Volgers

woensdag 29 juli 2009

Over mandjes en mijn hobbsboek

Hallo allemaal,
Deze week geen mandjes gemaakt, dus nu maar een alternatief mandje met freebies, die ik de afgelopen maanden heb gemaakt. Ik vind vooral die van Jane Eyre erg leuk, daar staat de eerste zin van het laatste hoofdstuk naast. Nou ben ik een erge fan van Charlotte Brontë, of eigenlijk alleen van haar boek over Jane, ik heb Jane Eyre in het Engels en Nederlands, en ook de laatste twee BBC series op Dvd, waarvan de serie van 2006 in twee uitvoeringen, de oorspronkelijke zoals hij in Engeland uitgezonden werd en (voor het verlies) de Nederlandse uitvoering, waar scenes uitgesneden zijn.
Nou was ik helemaal niet van plan daarover te schrijven, ik zou het over mandjes hebben. Maandag op de bee kreeg ik van Ria en Inge wat lapjes om uit elk een mandje te maken. Ik moet ze alleen nog even wassen, want dat doe ik met elk lapje dat ik koop. Dus volgende week weer nieuwe mandjes. Nu lijkt het of ik zonder lapjes zit, maar dat is echt niet zo, volgens Cora kan ik ook wel een winkeltje beginnen! Mij quiltkamer is de laatste tijd helemaal vernieuwd, oude kasten verkocht en nieuwe (voor quilten meer doelmatige) kasten erin. Alle Ufo's in aparte dozen, het wordt al heel wat. Nu de rolgordijnen nog ophangen en de oude gordijnen eraf en dan zal ik eens een paar foto's maken.


Deze week heeft in het teken gestaan van het Hobbsboek voor de Sweet Memoriesquilt.

Een tijdje geleden had ik er al een block voor gemaakt, om de voorkant te versieren. Vorige week, toen ik ermee verder ging leek het me een leuk idee om er een rand in stitchery omheen te maken. Dus moest ik een patroon uit een boek vergroten.


Gisteren "Dear Jane" gehad bij Marijke, we zijn een groepje quiltsters die jaren geleden met de Dear Jane begonnen in de winkel van Ria Borgström, "Quilter's Corner", onder haar leiding. Maar Ria stopte met haar winkel en toen
zijn we met elkaar verder gegaan (ook Ria) iedere keer bij een ander thuis.

De Dear Janes zijn allang af, maar we komen nog steeds bij elkaar, laten elkaar ons werk zien en kletsen over quilts en van alles en nog wat. Heel gezellig!
Zo, dit was het weer,verder met de mandjes en andere quilts. Iets rustiger nu, is het plan, want mijn lichaam gaat protesteren. Of eigenlijk, mijn hoofd.

Groetjes, Cisca
5 opmerkingen:

Suus zei

Hallo Cisca,

Leuk dat je bij mij "op bezoek" was. Nu kom ik een kijkje bij jou nemen. Zie dat je ook nog maar pas bent gestart met je blog. Zie ook dat je een bezige bij bent die met verschillende leuke projekten bezig is. Ik kom snel nog eens bij je kijken en lezen.

Inge Slaats zei

Wat een prachtig hobbsboek heb je gemaakt! Ik ben ook helemaal weg van je mandje met die leuke kussentjes, super!
Groetjes,
Inge
http://ingesquiltverhalen.web-log.nl/

yvonne zei

wat een leuke borduurtjes geweldig gewoon .
En je hobbsboek erg mooi en handig

quilting Jeannet zei

Hoi Cisca,
(voor de derde en laatste keer )leuke site heb je, ben hier voor het eerst, prachtige dingen, en ook de AQ van Guute zag ik, en de mandjesquilt van Moda van de stich, erg leuk.

groetjes, Jeannet

Dorine zei

Hoi Cisca, ik kon niet slapen en dan ga ik maar even snuffelen op leuke sites.
Jouw blogje is ook gezellig en al veel te lezen. Je Hobbsboek had ik al bewonderd op de Sweet site.
Je maakt ook mooie mandjes en ook al bezig met de AQ. Net als ik heb je het lekker druk met alles. ga zo door
Dorine