Volgers

maandag 18 februari 2013

Vijf Sunbonnets en de Temecula quilt en een giveaway gewonnen

Hallo allemaal,


Ook ik kreeg een flinke tik van de griep, maar sinds een paar dagen kan ik weer heerlijk naar buiten. 
Aan de Sunbonnets heb ik niet veel gedaan, maar er zijn er nu toch vijf af, nou ja, al!!! De laatste, die helemaal links, heb ik op een andere manier gemaakt: ik appliqueerde de laatste tijd op Reiko's manier, dus gelijk op de stof appliqueren, dus niet rijgen of zo. Maar van de week zag ik bij Elly, dat zij het hele Sue'tje in elkaar reeg en het dan pas appliqueerde, dus heb ik dat ook geprobeerd, en dat beviel ook wel.Met de Temecula quilt ben ik aardig bij, hier is de tweede week


En hier de derde week


Vrijdag kwam het vierde patroon, maar die heb ik nog niet af, die komen de volgende keer.


Dan kreeg ik van Phyllis een mooi boek, ik had onverwacht haar giveaway gewonnen, op alle vragen die je als quiltster kunt hebben, krijg je antwoord. Dankjewel Phyllis!
Ondertussen ben ik jarig geweest, maar doordat ik ziek was, is de visite afgebeld, maar we hebben een nieuwe datum geprikt. Wel was het leuk, dat behalve de "gewone" kaarten en telefoontjes van de kinderen, veel Facebookers me feliciteerden. Van DH heb ik de workshop voor het beertje maken bij Cora gekregen, dus dat begint volgende week woensdag.En bij Blokker vond ik zaterdag dit handige dienblaadje,dat op de leuning van bank of stoel vastgeklemd wordt. Fijn alle spulletjes bij elkaar, en je haalt het er zo af, als je ergens anders wilt gaan zitten, echt ideaal, en dat voor 5,95 Euro.


En wat dacht je wat: het blok dat ik al bijna twee jaar kwijt ben, heb ik eindelijk teruggevonden.Tussen 100 kleine lapjes, die ik eens bij Dorry had gekocht om een inieminie  mandjesquiltje te maken. Ik dacht erover om er het "Jeannet" quiltje van te maken, want twee van dezelfde quilts maken,dat is me toch teveel, en toen vond ik het blok in vieren gevouwen tussen die lapjes, zodat ik het verschil niet zag tijdens al het gezoek ernaar. Nu moet ik wel weer op zoek naar het wollen middenstuk, al die tijd heeft het aan de muur geplakt gezeten, maar met de laatste kast heb ik het "ergens" opgeborgen...o,o! (Het patroon van het Jeannet quiltje kun je bij Quilting Jeannet vinden) Ik wacht er, denk ik, nog maar even mee.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

26 opmerkingen:

Chris zei

Er zijn best goeie en verschillende manieren van appliceren en leuk om dat uit te proberen. Enig, die Sunbonnets! En ook je blokjes.
Wat een handig blaadje is dat!!

Heleni zei

Ach wat is het toch een schattig blok Cisca. Er zijn echt veel manieren om te appliqueren.
Je blokjes zijn ook erg leuk.Ik ben al weer benieuwd naar de laatste rij.

gr.Heleni

AnitaS zei

Er zijn veel manieren van appliceren. Gewoon uitkiezen wat voor jou het beste werkt. Mooie blokken. Gelukkig dat je blok terecht is.

Rennie zei

Nog van harte en wat ben je heerlijk verwend.

Anoniem zei

Your Sunbonnet blocks are lovely Cisca, I like the fabrics you have used.

nelleke zei

Hoi Cisca,

Een hoop info in je post. Ten eerste fijn dat je weer beter voelt, hier ook veel mensen met de griep! Je meisjes sunbonnets(de termen van quilten ken ik niet zo) Zijn zo schattig!

Superleuk dat je dat boek hebt gewonnen en dat het zoveel informatie bevat.Gefelictiteerd ermee.
handig je blokkertafeltje en als laatste: wat het huis verliest, vindt het weer terug..zoals jou blokken..hihi.


fijne avond en lieve groetjes


Nelleke

Else zei

Je Sue bonnet word LEUK. Fijn dat je weer opgeknapt bent, veel plezier op cursus. Knuffel Else

Nelleke zei

Hallo Cisca fijn dat je je weer wat beter voelt,Je Sue bonnets worden weer heel mooi en je ziet maar weer dat je door te surfen toch weer wat van elkaar opsteekt om weer een andere manier uit te proberen wat appliceren betreft ik leer ook steeds weer nieuwe dingen door te kijken hoe andere het doen.Groetjes Nelleke

mieke zei

De SunB zien er leuk uit.
De blokken zijn mooi.
En een dienblaadje is heel handig.
Ik gebruik beneden een kleintje van de action.
grtjs Mieke

sylvia zei

nog van harte gefeliciteerd en ondanks het staartje van de griepperikelen heb je een leuk blogje met allerhande leuke verhalen!!
Handig he, dat theeblaadje op de leuning van de bank: ik heb em al een paar maanden en vind het een superding.
groetjes, Sylvia

Rosa zei

Your Sunbonnets caught my eye and your little blocks are just beautiful.Have fun with your new book and happy belated birthday!

Leeanne zei

Your sun bonnet sues are lovely!

Marianne zei

Leuk, om iemand te vinden die ook de mysterie maakt. Ben ook allerlei maniertjes aan het zoeken wat voor mij het handigste is, vele wegen leiden naar Rome nietwaar! Het ziet er al mooi uit wat je al klaar hebt. Nog even en dan komt het nieuwe blok uit, ben heel nieuwsgierig, jij ook?
Groetjes Mariannne

Sylvia zei

Cisca, van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag, jammer dat je ziek was. Nou ja, dan kun je het nog dunnetjes overdoen.
Dat dienblad is ideaal, wij hebben ze ook al een poosje!
Groetjes Sylvia.

susiloci zei

Que bonitas Subonette. Los otros bloques también son muy preciosos!!!!!!!!

Floor zei

Zo, ook even bij jou gekeken.
Je bent druk met hele mooie dingen, en mooie stofjes.
De quilt van de 4 meisjes vind ik ook beeldig!
Dat dienblaadje op de armleiding van de bank is heel handig, helaas past het bij ons niet.
Groetjes,
Floor

Jane in Wales zei

je Sue bonnets zijn schattig! En je andere blokjes ook heel mooi. Nog van harte! Fijn dat je weer beter bent!

Anoniem zei

Nog gefeliciteerd en fijn dat je weer wat opknapt. Het blok met de meisjes vind ik prachtig. Groetjes Wilma

Jossie zei

Fijn dat het weer beter met je gaat. En nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Hoe herkenbaar is dat 'goed' opbergen en niet meer terugvinden!

Guusje, zei

Alsnog van harte gefeliciteerd. Fijn dat het ook weer beter met je aar. Het dienblaadje is geweldig handig die heb ik ook op de leuning van de bank hangen. Je blok van de maand is mooi geworden en wat goed dat je het blok teruggevonden hebt.

Anoniem zei

Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Wat schiet jij al op.
het voordeel van deze methode is dat je het makkelijker er achter vandaan kan knippen.
ik ben ook nog aan het ontdekken wat de beste methode is, veel van Ted, beetje van Reiko en een beetje van mezelf
groetjes Elly

Anita - Vlijtige Handjes zei

Hartelijk Gefeliciteerd met het reuze handige boek en nog een beetje met je verjaardag. Ik ben niet zo van Sue maar deze zijn wel erg leuk! Voorlopig zul je je niet vervelen want met zoeken krijg je zoveel oh's en ah's in je hand.
Beterschap met de laatste loodjes van de griep.
Groetjes Anita

Phyllis zei

Ben blij dat het boek goed is aangekomen, veel plezier ermee!

Karen zei

You are keeping busy with lots of wonderful projects. I love the SunBonnets, they put a smile on my face. Hope you are feeling better.

Beertje Zonn zei

Even een bezoekje van mij .
Je maakt mooie blokken!
Groetjes,

Sonnja

hammad sohail zei

Super Cars Latest Mazda Models, Racing Cars, International Sport Cars, Concept Cars, PS-Pod, Strange Vehicles, Nissan, Royce Corniche, Ford Concept Cars, Strange Vehicles, Mercedes and More Sport Cars and Vehicles with Pictures and Info
SuperCars.Com