Volgers

woensdag 15 juli 2009

Over mandjes en de AQ

Alweer woensdag, mandjesdag. De score is twee en een randblok. Hoewel het maken meeviel, vind ik een mandje naaien veel leuker. Maar ze staan mooi in de quilt, dus toch maar er af en toe één tussendoor maken. Ik heb er weer twee klaarliggen om gemaakt te worden, de volgende wordt lichtrood, ben benieuwd hoe dat bij de andere zal staan.
Verder eindelijk mijn MODA BOM gesandwiched, deze keer met een nietpistool, wat erg goed ging. Ik heb hem tijdens het nieten op de tafel gelegd, omdat ik op de grond geen plaats heb voor zo'n grote quilt, dus met quilten zal ik wel merken of de delen goed op elkaar zitten. Mijn Dear Jane heb ik in delen gequilt en later in elkaar gezet, dus dit is voor het eerst, dat ik zo'n grote quilt ga doorpitten. Ik ben nog niet begonnen, want ik heb nog niet de juiste kleur quiltgaren. Als ik begonnen ben, zal ik een foto maken, hij is zo mooi!

Verder begonnen met Guute's antieke quilt, gisteren kwam het tweede deel van het middenstuk al. Ik ben nu op de helft van het middenblok, ik weet niet of ik de groep bij zal kunnen houden, maar dat is niet erg. De patronen heb ik, dus ik kan het in mijn eigen tempo doen. We kunnen met elkaar schrijven via Yahoo, maar dat is mij iets te druk, ik krijg zoveel berichten binnen, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Maar de resultaten die ik zie (ook via de gewone weblogs) zijn erg mooi.

We gaan binnenkort met de BOM van Leintje beginnen, spannend hoor. Ik weet zeker, dat het een prachtige quilt gaat worden. Je kunt van tevoren een kleur opgeven, waarvan je je middenblokjes van de log cabins wilt maken. Ik heb aqua gekozen. Ik twijfel of het wel de goede keus is, maar ik kan altijd nog besluiten tot een andere kleur van een eigen stof. Dus moet ik ook eens haast gaan maken met mijn hobbsboek. Aan het werk dus.

Groetjes, Cisca

7 opmerkingen:

yvonne zei

Ik zie dat jij ook heel erg veel met quilten bezig bent.
De kleuren zijn erg mooi groetjes yvonne

Else zei

Mooie mandjes, en je puntje is goed gelukt! Ik heb je bij mijn mandjeslijstje gezet ik hoop dat je het goed vindt. Groetjes, Else

Cisca zei

Ja, leuk, bedankt Else.

quiltdjoojs zei

Heel mooi je mandjes!! En het middenstuk voor de antieke quilt wordt ook prachtig!!
:0))

Thea zei

Ben benieuwd naar je Moda BOM; hoe groot is die quilt? Ga je hem in de ring quilten?
En tja die antieke quilt van Guute.... ik zie hem overal langskomen maar zie mezelf nog niet meedoen met zoiets. Mijn hoofd loopt nu al om van alle dingen die ik wil doen, en de tijd is maar beperkt. Maar ik vind hem wel heel erg mooi. De quilt in je kopfoto (raar woord hoor) is de Dear Jane, toch? Prachtig!!!

Handmade by Mai zei

Leuk die mandjes. En wat betreft de antieke quilt, voor mij ligt het tempo ook iets te hoog. Ik ga ook rustig aan verder

Hennie zei

Ik kom toevallig op je blog terecht, het ziet er erg leuk uit ik kom zeker nog eens terug.
Mooie mandjes en je hebt ook een mooi begin met de antieke quilt van Guute. Ik vind haar BOM ook geweldig maar helaas tijdgebrek ! ! !
Fijn weekend Hennie.