Volgers

zaterdag 30 juni 2012

Blok 12 en een Blackbird design-borduurtje

Hallo allemaal,


Hij is af, en dat voelt heel vreemd. Alle Mystère-lapjes kunnen opgeborgen worden, wat zal dat een opruiming zijn, maar ja, er zullen weer nieuwe voor in de plaats komen. Dus echt opschieten doet dat natuurlijk niet.


Het was weer een hoop werk, dit laatste blok, weer zo'n grote, veel applicaties, veel borduurwerk, maar het was weer een feestje om te maken.En ik vind dit weer een héééle mooie!


Misschien moet ik de grote blauwe bloem toch nog afwerken met bruin, deze is van flanel, en die in het boek van wol. De mijne heeft geen afwerking meer nodig, maar misschien is wat bruin aan de rand toch mooier, net zoals ik het hart met beige is afgewerkt.


En nu ga ik even verder met de blokken van Leanne's House, die al zoveel jaar liggen te wachten. Ik had er helemaal geen zin meer in, en dacht al, dat het een nooit afgemaakte quilt zou worden, maar toen ik hem laatst bij Marijke zag, vond ik hem toch weer heel mooi, dus ik heb besloten, dat hij toch maar af moet komen. Ik hoop, dat ik dezelfde sfeer zal kunnen behouden als van de eerste 4 blokken, want sommige lapjes zijn voor andere quilts gebruikt. Maar wat ik over heb moet genoeg zijn, hoop ik.


Verder heb ik een borduurtje uit mijn nieuwe boek van Blackbird Design gemaakt, Ik weet nog niet of ik er net zoals in het boek een kussentje van ga maken, of hem in zal lijsten. Op de foto is hij een beetje scheef, maar dat komt door de foto.

Dan was ik ook nog even met Marijke en haar man bij de Stitch Cottage, heel gezellig met o.a. Bobbin in de tuin. Ik dacht, dat ik wat ik gekocht had op de foto had, maar niet dus. In ieder geval is het hart, dat door de vogels vastgehouden wordt, en het welkomstbordje op de deur van het grootste vogelhuisje daar gekocht.

Deze week ben ik ook bijna op mijn fiets overreden, ik kon de auto nog net ontwijken door naar rechts te sturen, waardoor ik gemeen kwam te vallen. Drie mensen kwamen me onder mijn fiets vandaan halen, doordat het een E-bike is, is hij erg zwaar. Wat heb je toch aardige mensen, één meneer liep nog een stukje met me mee en zette mijn stuur weer recht. Het eerste wat ik zei, toen ik begreep, dat ik niet doodgereden was, was: Gelukkig, ik leef nog. Maandag moet ik weer op de fiets naar Marijke, dat wordt even doorbijten, maar het moet wel, wat moet ik zonder fiets?

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

24 opmerkingen:

Rennie zei

Het beschermengeltje is weer goed allert geweest. Gelukkig. Wat een schitterend werk laat je zien. Prachtig.

Judith zei

Wat leuk dat je de mysterie af hebt. Zelf heb ik de eerste vier blokken klaar, dus ik ben nog wel even bezig. Grappig, bij mij ligt Leanne ook in een doos, voor ooit eens. Fijne avond,

Vlijtige Handjes zei

Ja daar zat echt iets op je schouder. Gelukkig is het goed afgelopen. De blokken zijn zo leuk. De blauwe bloem met net een tint donkerder blauw. Is dat iets? Het is een schattig borduurtje. mooie kleurtjes.
Groetjes Anita

Karen zei

Such a good bird house block. You did such nice stitching on the applique pieces.

Grit zei

Der Block sieht super aus. Und die Stickerei ist ebenfalls sehr, sehr schön.
Liebe Grüße Grit

Else zei

Fijn dat er mensen waren om je te helpen, sterkte van de week als je weer die kant op gaat! Hopelijk heb je niet te veel last van de val. Je vogelhuisjes blok is erg mooi geworden net als je borduurtje. Fijn weekend verder, knuffel Else

Hennie zei

Wat een prachtig blok is dit! En wat een geluk heb je gehad, en fijn dat er mensen zijn die je helpen! Succes van de week als je weer op pad moet.
Fijne zondag, groet Hennie

Brigitte zei

I love this block with the cute birdhouse and the flowers. Congrats on the wonderful BBD finish.

Klaske zei

Gelukkig, goed afgelopen! Gewoon weer op de fiets stappen hoor!
Wat een prachtig blok heb je gemaakt!!
Fijne zondag

Lida zei

Hoop dat je niet al te beschadigd uit de strijd bent gekomen, wat racen sommigen toch in de bebouwde kom en ze houden echt geen rekening met anderen! Maar gelukkig hebben je steekjes er niet onder geleden, wat een prachtig blok en zulke lieve stofjes! Veel plezier ook met Leanne's House, komt vast wel goed en ben helemaal weg van je borduurtje! Schattig! Knuffel
Lida

Anoniem zei

Dag Sisca,
Ben vandaag voor het eerst op jou blog.Wat een mooie vogel huisjes heb je gemaakt.Ben er helemaal verliefd op.En heel fijn dat je val partij zo goed is afgelopen.
Groetjes Priscilla.

Los Telares de Raquel zei

Hola Cisca, te ha quedado precioso, un maravilla todo. Besitos preciosa

Guusje, zei

Wat een mooi blok is het geworden, werkelijk prachtig en wat een schattig borduurwerk.

Erna Peekel zei

Wat laat je weer mooie blokken zien. Al die applicaties echt super gemaakt. En ja echt wel weer op de fiets stappen hoor, de eerste paar trappen gaan misschien met knikkende knietjes maar dan ben je er door. Succes

Groetjes,
Erna

Chris zei

Ik vind die blokken en deze ook weer, zó ontzettend leuk. Wel veel werk, maar dan heb je ook wat. Echt enig!
Wat vervelend van die aanrijding. Dan schrik je toch heel erg. Maar gewoon weer op de fiets stappen hoor!!

Elena zei

Ohhhhh!!! Qué bloque tan boito!!
Qué bien avanza tu Mistery; pronto lo tendrás completado?

Feliz verano.
Un beso.

Anoniem zei

Hoi Sisca,

Ik ben zo verliefd op jou vogelhuisjes dat ik het niet kan laten er steeds weer na te kijken. Zou hem dol graag zelf wil maken.Kun je mij vertellen waar ik dit kan bestellen. Groetjes Priscilla

Quiltpassion.blogspot.com zei

Hoi Priscilla,

De hele quilt staat in het boek van Véronique Requena: Le Quilt Mystère.
Ik heb het bij Cora's Cottage gekocht, die het, denk ik, nog wel kan bestellen. Het is zeker te koop bij Quilt it & Dotty, beide quiltwinkels staan op mijn weblog rechts en naar beneden scrollen.

Groetjes, Cisca

Anoniem zei

Dag Sisca,

Ik was gisteren bij Atelier Hartedief,Toen ik haar vertelde wat ik op jou blog had gezien.Wist zij precies waar ik het over had.En gelukkig voor mij had zij het boek noeg staan.Deze heb ik dan ook gelijk gekocht met wat stofjes.Nu kan ik op zoek naar de rest van de stofjes.Ben er heel blij mee. Bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag . Groetje Priscilla

Ruth zei

Both your projects are lovely. I love your Sewing Room header as well. Blackbird designs are wonderful. So glad you are OK after your fall!

jolanda zei

Gelukkig dat het niet ernstiger was en het bij een flinke schrik bleef!
Je blok is prachtig geworden hoor... en de blauwe bloem vind ik helemaal mooi zoals ze is. :-)))

Annelein zei

Wat een prachtige quilt wordt dit!!!!

En wat het borduurgaren betreft. Misschien heb ik toch nog bij een winkel een paar strengen van de oude voorraad gevonden...

Is dat het toch niet dan laat ik het je graag weten... ivm met het restje wat je hebt... *Ü*...

Een fijn weekend,
Willeke

Los Telares de Raquel zei

Hooola Cisca, todos tus bloques son preciosos, pero este es divinooooo, me encanta. Ya tengo ganas de llegar a él, pero aún me quedan 4. Besitos

Karen zei

Your applique bird house block is oh so nice. I have the patterns but have not made any of the blocks. Good for you getting it made.