Volgers

vrijdag 31 januari 2014

Een sunbonnet, een X-mas item en de SAL

Hallo allemaal,


Deze week veel problemen gehad met de computer, we krijgen glasvezel, dus steeds onderbrekingen van computer, tv en telefoon.  En nu lijkt het dat de router, die we net nieuw hadden het niet goed doet, dus de computer maar weer aangesloten met een kabel. Dus nog geen Ipad.


Maar goed, nu weer wat quilterigs: er is maar een enkele Sunbonnet bijgekomen, wel heb ik vorige week het andere deel van het blok getekend. Het was toen heel somber en mijn quiltkamertje heeft een galerij voor het raam, en ofschoon ik een lampje aan had, is er toch iets fout gegaan.


Toen ik 's avonds de stof door aan het knippen was, dacht ik ineens, net voor ik aan het einde was: heb ik wel de goede kant boven? Dus niet, balen, balen, balen!!!


Maar niet getreurd, ik zoek op het internet wel ergens een leuk Japans stofje, of ik verleg de streep linksonder op het andere deel een beetje, en leg de stof van het linkerdeel dwars. Wel meer kans dat het gaat rekken, maar moet toch kunnen.


Dan heb ik me opgegeven bij Narelle voor 'One Christmas Item a Month'. Ik las erover bij Anita en daar ik al jaren de patronen en veel Lynette Anderson stofjes, waaronder oud linnen, heb gespaard, wil ik hem voor dit jaar toch graag maken. Maar het was kort dag en om toch wat te laten zien, heb ik nog maar 'even' een biscornu gemaakt, zodat ik toch op de valreep nog wat had om te laten zien.


En dan de SAL. Ik heb geen idee wat die letters betekenen, dus wie het weet, mag het zeggen. Ik ben weer een heel stuk gevorderd. De schapen gaven wat moeite, ik heb verschillende kleuren geprobeerd, want doordat het linnen zandkleurig is, is de oorspronkelijke kleur ongeveer hetzelfde. Maar ik ben toch weer op die kleur teruggekomen, de andere kleurtjes waren niet beter, en wit vond ik in dit geval niet mooi.

Deze week hadden we Dear Jane bij Ria Borgstrom, ik heb zo genoten van alle sneeuwpoppen, die ze in de loop van de jaren gemaakt heeft. Wat jammer, dat ik weer eens niet aan mijn fototoestel gedacht had. Ongelofelijk, wat heeft ze veel mooie dingen gemaakt.

Dit was het weer, tot volgende keer. fijn weekend.

Groetjes,

Cisca


11 opmerkingen:

Chris zei

He bah wat vervelend van dat stofje. Maar het komt vast wel goed. Ik vind je Sunbonnets zo verschrikkelijk leuk en ook zó netjes geappliceerd.
Succes verder met de perikelen rond de router en vezels.

Guusje, zei

Je bent met veel moois bezig, de poppetjes zijn prachtig met als het borduurwerk.

Rennie zei

Oh Ciska wat een leuk blog weer. Pech zeg je stofje verknippen, maar je biscornu is wel schitterend.

Sylvia zei

Het borduurwerk is erg leuk geworden, net als Suebonnet, altijd zo schattig.
fijn weekend, gr.Sylvia

Saskia Smit zei

Oeps dat is heel vervelend. Het lukt zeker niwt om alles in spiegelbeeld te maken?

María zei

Me encantan las Sunbonnet, te está quedando precioso. Un beso muy grande.

Inge zei

Schatjes, je Sue Bonnets, zo mooi gemaakt! Je komt er vast wel uit met het verknipte lapje.
SAL betekent volgens mij Sew A Long (along)

Fijn weekend,
Inge

AnitaS zei

Wat zijn je sunbonnets toch mooi. Het komt vast wel goed met dat stofje. Leuk dat je ook mee doet met het xmas project. Mooie biscornu. En het allermooist is je borduurwerk.

Brigitte zei

It's always a pleasure to see a new Sunbonnet Sue when coming over here. I hope that cut didn't destroy anything.
Great stitching projects as well.

jolanda zei

Balen wanneer je een lapje verknipt hebt hé? Nou ja... gelukkig zijn er nog heel veel mooie lapjes te verkrijgen dus dat gaat vast goedkomen.
Ga je de Scandinavian Christmas maken van Lynette Anderson? Hij hangt bij mij nog steeds aan de muur ook al is kerst allang voorbij. Maar ik vind het nog zo gezellig staan. ;-)

Anoniem zei

Bedankt voor je leuke reactie op mijn blog. Je borduurwerken en quilts zijn erg mooi.💕