Volgers

woensdag 19 september 2012

De Sunbonnets en meer...

Hallo allemaal,


Dit zijn de winter Sunbonnets, oftewel blok 6. En het was alweer leuk om ze te maken. Voor de sneeuwman en de sjaals zaten er stukjes vilt in het pakketje, maar ik heb er voor gekozen stof te gebruiken, dat kan tenminste gewassen worden. Er zijn ook wat sneeuwvlokken in de lucht gekomen, want het was net weer gaan sneeuwen.


Ook het volgende huis is af, die zijn veel vlugger klaar dan de "zonnehoedjes". Nu de herfst-bonnet afmaken, en daarna nog een leuk huisje, en dan zijn alle negen blokken af. Behalve nog wat bloemetjes voor de huizen, dat is nog niet  (bevredigend)  gelukt.


De herfst is weer op komst, dus heb ik van de week, naar aanwijzingen op Bep's blog van vorig jaar, een pompoen gemaakt. Er moet er nog één komen, en dan zal ik het patroon wat veranderen, want die plooien moeten wat minder. En de volgende krijgt een andere maat.


Ook een pompoen borduurtje, ik heb er nu drie, dat schiet niet op met één per jaar.  Ik ben wel aan een poes met een pompoenhoofd begonnen, maar die is nog niet af.Eindelijk is er één hartje voor de Gien schaal gemaakt, ik wil ook zoveel tegelijk!En al quilt ik niet met de naaimachine, hij is toch ook wel het symbool van patchwork en quilten. Op elk patroon met quiltbenodigdheden staat ook een naaimachine. Dus toen ik zaterdag op de brocante- en curiosamarkt hier in het centrum (helaas de laatste al van dit jaar), dit mini-naaimachientje tegenkwam, moest het mee naar huis. Zeker omdat het  geen standaard model is. Volgens mij werkt het nog prima, maar ik ga het zeker ook met garen en  een lapje uitproberen.


Ik ben met veel dingen tegelijk bezig, dat zal wel komen doordat ik onrustig ben, want ik ben ook nog aan het grote huis begonnen van de huisjesquilt, dat is grote stukken borduren, dus ik zal eerst nog wat DMC moeten bestellen, want dat gaat hard. En ook nog aan het knippen van een quiltwinkel begonnen, een patroon uit de Quilt Country, oorspronkelijk een patroon met veel huizen, maar ik maak alleen dit ene. Ik heb alleen nog maar de ondergrond en de vierkantjes voor een quiltje geknipt, dat komt buiten te hangen


Tot volgende keer maar weer,

Groetjes,

Cisca

28 opmerkingen:

Sylvia zei

Genoeg werk aan de winkel, zo te horen, succes er mee. Gr.Sylvia

AnitaS zei

Wat een leuk Sue patroontje is dit weer. Maar eigenlijk vind ik alles wat je laat zien mooi. Heel apart naaimachientje.

mieke zei

Leuke dingen laat je zien.
De DB 's zijn schattig.

jolanda zei

Wat ben jij met een hoop dingen bezig! Je hebt het er maar druk mee.
Wat is dat huisje leuk!! Je zou zo zin hebben om erin te gaan wonen. :-)

Conny's-blog zei

Ja leuk he met zoveel dingen tegelijk bezig zijn, vanavond zin in dat, morgen borduren en er komt vanzelf van alles af, je laat weer hele leuke dingen zien.........gr.Conny

quiltingmieke zei

piep, hey bezig bijtje, zalig die projectjes van je, en allemaal even mooi

knuf mieke

Lida zei

Wat mooi allemaal weer en dat machientje steelt je hart, wat een leuk ding! Je borduurtje is natuurlijk weer beeldschoon en de blokken prachtig! Geniet van je steekjes, knuffel
Lida

yvonne zei

Wauwww wat een bekend geluid!!
Jij maak hele mooie dingen ..
gr yvonne

Marguerite zei

Heb even bij jou rond gesnuffeld. Ohhh wat maak jij een hoop mooie dingen. Ga je meteen volgen, kan een hoop van je leren.
Groetjes Marguerite

Leeanne zei

Every visit to your blog is pure eye candy!

christine zei

Hoi Cisca

heerlijk toch van alles tegelijk doen ! doe ik ook soms is het echt teveel maar leuk!!!!!!!!!!!!!!!! dat wel je borduurtje is een snoeppie.

christine

susiloci zei

Que trabajos tan encantadores, son todos preciosos!!!!!!!!!!

Mascha zei

Wat mooi allemaal. Je naaimachientje is wel heel apart. Die heb ik nog niet eerder gezien.
groetjes, Mascha

Chris zei

Oh, die sunbonnets! Ik vind ze toch zo enig. En dat naaimachientje is helemaal geweldig. Wat een snoep! Je pompoentje is ook om te stelen. Kortom, allemaal enige dingen laat je zien. Heerlijk!

annemieke zei

Ik vind de Sun Bonnet Sue blokjes zo leuk, waar haal die patronen vandaan?

Groetjes Annemieke.

Wietskes Quilts zei

Hoi cisca,

Ik zie dat je me gevonden hebt. Leuk, maar ik ben wel een beetje jaloers op je mooie werk. Prachtig hoor, de stofjes, de kantjes. Erg leuk om je te volgen. En leuk dat je mij ook volgt.

Groetjes

Wietske

Ada zei

Nou, jij bent een bezige bij! Zoveel dingen tegelijk, daar zou ik gek van worden. Het zijn zulke mooie werkjes ik zou niet weten aan welk ik verder zou willen gaan.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Je bent inderdaad met verschillende dingen bezig aar als ik hier rondkijk is het ook niet onaardig. Sue is zoooo lief en de sneeuw maakt het af. Het is een gaaf machientje. Zo klein en leuk en dat het nog werkt..... Ik ben benieuwd hoe het bevalt.
Fijn weekend.
Groetjes Anita

Daniëlle zei

Heel herkenbaar hoor, joh, gewoon genieten van de steekjes en lekker doorprikken! De dametjes zijn schattig! De pompoen is toch goed? Er liggen er hier bij de bloemist die er een stuk slechter uitzien hihi! Mooie dag, liefs, Daniëlle

Inge zei

Schitterend Cisca, wat j allemaal laat zien. Ik ben helemaal weg van je Sunbonnetjes, maar ook al het andere is erg leuk!

Fijn weekend,
Inge

sylvia zei

wat een leuke dingen allemaal: een heel inspirerend verhaal!!

nelleke zei

Hallo Cisca,

Bedankt voor je lieve opmerking.Ik lees hier een heleboel creativiteit,allemaal echte handwerk!! zo mooi en zo uniek ook.

Ik heb nog nooit zòn naaimachientje gezien,,wat een leukerd.je doet alles met de hand dus..veel werk..maar met een prachtig resultaat.

ga je graag volgen.

fijn weekend,

groetjes,Nelleke

Guusje, zei

Wat een mooie blokken heb je gemaakt en wat laat je veel moois zien. De naaimachine is een echte vondst bijzonder hoor. Je borduurwerk vind ik ook erg mooi geworden.

Ellen zei

Je bent inderdaad een bezig bijtje, maar wat je laat zien is allemaal zo mooi, die sunbonnets zijn heel schattig en dat machientje.... top !!
Gr, Ellen

Karen zei

A beautiful post Cisca, I LOVE the Sunbonnet blocks!

Brigitte zei

I love your quilt blocks with that wonderful house and the children with that snowman. Great! And so are your stitched pieces.

baukje zei

Leuk dat je volger geworden bent, ik bij jou nu ook. Wat is applikeren toch leuk hè. Toen ik eind september in Nederland was ben ik ook bij Serendipiity geweest en heb heel veel Japanse lapjes gekocht..... Ik heb toen ook die leuke Sunbonnet zien hangen,.
Ik ga eens op mjn gemak de blogs bezoeken die jij op je leeslijst hebt, zoveel ervan ken ik niet!
Rustig aan hoor, ik ken datw el, die onrust en dan van alles tegelijk willen doen.

Monika Karwowska zei

Wspaniała praca :) pozdrawiam