Volgers

zaterdag 21 juli 2012

Het eerste huisje van Sunbonnet Sue...

Hallo allemaal,

Wat fijn, hè, dat het nu eindelijk (even) zomer is geworden. Heerlijk om buiten te zitten met een handwerkje.  Ik moet bekennen, dat ik nu toch steeds de Sunbonnet Sue en huisjes quilt pak, en Leanne's House maar af en toe. Hij is ook zo leuk, kijk maar, hier is het eerste blok.


Sommige stukjes zijn piepklein, maar als het dan lukt, is het dubbel genieten. Het borduurwerk aan deur en ramen is ook gebeurd. Er kunnen eventueel nog bloemetjes op geborduurd, die niet op het patroon staan, maar daar wacht ik nog even mee, dat kan altijd nog.


Een tijdje geleden had ik een lijstje gekocht voor het wol-uithangbord, dat ik geborduurd had. Maar toen ik zat te denken, hoe ik het borduurtje van BB-design zou gaan verwerken, legde ik dat lijstje even over het borduurtje heen, en ik vond het er zo goed bij passen, dat ik het gelijk heb ingelijst. En het heeft al een plaatsje in de woonkamer gevonden ook.


Toen moest het schaapje ook maar gelijk, dus die moest in een ander lijstje. Ik heb het niet gespannen, en dat zie je gelukkig niet zo met dit gevlekte linnen, want later moet er toch iets anders omheen. Maar voorlopig heeft ook dit een plaatsje gekregen.


Vandaag ben ik naar een brocante- en antiekbeurs geweest hier in het centrum van Schiedam.  En hier kwam ik mee thuis: een mooie oude franse schaal  van Gien, niet spierwit, met een heel mooie kleur blauwe bloemen. Ook aan de onderkant heeft hij bloemen. Linksboven ligt al linnen klaar om een paar hartjes te gaan borduren om erop te leggen. Erbij liggen stukjes en stukken oud kant, die ik in een zakje kocht voor 3 Euro, een koopje, vond ik.


Zo, ik ga nu weer even lekker uitrusten op het balkon, te moe om te borduren, dus lekker met een boek.

Geniet ze en tot volgende keer

Groetjes,

Cisca

15 opmerkingen:

Chris zei

Ooohhh, wat enig, dat huisje. Om van te smullen. Ik ben er helemaal weg van!

El rincón de Paloma. zei

Beautiful house.

Heleni zei

Wat een schattig huisjes Cisca. Ben benieuwd naar het vervolg.
Je hebt leuke vondsten gedaan op de markt.
De borduurtjes met lijsten vind ik ook heel mooi.
Geniet er van.

gr.Heleni

Rina zei

Ik snap wel dat je ander werk even laten liggen om aan deze leuke huisjes te werken.

carine zei

prachtig cisca!! heel mooi gewerkt. groetjes Carine-patchworkstar

Guusje, zei

Mooie vondsten op de Brabants markt en wat zijn je borduurwerken mooi zo. Het huisje vind ik erg schattig.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Wat leuk!! Je kunt je mooie huisje zo vullen met je borduurtjes en de schaal met kantjes. geniet lekker van het zonnetje. Hier was het vandaag geen echt buiten zit weer maar morgen hoop ik wel.
Fijn weekend.

Lida zei

Oh wou dat ik geweten had van die markt, was ik er ook gaan neuzen, wat een schitterende buit!
Je huisje is echt beeldschoon en je stitcherie ook, hangt je bordje al weer op dat je buiten zit te borduren? Geniet van je boek en van je steekjes, knuffel
Lida

Rennie zei

Wat een leuke aankopen en dan is het toch heerlijk om lekker niets te doen en te genieten van een boek.

Leeanne zei

beautiful eye candy.

Brigitte zei

Oh Cisca, I love this little cottage with all the nice details. And for both stitched pieces you have found a perfect frame.
I love these pieces of old lace. I don't like going to flea markets so very much but my DIL does and she always brings me pieces of lace or old linen when she finds some.
Enjoy summer!

Tineke zei

wat een leuk huisje,je andere werkjes ook hoor:)
fijne avond en tot weer:)

Anoniem zei

Wat een superschattig Sunbonnet Sue huisje, ik ben benieuwd naar het vervolg.

jolanda zei

Wat lief dat huisje!!! En wat een goede vondsten heb je gedaan op die beurs. Lijkt me erg leuk staan wanneer je hartjes in de schaal gaat leggen.

Karen zei

The cottage is fabulous Cisca! And, I just love how you framed the stitchery pieces.