Volgers

zondag 28 oktober 2012

Een meisje, een huisje, een kast en een award

Hallo allemaal,


Alweer een bloemenmeisje, deze keer met andere kleuren, maar ook heel lief. Met de bloemen in haar hand ben ik nog bezig, maar ik wilde haar toch laten zien. Het eerste meisje krijgt ook nog bloemen erbij, maar ik was het er niet over eens hoe ik die bloemen zou maken, want eigenlijk moet dat blok bloemen van zijdelint hebben, maar hoewel ik dat laatst ergens in een quiltwinkel gezien heb, ik heb het zelf niet in huis. En ook nooit geprobeerd. Dit meisje heeft alleen grassen in haar hand, dus dat wordt allemaal geborduurd.


Dan het laatste huisje, alle blokken zijn nu af. Inmiddels hebben we een nieuw fototoestel gekocht, gek, dat ze het zonder SD kaart leveren, dus die moest gisteren nog even apart gekocht worden. Nu moet ik  toch eens gauw plakvlieseline op de stof voor de borders en sashings gaan strijken, zodat hij in elkaar gezet kan worden.


De laatste weken zijn erg druk geweest, er is een kast bij gekomen in mijn kamertje. Toen DS2 het van DH hoorde, vroeg hij of ik er zelf nog wel bij kon en waar die kast dan wel zou moeten staan? DH antwoordde, dat ik nu via de galerij door het raampje alles moest pakken. Haha, die grappenmaker, maar het is natuurlijk wel waar, dat er nu wel erg veel kasten staan in één zo'n klein kamertje van, wat zal het zijn, drie bij drieënhalve meter? Dit is hij, al helemaal gevuld, en nog is alles nog niet weggeruimd. De vier manden beneden zijn helemaal gevuld met grote lappen, verder m'n quiltboeken en daarboven zit in bijna elke doos een ufo. Niet in allemaal hoor, er is ook een doos met affe merklappen en borduurwerken, met borduurstof en met bolletjes DMC e.d. De quiltromans en borduurboeken zitten in andere kasten opgeborgen.


Ik heb weer eens van oud borduurtje, dat ik in 1999 voor mijn moeder  in een kerstkaart maakte, een kussentje gemaakt. Ik twijfelde  om deze te gebruiken i.v.m. de kleuren, maar ik heb het toch maar gedaan, toen hij af was heb ik er ook nog maar een koordje van gouddraad voor gemaakt, het zag er zo bleek uit.En toen kreeg ik op 19 oktober een award van een lieve Franse quiltster, Roxane van Scrap Quilt and Stitch,  die vast niet op mijn blog had gelezen, dat ik liever geen awards wil. Maar natuurlijk voel ik me vereerd, dat  iemand, die mijn blog niet of moeilijk kan lezen, mij een award gegeven heeft. Nogmaals bedankt, Roxane. En bij deze geef ik hem door aan alle blogsters, waarvan ik het blog lees, en dat zijn er een heleboel, want ik krijg af en toe bericht, dat ik over de driehonderd gegaan ben. Ik bedank hen voor alle inspiratie en plezier, die ik krijg van alle foto's en verhalen!

Heel veel plezier de komende tijd, groetjes,

Cisca

PS: O, ik ben helemaal vergeten te vertellen, dat ik donderdag met Marijke op de beurs in Ahoy ben geweest, iets teveel gekocht, maar ja.....

23 opmerkingen:

betty prins zei

Ik zie je al door het raam klimmen om bij je lapjes te komen..
Wat een lieve bloemenmeisjes worden het en ja, hier ligt ook dun lint om mee te borduren, maar het is er nog niet van gekomen. Het lijkt mij wel leuk om eens te proberen!

quiltlodge gerda zei

Ach joh, een beetje klauteren en klimmen daar blijf je fit bij;)
Ik vind het een beeldschoon kussentje geworden.

nelleke zei

Hallo Cisca,

Wat vind ik zòn meisje toch SCAHTTIG! Jou meisjes doen me aan de Khathe Kruse poppen denken,met die koddige kleertjes,Dat lieflijke...ze heerlijk om te zien. En dat huis...zo mooi...sprookjesachtig.

Wat heerlijk zòn kast met allemaal manden erin..je kan geen genoeg kasten hebben...toch? hihi.

gefeliciteerd met je award.


fijne avond,

groetjes,
Nelleke

Berna zei

Lief meisje heb je gemaakt en wat een georganiseerd kastje! Erg handig hoor ondanks dat je er via de gallerij in moet klauteren 😉
Goede week!

Marguerite zei

Lekker door het raampje klimmen en aan de freubel. Heerlijk om jezelf te begraven tussen je hobbyspullen hahaha...
Groetjes Marguerite

Heleni zei

Het moet niet gekker worden Cisca, dat je nu ook al moet klauteren om aan je werk te kunnen. Ik zie 't al voor me haha.
Wat is het meisje weer een snoepje geworden en de huisjes ook erg leuk.

Wietskes Quilts zei

Ach joh wat kan jou het schelen. gewoon door dat raampje, zet er een trapje bij en je bent binnen. Hoef je je verder ook niet uit te sloven in het bewegen want dat doe je dan al genoeg toch?

Maar evenzogoed zijn je werkjes weer ontzettend mooi geworden. Vooral de huisjes zijn echt prachtig.

groetjes

Wietske

Conny's-blog zei

O o allemaal het zelfde, wat een spulletjes hebben we toch. Maar je meisje is weer erg leuk en je laatste blok met je huis ook, moet er nog twee krijgen. Heb je weer van alles gekocht op de handwerkbeurs, ik ok, heerlijk onze hobby toch....................gr.Conny

Lida zei

Haha, alle kasten vol en toch weer nieuwe dingen gekocht! Je bent er eentje! Maar je blok is weer beeldschoon en ik zag in Ahoy hoe de quilt moet gaan worden, beeldschoon! Knuffel
Lida

Klaske zei

Ach wie wat bewaard die heeft wat toch? Wat is je meisje weer mooi geworden!!

Hennie zei

Cisca, wat een heerlijk verhaal, en ha, ha, ik zie je ook al klimmen!! Wat een mooie meisjes ben je aan het maken, helemaal met de hand, toch?
Fijne week!
Groetjes, Hennie

Heleni zei

Cisca, het klopt dat je een DJ ziet hangen met puntjes. Het is lang geleden dat ik die gemaakt heb. Maar ik had er gauw genoeg van dus hij is niet groot geworden. Vandaar dat ik er wel mooie puntjes aangezet heb.
Misschien dat ik er nog wel een keer weer aan begin.
Bedankt voor je compliment.

Leeanne zei

You deserve the award! Love the sweet wee girl & her flower dress.....another fabulous house.
You have inspired me to tidy my studio.....it is a mess, it has been from one quilt to the next!

AnitaS zei

Wat een schattig meisjes heb je gemakt. Hier is het ook zo hoor. Teveel spullen en te weinig plaats.

sylvia zei

hallo Cisca, herkenbaar een heel kamertje vol kasten......;)
wat een prachtig applicatiewerk maak je toch! Bij mij ligt het maar te wachten tot ik de huisjes af heb! Ik ga als een speer.....met tegenzin!!
Pff, wat een klus toch!!
Groetjes,Sylvia

Chris zei

Hahaha, over de galerij, door het raampje en dan de kast in.... Maar we sanppen wel wat je DH bedoelt. Heerlijk toch, zo veel spulletjes, maar ook heerlijk om alles een plekje te geven waar je makkelijk bij kunt.
Je meisje en huisje zijn weer enig. en wat ontzettend leuk dat je die award kreeg. Je zult wel verrast zijn geweest.

susiloci zei

Que bonito trabajo el de las casitas.
Gracias por tus amables palabras a mi flor de encaje de bolillos.

Guusje, zei

Wat een mooi kussentje en dat wordt klauteren om overal bij te kunnen alhoewel het mij erg bekend overkomt ik heb nl. hetzelfde. Het meisje en de huisjes vind ik erg mooi geworden en wat geweldig zo'n award van een franse blogster. Leuk om te zien dat je daar ook gelezen wordt.

Patricia zei

Wat maak je toch een mooie applicaties.

Karen zei

Such lovely applique! I like the smoke coming from the chimney. And, what a pretty and well organized cupboard.

jolanda zei

Je hebt het er vast graag voor over om te klimmen en te klauteren voor je lapjes hé? ;-)
Wat een schattig huisje is het weer geworden Cisca... je zou zo zin hebben om gezellig binnen bij de haard te gaan zitten met een kopje herfstthee. :-)))

Brigitte zei

A cute little girl and a nice house on your latest blocks. Looking forward to seeing the assembling of all the blocks.

Raewyn zei

Your appliqué is beautiful - I am looking forward to seeing your houses joined. Your storage shelves look very good - so nice and tidy and very inviting!! Congratulations on the award - you do have a lovely blog :-)