies zei

Wat leuk te horen dat Reiko Kato goed is bevallen !

Hennie zei

Wat leuk zo'n workshop! En ach ja, foto's, deze zijn ook mooi!!
Groetjes, Hennie

Heleni zei

Ik kan me voorstellen dat je bij moet komen na een workshop. Je bent zo intensief bezig die dag. Maar wat leuk dat mapje wat je gemaakt hebt.
Dat boek lijkt me ook heel erg leuk.
De applicatienaalden van de giveaway komen nu goed van pas hè.

groet Heleni

Anita - Vlijtige Handjes zei

Wat een heerlijk dagje. Daar heb je wel wat rust voor over. Ik ga zaterdag met een vriendin naar Veldhoven en hoop je daar te zien.
Groetjes Anita

Klaske zei

Zo te horen heb jij een hele leuke dag gehad!

Chris zei

Jij hebt ook al zo genoten, dat spat van je logje af. Wat een grote groep dames zeg, geweldig. En alles heel goed voorbereid, begrijp ik. Het is altijd zo leuk om weer wat nieuws te leren.
En je bent een bofferd met die give-away. Groetjes.

Miny zei

Dat was een leuke dag, en een give aan gewonnen je bent een echte bofkont.

Groeten Miny

Lida zei

Wat een leuke dag heb je gehad, ja dat zal best vermoeiend zijn geweest maar wat een enig resultaat! Gave cadeautjes en prachtige lapjes en dat crazytje wordt vast een schatje! Veel plezier met je steekjes, knuffel
Lida

Guusje, zei

Wat leuk te lezen dat je zo genoten hebt bij Reiko. Jullie hebben een leuke map om te maken. Mooie lapjes en boek heb je ook gekocht. En nu heerlijk nagenieten.

Cybele's patch zei

Heel bijzonder om zo'n workshop mee te maken. Het naaldenmapje is een schatje.

Elena zei

EStoy segura de que has disfrutado mucho en el curso con Reiko Kato; menuda suerte poder comprar un libro firmado por ella.
Felicidades!!

sylvia zei

wat een leuke dag heb je gehad, en al helemaal omdat je werk zo goed lukte.
een mens kan altijd meer dan ie denkt, he.......;)

jolanda zei

Dat klinkt alsof het een fantastische dag geweest is! Het zijn wel erg kleine priegelstukjes hé? Erg mooi hoor!
groetjes, Jolanda

Elly L zei

Beetje late reactie. Leuk om je ontmoet te hebben. Hoe ver ben jij nu met je tasje? Ik heb de voorkant nu klaar, maar ja nu de rest nog.