Volgers

dinsdag 11 augustus 2009

Woensdag, mandjesdag

Zo, alles is weer normaal, alle kinderen en kleinkinderen zijn weer thuis van hun vakanties. Nog anderhalve week en de scholen beginnen weer hier.

Deze week één mandje en een randblok gemaakt, het schiet niet erg op, maar het heeft de tijd.
Leintje's BOM laat nog even op zich wachten en aan Guute's quilt wil ik nog niet verder; ik wacht tot ze nieuwe aanwijzingen geeft. Hoewel ik al veel resultaten zie van quiltsters, die al een rand hebben en de 28 sterren eromheen. Waarschijnlijk hebben ze de goede maten uit kunnen rekenen, maar ik durf het niet aan, ik neem het zekere voor het onzekere en wacht gewoon af. Tenslotte hoeft ook deze quilt niet heel vlug af.
Toen ik laatst bij de Haan en Wagenmakers was, zag ik de blokken van de Gail Pan BOM hangen, die Annelies gemaakt heeft. Ik had ze wel uitgeprint, maar was voorlopig niet van plan ze te maken, maar toen ik ze zag vond ik ze erg mooi. Dus... heb ik deze week de eerste drie blokken gemaakt. Eigenlijk waren de twee stofjes, die ik ervoor gebruik en die ik bij Petra kocht, voor de AQ, maar ik vond ze erg mooi staan bij de stof voor de stitcheries, die ik eens in een pakketje achtergrondstof kocht. Van de rode stof had ik al de applikatiesterren gemaakt voor de AQ, dus ben ik met de groene stof begonnen, zodat ik maar vier rode blokken moet maken en vijf groene. Gisteren bood Ria Ligthart, die dezelfde stoffen had gekocht, aan mij een stuk te geven als ik tekort kom, dus dat is fijn.

Deze week ook een begin gemaakt met het quilten van de eerste mand van de MODA Bom, ik vind het wel erg lastig om zo'n grote quilt door te pitten. Ik hou van erg veel quiltwerk in een quilt, maar ik denk, dat ik deze keer niet veel meer doe dan de contouren. Ik heb bij Ted Storm eens een ring voor duimquilten gekocht, wat me niet lukte, maar dat zou nu toch wel erg makkelijk zou zijn, dus ik moet nog maar eens goed oefenen.
Verder ben ik met een quilt voor oudste DS en schoondochter bezig, eerst was het een WISP, daarna, toen ik me voor de Sweet Memories opgegeven had ging het snel, maar nu is het weer een WISP geworden. Maar ik ben er toch weer mee verdergegaan, ben van plan één dag in de week R & D -dag oftewel "Duo Penotti" quiltdag te maken. Ik moet nog ongeveer 30 blokken van de 100. Het middenstuk zit al in elkaar, zodat het patroon van ecru's en bruinen al goed te zien is. Ik zal er eens gauw een foto van maken.

Ook een plaatje van één van de Ufo's, een Winding Ways quilt, begonnen in een tijd, dat Japanse taupe stoffen erg in waren. Gelukkig heb ik er ook wat andere kleuren in verwerkt, want na een eerdere "taupe" quilt, heb ik er al een beetje genoeg van. Eerst was ik van plan er een bedquilt van te maken, maar omdat ik nu teveel grote quilts krijg, maak ik hem maar kleiner, zodat ik er waarschijnlijk al genoeg blokken voor heb. Dus ik moet alleen nog tijd vinden om ook deze af te maken. (Niet met nieuwe dingen beginnen, Cisca !)
Ook dit is voor velen herkenbaar, als ik die lange lijsten Ufo's zie op sommige weblogs, weet ik, dat ik niet de enige ben.

Groetjes,
Cisca

13 opmerkingen:

Marie-José H zei

Ik vind je "taupe" quilt wel een mooie uitstraling hebben. En je hebt een flink tempo met de BOM van Gail Pan. Ik ben blijven steken bij het 4e blokje. Zoals je al schrijft, er is zo veel....En alles is even leuk. En de AQ en zo meteen SMQ. Wij quilters hebben een druk leven:-)

Anja.M zei

De Winding Ways quilt vind ik erg mooi,
Die zou ik ook nog eens graag willen maken!
Maar ik wil zo veel!
Zo nu verder naar de volgende mandjes makers.
Hij is weer mooi ook de rand blok.

Cybele's patch zei

Je bent toch maar weer twee blokjes dichter bij een quilt! De Winding Ways wordt ook heel mooi.

wilma zei

Toch weer twee blokken rijker!!
Winding Ways is erg mooi!!
Die heb ik ook nog liggen... ergens op mijn veel te grote stapel met projecten....

katrien zei

leuk weer 2 blokjes erbij,en je stitcherie blokjes,ook al zo mooi.

Hennie zei

Je hebt toch weer een mandje en een randje gemaakt, ik vind de BOM van Gail Pan ook erg mooi, ik hoop dat ik de tijd vind om hem voor kerst af te maken dat lukt vast wel een keer. Ha ha ha, ik zeg niet welke hoor het blijft tenslotte een hobby.
Je winding ways quilt ziet er ook erg mooi uit, gelukkig dat je ook wat andere kleurtjes erbij hebt gebruikt.
Groetjes Hennie.

Else zei

Toch weer een stukje van je mandjesquilt gemaakt deze week, heerlijk zo'n werkje! Bom van Gail is ook er leuk, ik bewaar hem voor ooit. fijne dag, Else

Anoniem zei

Je winding ways vind ik geweldig. Ook je blokjes van Gail pan zien er mooi uit, ik lig met die BOM op schema, zo'n blokje is gelukkig zo klaar

Dorine zei

Prachtig mooie dingen maak jij toch en ja veel projecten onder handen, daar heb ik ook last van.
En dan wil ik eigenlijk verder gaan, maar de tuin roept ook|!!!!
waarom blijft onkruid altijd maar groeien??
groetjes Dorine

Inge Slaats zei

Jij bent ook een echt bezig bijtje, Cisca! Mooi mandje en hoekblok gemaakt en ook je Christmas Wish blokjes vind ik prachtig.Ook ik wacht op nieuwe aanwijzingen van Guute, wil ook niet zomaar verder, tenslotte is het haar project en ik doe ook gewoon wat zij zegt en ga niet zelf aan het rekenen.
De Winding Ways is ook een beauty!

yvonne zei

Ja ,ik heb ook de mallen van de W.W liggen en wil er graag aan beginnen.
Naar zo als iedere quiltster te veel andere quilts onder handen .
Borduur werkjes niet te vergeten.
Wat ik ook wel eens doe is grote kussens maken .
Ik quilt al zo'n 35 jaar en dan is grote quilt's maken vaak te veel groetjes yvonne

Berna zei

Hallo Cisca, Leuk dat je m'n blog bezocht. Jouw blog mag er ook wezen hoor. Je maakt erg mooie dingen. Ik kom zeker nog eens buurten.
Groetjes
Berna

Corrie zei

Dag Cisca, wat leuk dat je op mijn weblog op bezoek kwam. Ik heb gelezen dat ook jij een lijst met WIP's hebt, wie niet!
Ik maak er geen probleem meer van en denk nu: "fijn dat er altijd wel iets op me ligt te wachten!"
Ik ben helemaal wég van je taupe quilt en ik zag prachtige geborduurde speldenkussentjes in een heel mooi mandje. Ongelofelijk dat dat freebies zijn, prachtig gemaakt. Tenslotte ben en blijf ik speldenkussengek ;- )