Volgers

woensdag 22 juli 2009

Over mandjes, AQ, de MODA mystery en Amsterdam

Deze week weer twee nieuwe mandjes, niet veel, maar er zijn er nu dertien. Het lichtrode Moda-stofje doet het goed tussen de andere mandjes. Nu weer eens een randblok en dan een hoekblok, een makkie!
Het middenblok van Guute's Antique Quilt is afgekomen, ik vind het er zelf mooi uitzien en nu ik een hoek af heb vind ik hem helemaal mooi. De meeste stoffen, die ik heb gebruikt zijn van stoffen, die ik een jaar of vijf geleden bij Petra Prins kocht. Het was op een beurs en de pakketten van de antieke quilt die ik wou maken, waren uitgekocht. Dus kocht ik een los pakket reproductielapjes, en de randstof. Petra zei, dat dat genoeg was voor de quilt. Dat was ook zo, maar in die tijd was mijn lievelingskleur nog blauw, daarom kocht ik op de beurs in Rijswijk nog een pakketje met veel blauw. Dus hield ik veel over en kan ik ze in de AQ gebruiken.
Afgelopen jaar heb ik meegedaan aan de Moda-Mystery van de Stitch Cottage. Het is ook een mandjesquilt.We hebben hem met z'n drieën gemaakt en hij is bij allemaal verschillend. we hebben alledrie andere randstoffen gekozen en ik heb de open stukken die er in zaten opgevuld met verschillende patronen. Ik wil hem op ons bed, dus moest hij groter worden. Dat heb ik gedaan door in de breedte de rand te vergroten door vierkanten met stoffen, die over waren, ertussen te plaatsen. Hij is ongeveer 2.25 ã 2.30 in het vierkant. Het is me helaas niet gelukt om er mooie foto's van te maken. Gisteren een van de achtergrondstofjes mee naar Amsterdam genomen om bijpassend quiltgaren te kopen, maar ik kwam thuis met gewoon garen!!!
We waren met z'n drieën naar Amsterdam, getreind: Marijke, Ria(ook Sweet Memories) en ik. Ik kwam voor het eerst in de winkel van De Haan en Wagenmakers. Petra Prins was er zelf, we konden er heerlijk rondsnuffelen. Beneden waren de sitzen,we zagen prachtige pakketten voor quilts, maar ik heb er nog een Ufo van, dus naar boven waar de reproductiestoffen waren. De buit was zeven lapjes, maar ik had er wel zeventig gewild, wat een prachtige stoffen! Ik kan de meeste gebruiken in de AQ en ook voor de mandjes. Ria en Marijke kochten allebei Sylvia's Bridal Sampler, ik zet hem op mijn verlanglijst, het heeft geen haast, met zoveel quilts in de maak en daarnaast nog een heleboel Ufo's.
Nu weer verder met mijn Hobbsboek dat schiet nog steeds niet op.

Groetjes, Cisca
7 opmerkingen:

martine zei

Mooi de grote mandjes quilt.
Lijkt me leuk werk geweest.
En een feest he de winkel van Petra.
Ik ben zo blij dat ze nu in Amsterdam zit.

Guusje, zei

Wat een prachtige mandjesquilt heb je en de twee nieuwe manden zijn ook erg mooi geworden de kleuren die je gebruikt vind ik ook erg mooi. En dan de antieke quilt die wordt ook al zo mooi om maar niet te spreken van je nieuwe lapjes kortom alles is prachtig.

Dini zei

tjongge,jongge Cis jij gaat als een trein, mandjes en al een heel stuk van je AQ mooi hoor, ik doe het je niet na. moet ook nog mijn hobsboek verder afmaken.
Groetjes Dini.

Anja zei

Wat zijn er weer mooie werken te zien hier.
De ster van de AQ vind ik prachtig.

yvonne zei

Wat een mooi kleuren gebruik jij ,ik heb heel lang getwijfelt om de AQ ook te gaan maken .
Het is zo'n mooie quilt.
Maar ik doe het niet en ga gewoon smullen bij jou hoe mooi het gaat worden .
De sterren dan ga ik nog wel kussens van maken .
En....En.... dat wil ik ook .
Maar ik zie bij jou dat het al net zo is .
Leuk dat op mijn blog bent geweest . groetjes yvonne

Inge Slaats zei

Hé Cisca, ik heb je gevonden! Bedankt voor je reactie op mijn blog. Ik vind het hier ook superleuk. Wat een mooie dingen laat jij zien. Ik kom nog eens vaker langs, hoor. Je AQ mag er ook zijn, helemaal mijn smaak.
En wat een prachtige stofjes heb je gekocht in Amsterdam, kan me voorstellen dat je er wel 70 wilde LOL Ik kom, hoewel ik in Eindhoven woon, ook graag bij de Haan en Wagemakers, daar heb ik wel een reisje voor over, meestal samen met mijn DH nu we allebei gepensioneerd zijn.
Fijn weekend,
Inge
http://ingesquiltverhalen.web-log.nl/

Ria zei

Geweldig, je weblog, Ciska! Reken er maar op dat ik regelmatig even bij je kom buurten om weer wat inspiratie op te doen.
Het was weer erg gezellig vanmiddag. Groetjes, Ria