Volgers

zaterdag 10 november 2012

De top is klaar

Hallo allemaal,

Raewyn vroeg in een reactie wanneer ik de top van de Sunbonnets en huisjes af zou maken, dus de laatste dagen heb ik me daar maar weer eens mee beziggehouden. De stof voor de sashings en borders was erg rafelig, zodat ik Marijke's advies ter harte heb genomen en er plakvlieseline op heb gestreken. Toen waren de lijnen ook goed te zien, alleen naait het dan wat zwaarder. Maar hij is af , tada...


Dit schreef ik gisteren al, en wat blijkt... na het strijken zijn de borders gaan golven, terwijl ik het zo goed uitgerekend had. Dus maandag op de bee ze er maar eens afhalen en inkorten. Dat is een mooi werkje om dan te doen, terwijl er gezellig gekletst wordt.


De Duo Penotti werd steeds moeilijker te quilten, doordat de lijnen niet goed zichtbaar waren. Ik denk, dat dat komt door het donkere weer. en van Ria B. kreeg ik de tip Pilot Frixion pennen te kopen,  waarvan de inkt door warmte wordt opgelost. De kantoorboekhandel in het centrum had ze gelukkig. Heb voor de zekerheid gisteren wat gekrast op een lapje en vanmorgen het strijkijzer erover gehaald, en ja hoor, helemaal weg.


Zo, nu maar eens gauw de DP opzoeken en er wat lijntjes op gaan trekken, hopelijk zie ik dat rood op het bruine gedeelte van de quilt, anders moet ik een oranje bestellen, want die had de boekhandelaar niet.


Heb een goed weekend allemaal,

Groetjes,

Cisca

23 opmerkingen:

Chris zei

Wat een plaatje van een quiltje!! Komt wel goed met die borders hoor, wel vervelend natuurlijk.
Handige pennen zijn dat. Jij ook een goed weekend.

Wietskes Quilts zei

Helemaal mooi. echt prachtig die afbeeldingen. Ik ben hier ook erg verliefd op, maar jij hebt het echt heel mooi gedaan.
Jammer dat je weer wat moet uithalen maar och met een gezellig geklets is het ook zo weer klaar toch? En anders blijf je er steeds maar naar kijken en dat is ook niks,
Knap, heel knap!

groetjes

Wietske

jolanda zei

Leuk is het geworden zeg! De vorm van de daken vind ik zo leuk... staat zo knus. :-) Wel jammer van die randen, maar dat gaat vast weer helemaal goed komen.
Ja die pennen zijn handig hé? Laatst kreeg ik ook die tip van iemand van quiltles dus heb ik ze gelijk aangeschaft. Wel hoorde ik dat wanneer je de pennen gebruikt op donkere stof, je na het strijken toch een soort glanzend lijntje blijft zien. Zelf heb ik het nog niet uitgeprobeerd op donkere stof, maar misschien een goed idee om het eerst uit te testen wanneer je de pen op de voorzijde van donkere stof wilt gebruiken.

Cisca zei

@jolanda
Dankjewel voor de tip, Jolanda
Gr. Cisca

Heleni zei

Ooooh Cisca, wat is het een snoeperig quilt geworden.
Ik ben er helemaal weg van en was er erg benieuwd naar.
Achja, dat heb je soms dat je iets uit moet halen, maar 't zal vast wel goed komen.
Nog nooit gehoord van die pennen. Ik hoor wel van je of ze bevallen.
Fijn weekend.

Annelies zei

De tip van de pennen kreeg ik van de week van een cursist.
Je quilt is echt heel erg leuk.

Raewyn zei

O Cisca - it is so lovely - your appliqué is beautiful!! I'm pleased you have got it to this stage! I wasn't sure if the houses and the sunbonnets were all for the same quilt! It's nice to discover new tools isn't it? Have a nice day!!

Raquel Lugo zei

Es una auténtica maravilla. Besitos

Leeanne zei

beautiful!! You really have a done a lovely job....happy quilting!

Conny's-blog zei

Het quiltje is mooi geworden zeg, maar jammer van je borders zeg, balen. Maar het komt vast weer goed..............gr.Conny

Nelleke zei

Hallo Cisca complimenten voor je prachtige quiltje het is een plaatje om te zien.Dank je wel voor de tip van de pennen ik kende ze nog niet.Groetjes Nelleke

Guusje, zei

Wat een prachtige quilt is het geworden, en bedankt voor de pennentip.

Ria zei

Wat een mooie quilt heb jij gemaakt. Ik heb hem op de handwerkbeurs zien hangen, maar daar zoveel gezien dat ik het niet meer precies weet. Er werd bij verteld het was een BOM maar waar, dat weet ik helaas niet meer. Weet jij er meer over te vertellen? Groetjes en een fijne dag Ria V.

Brigitte zei

This has become such a wonderful quilt top.

Klaske zei

Jammer van de borders, maar dat gaat wel weer goed komen.Hij is prachtig hoor!
Inderdaad een handige pen!Fijne zondag

Cisca zei

@ Ria V.
Ik hoop dat je dit leest, want ik kan je niet op een andere manier bereiken: De quilt was een Bom van Serendipity in Tilburg. Ik weet niet of ze gestopt is met de Bom, maar een kit van de quilt is volgens mij nog steeds te koop.
Wil je nog meer weten, kun je het ook via mijn gmail doen: op het envelopje naast "opmerkingen " drukken.

susiloci zei

Que preciosidad de quilt!!!!!!!!!!!

mieke zei

n Schattig quiltje.

Elly zei

Wat is je Sunbonnet prachtig geworden echt een hele mooie en leuke quilt. De pennen zijn inderdaad geweldig.

nelleke zei

Woww...zeg...Wat een prachtigggg resultaat is het geworden!lieve groetjes
Nelleke

Hennie zei

Cisca, Ik vind je top prachtig geworden, ondertussen zal hij al wel weer zijn bijgewerkt!
Groetjes, Hennnie

Yvonne aka sommeke zei

http://quiltskipper.com/2012/04/03/update-frixion-pen-test-and-wobbly-lines/
Lees je dit even
Frixion pennen zijn een beetje "verdacht".
Een plaatje van een quilt!

jolie zei

Wat een mooie top!