Volgers

vrijdag 7 september 2012

Hallo allemaal,

Daar ben ik toch maar weer eens. Nadat DH en ik voor een extra lang bridge-weekend in Lochem waren geweest, net in dat tropische weekend, en ik daarna met Marijke en Ria naar Serendipity in Tilburg was geweest, was ik zo moe, dat de gewone dingen al bijna teveel waren. Ik begin nu  eindelijk mijn "gewone" zelf weer te worden, zodat ik ook weer zin krijg om wat te schrijven.
Eigenlijk heb ik teveel dingen om te laten zien, dus die zullen gefaseerd getoond worden, anders is het wel heel erg veel.


Allereerst de zomer-Sunbonnet, is ze niet leuk. De bridge-dames waren er tenminste weg van, en de blokken zijn van hand tot hand gegaan. Misschien krijg ik nu minder de vraag gesteld, of ik nou ook geen zin heb om te leren bridgen. Nee dus, ik quilt en borduur liever.

In Zwiep (gemeente Lochem) was dat weekend een brocante- en antiekmarkt, daar vond ik deze bloemenbol, die ik weleens op Amerikaanse blogs zie. Ik herinner me ze nog van vroeger, toen had mijn moeder er ook één., om bloemen in te steken, uiteraard, En hij is heel makkelijk, scharen van groot naar klein kunnen erin. Ik heb daar in Zwiep ook nog een kastje voor mijn borduurgarens gekocht, maar dat komt een andere keer.

DH bracht Marijke en mij ook nog naar de Quilthoeve vorige week zaterdag, want ik wilde bij Soet Idee langs. Wat een gezelligheid, met een bandje, een leuke brocante-kraam en nog veel meer. Foto's te over bij andere blogsters, dus is het niet erg, dat ik geen foto's gemaakt heb. We kwamen Daniëlle tegen, Dini en haar buurvrouw, en Inge.

Bij Simone kocht ik een patroon voor het grote huis in de huisjesquilt, gedeeltelijk geborduurd en gedeeltelijk applicatie. Ik ben benieuwd, hoe dat uit gaat pakken. Verder kocht ik een kit van een borduurmapje. Het is vandaag afgekomen. Leuk, hè! Hoewel ik de ringetjes iets te laag heb genaaid, zie ik nu. Hierboven het uitgeklapte mapje, de foto van het dichtgeklapte mapje is mislukt, helaas.

En dan nog deze handige klossenstandaard: hij blijft heel handig naast me op de bank staan en het schaartje kan ook niet door de bankbekleding gaan. Nu nog een borduurtje om de grote klos maken. Het door mij gehaakte kleedje is ook weer van deze tijd, goed dat ik ze niet allemaal weggegooid heb.

Zo, nu ook weer eens wat reacties gaan geven. Jullie blogs heb ik wel gelezen, maar van reageren kwam niet. Dit weekend komt er nog niet veel van, want Yara komt weer logeren. En die houdt me wel bezig.

Tot volgende keer,

Cisca

21 opmerkingen:

Klaske zei

Wauw wat is je zomer sunbonnet mooi Cisca!!
Ennuuuh ik geloof dat ik ook liever quilt dan bridge..;-))
Handig trouwens je 'scharenvaas'!!
Fijn weekend

Rennie zei

Wat een heerlijk blog heb je gemaakt. Het genot spat er van af. Leuk zo met die scharen en die houten klos komt me wel erg bekend voor!

Annelies zei

Weer zo'n prachtig Sunbonnet blok ! Erg handig die scharenbol.

Grit zei

Super schöne Sachen.
Liebe Grüße Grit

Leeanne zei

always lovely to see what you have making. Glad you had a nice wee holiday.

Conny's-blog zei

Je sunbonnet is weer geweldig, ik krijg van de week het vijfde blok geloof ik, ze zijn allemaal zo leuk he, maar je andere werkjes zijn ook heel leuk............gr.Conny

Lida zei

Inderdaad een schattig blok geworden, geen wonder dat je bijval oogstte! Dat mapje ligt hier al maanden te wachten om gemaakt te worden, nu ik het bij jou zie ben ik er weer weg van!
Leuke kloshouder en ben benieuwd hoe je die gaat opsieren! Fijn weekend en kalm aan, knuffel
Lida

Heleni zei

Wat een schatje de Sunbonnet. Ik ben zo benieuwd naar het geheel Cisca.
Wat leuk dat je in Zwiep was en leuke brocante hebt gevonden.
Ben je de 'Witte Wieven' nog tegengekomen?

AnitaS zei

Je sue is een enig blok geworden. Wat heb je weer mooie dingen gemaakt. De bol als scharenhouder is een heel goed idee.

Guusje, zei

Wat een mooi blok heb je gemaakt, en dat kantje wat is dat er leuk bij. Je hebt ook mooi borduurwerk gemaakt en je aankopen zijn ook al zo leuk, trouwens de bloemenvaas komt mij ook bekend voor en het kleedje schattig, ik heb ze ook overal weer neergelegd.

Raewyn zei

It sounds like you really enjoyed your trips away and also your new little purchases. I love your work - both old (the doiley) and new (especially Sue). Have a nice weekend.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Het is even bijkomen maar dan heb je ook wat. Heerlijke gezelligheid. De standaard voor klosjes is helemaal TOP! en handig. Doe rustig aan en ik kijk alweer uit naar je volgende blogje.
Groetjes Anita

Wietskes Quilts zei

Ongelooflijk wat heb je dit mooi gemaakt.
Ik had een paar maanden geleden ook een poppetje gemaakt maar het was voor mij toen nog te hoog gegrepen. Nu ziek het weer bij jou en het ziet er echt geweldig uit.
groetjes

Wietske

Elena zei

Trabajos maravillosos todos!!
Me encantó la Sue de la playa!
Un besito.

Daniëlle zei

Allemensen, jij hebt hard geborduurd!! Leuk geworden joh! Wat is je sunbonnet een schatje! Lieve stofjes heb je gekozen! Och, die bloemenbol had mijn oma vroeger ook, geen idee waar die gebleven is. Prachtig gehaakt kleedje! Mooie dag, liefs, Daniëlle

foekie's fashion zei

Leuk die sunbonnet, ben ik ook weg van. Leuke dingen aangeschaft. Groetjes van JOke

Cybele's patch zei

Sunbonnet is een schatje geworden. Mooie aankopen en die bloemenbol is super.
Wat bridge betreft deel ik helemaal je mening. Ben er ook mee gestopt omdat ik liever met stod en draadjes pruts. (tot groot verdriet van DH)

Chris zei

Ik ben ook weg van je zomer-Sunbonnet! Wat moet dát leuk zijn om er aan te werken. Die klosjeshouder vind ik ook zo enig. En dan die bloemenbol. Die heb ik nog nooit gezien, zo apart. Heel klassiek eigenlijk, als ik het goed begrijp.

Elise - Brocante Prulletjes zei

oh je blok vind ik heel schattig ! Knap zeg zo gedetailleerd.

jolanda zei

Wat is je zomer sunbonnet énig geworden! En die klossenstandaard staat ook nog op mijn verlanglijstje... niet alleen handig, maar ook nog eens leuk om te decoreren hé? Dan staan de klosjes ineens niet meer rommelig, maar gezellig hihi.

Jantine zei

Mooi borduurmapje. Je sunbonnets worden ook prachtig! Ik heb iets met sunbonnet ;-)