Volgers

zondag 15 juli 2012

Leanne's House en weer een huisje

 Hallo allemaal,

Het gaat weer lekker met Leanne' s House. Block 6 is af, zodat ik nu over de helft ben. Block 5 moet even wachten, voor ik stopte was ik aan het middenstuk ervan begonnen, en kwam ik er later achter, dat ik de verkeerde kleur roze had gebruikt. Dus moeten alle letters met 1 draadje van het donkerste roze over gedaan worden. Of dat het meest handige is weet ik niet, misschien had ik het beter helemaal over kunnen doen.


Hier dan het hele blok, ik had geen lapje paars in de goede grootte, dus dat werd nu een grijs/lila kleur, zodat het lichte roze bij mij de donkerste kleur is geworden, zodat het een heel andere uitstraling heeft gekregen, maar ik vind het best mooi zo.


Hier een overzichtsfoto van de quilt tot nu toe, De oude blokken zijn niet gestreken


En ik kon het toch niet laten, ik ben voorzichtig met een nieuwe quilt begonnen. Die ligt al meer dan een half jaar te wachten, dus ik heb me lang ingehouden. Leanne maak ik nu toch af, ik zit er weer helemaal in, deze is om af en toe even op te pakken., als ik bijvoorbeeld een tv programma zit te kijken en de Leanne  "op" is.


Afgelopen weekend is Yara weer een nachtje wezen slapen. ze was heel lief, we hebben alle spelletjes gedaan die ze wilde doen, in de speeltuin geweest, en naar Mc Donalds. Mijn quiltkamer is een Walhalla voor haar, waar ze af en toe naar toe sluipt. Gelukkig doet ze er niets stouts, maar ze kwam wel een keer met de knopendoos aan. Prachtig vond ze al die knopen en ze zocht er een paar uit om op een vilten tasje te laten naaien. Meestal moesten ze met de verkeerde kant boven, want dat vond zij de mooiste kant. En er werden lapjes opgenaaid, waar ze op tekende.


Helaas was ze haar  "breiwerkje", zoals ze het thuis noemde, vergeten mee naar huis te nemen. Maar dat komt de volgende keer, die als het aan haar ligt, niet lang op zich moet laten wachten. Ach, ze weet niet, hoeveel energie het me kost. Maar eerst komen Kim en Carly aan de beurt.Verder ben ik al een tijdje weer aan het quilten van de Duo P. begonnen, meestal elke dag een klein stukje. Ik voel m'n arm nog steeds, maar hij moet toch eens af. Wat zal het toch fijn zijn, als ik hem aan oudste zoon en schoondochter kan geven. We lachen er weleens om met elkaar, DS1 zegt dan gekscherend, dat de kleuren intussen weer helemaal uit zijn. Het plan was, om de slaapkamer tegen de tijd dat hij af is, in bijpassende tinten te schilderen.  Nou maar hopen, dat het nog een beetje modern is in die tijd, lol.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

15 opmerkingen:

Annelies zei

Wat een leuke quilt van Leanne. Goed weekend.

Rennie zei

Heerlijk verhaal. Hopen maar dat de mode niet te snel verandert.

Berna zei

Mooi je Leannes quilt en wat heerlijk he om een kleindochter te hebben die in oma's hobby geinteresseerd is. Ik kan er over meepraten.
Fijne zondag verder

Heleni zei

Wat een schattig meisje Cisca. Leuk dat ze ook al interesse krijgt voor handwerk.
De Leanne vond ik ook zo heerlijk om aan te werken.
Wordt mooi hoor, succes verder.

groet, Heleni

Conny's-blog zei

Leannes-house blijft zo,n leuke quilt, misschien dat ik hem ook nog eens maakt, die borduurtjes ertussen zijn ook zo leuk om te doen, dat blokje met die jpanse stofjes ben ik ook aan het maken, met het vierde blok bezig,is ook zo leuk en gezellig dat jekleindochter zo leuk mee doet toch.................gr.Conny

Guusje, zei

Leanne's House wordt mooi, te leuk om te laten liggen. En wat een mooi breiwerk heeft Yara gemaakt, leuk huisje ben je ook aan het maken en succes met je quiltwerk.

Inge zei

Echt gaaf, Leanne's huis en natuurlijk maak je die af, veel te mooi om zomaar te laten liggen. Het nieuwe project ziet er ook "interessant" uit, ben benieuwd!
Lief, je kleindochter. Helaas, van mijn 4 kleinkinderen (3 jongens, 1 meisje, leeftijden tussen 5 en 8 jaar)) geeft niemand iets om het gebroddel van oma, ja af en toe zeggen ze er iets aardigs over, maar dat is meer om mij een plezier te doen, haha.....
Succes met alles hè en vooral veel plezier met het werken aan al je projecten.

Lida zei

Fijn dat je toch weer wat quilten kunt! Wat een enig breiwerkje van de jongedame en wat een leuke top wordt die Leanne! Heel veel plezier met je steekjes, knuffel
Lida

Leeanne zei

I am visiting from Karen's blog. You have a lovely blog. Karen is right , your applique is stunning!

Erna Peekel zei

Dat ziet er geweldig uit.

Enne ik hoef mijn huisje niet warm te stoken hoor. Het is gewoon een heet huis. Zodra de zon zich laat zien, schiet hier de temperatuur omhoog. 's Winters heb je van zo'n heet huis een beetje voordeel. De verwarming gaat hier een week of twee later aan in vergelijking met andere huizen.

Groetjes,
Erna

Chris zei

Je bent toch weer lekker bezig joh. Leannes's huis vergt, volgens mij, best heel veel tijd, maar ik vind het een enige quilt. Dat quiltje waar je aan begonnen bent, is dat een applicatiequilt? Ik ben weg van huisjes, en deze ziet er wel erg spannend uitl
Heerlijk, je kleindochtertje. Leuk dat zij ook belangstelling heeft voor handwerk. Dagdag.

jolanda zei

Leanne's House vind ik zo zo'n vreselijk leuke quilt!!!
Wat gezellig lijkt me dat om zo met je kleindochter aan het handwerken te zijn.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Leanne is zo leuk. Ik heb altijd gedacht dat ik er niets van zou maken maar nu heb ik haar laatste boek gekocht dus het moet er van komen. Wat leuk dat je kleindochter ook een crea bea in de dop is. Geniet er maar lekker van.

Anoniem zei

С мужем мы прожили 16 лет. Я безумно его любила, я им жила. Даже когда он спал, я смотрела для него, а у самой от любви и нежности текли слезы. Он был для меня всем и я прощала ему многое и для многое закрывала глаза... Я услышала в принадлежащий адрес, который он меня никогда не любил, сколько жил со мной ради детей, который всю долголетие меня терпел, сколько надеялся, сколько что-то изменится, сколько если бы не дети, он бы сыздавна от меня ушел и гибель чего подобного. Ради меня это было таким ударом... А после я узнаю, который он давнымдавно общается с женщиной для стороне. Он ушел. Сказать, сколько мне плохо - это не говорить ничего... [url=http://profvesti.ru/o-stroitelstve-iz-penoblokov/]капитальный ремонт многоквартирного дома[/url]

Blogger zei

Anyone here wants a FREE MC DONALD'S GIFTCARD?