Volgers

dinsdag 18 augustus 2009

Weer een paar mandjes...

...en het zijn er ditmaal drie en één randblokje. De stand is nu 18 - 3 - 1 . DH en ik waren het weekend met DH"s bridgeclub naar Witteveen, Drenthe. We boften met het weer en hebben drie leuke dagen gehad. Ik bridge niet, maar er waren nog drie vrouwen, die met hun man meegingen en niet kaarten, dus hadden we 's avonds elkaar, wat heel gezellig was.

Onderweg heen en terug wat blokken voor de "duo penotti " quilt
van oudste DS en DSD gemaakt, ik moet ik er nu nog dertig, van de honderd. Dus dat schiet aardig op. Volgende keer zal ik er toch eens een foto van maken, als ik nog wat randen eraan heb gezet, die nu nog gespeld zitten.
Één van de mandjes is niet zo mooi geworden, echt een vakantiemandje, een beetje scheef. Ik zag het pas, toen hij klaar was, ik snap niet, dat ik dat dan niet eerder zie, hebben jullie dat nou ook weleens? Ik haal hem niet uit, ik vertrouw er maar op, dat het in het grote geheel niet op zal vallen.

Op de heenweg even omgereden naar Petra Prins in Zutphen, om nog wat stof voor de Christmas wish te halen, zodat ik er ook eventueel een rand van kan maken. En anders kan ik de stof toch nog voor Guute's quilt gebruiken, ik hoop dat er gauw weer een vervolgopdracht komt. In Witteveen één blok gemaakt: Hope.Ik vind ze mooi worden, maar zie ook heel mooie bij andere quiltsters. Ik geloof, dat ik de enige ben, die een nogal donkere achtergrondstof heeft gebruikt, ik zie steeds van die mooie, heldere foto's. Maar je moet ze ook niet naast elkaar zien en in mijn woonkamer zal tenslotte alleen die van mij hangen.

Ik kocht bij Petra ook een boek van Blackbird Design,
dat is het 'vervelende' van zo'n winkel: je bent zó verkocht. Wat maken Barb en Alma toch prachtige quilts, trouwens, ze ontwerpen ook mooie borduurwerken. Dit boek is ook een leuk kijkboek, ik hou heel erg van interieurs kijken, dus dubbel leuk.

Zaterdag bezochten we wat dorpjes en zagen onderweg een leuke bloemenzaak/woonwinkel.
Zulke winkels zie je vaak in kleine dorpjes, ik keek mijn ogen uit. Gelukkig had ik de VVV-bonnen bij me, die we in juni voor ons 45-jarig huwelijk van mijn oude schoolvriendinnen hadden gekregen. Ik zag namelijk een hanger, die ik graag in mijn quiltkamertje wil hebben, om engeltjes, hartjes en poppen aan te hangen. In deze kun je zelfs iets neerleggen!

Tot slot foto's van de Moda-quilt 2008, die nu in de quiltring zit. Alle mandjes zijn door een andere ontwerper gemaakt, deze is van Jan Patek. Ik geniet altijd als door wat eenvoudige steken de quilt gaat leven, zie die bloem eens omhoog komen. Mooi, hè! Hopelijk is deze mand volgende keer af, zodat ik dan een mand van weer een andere ontwerper/ster kan laten zien.

Groetjes, Cisca


13 opmerkingen:

Ann's blog zei

Your quilts are so beautiful! I also like Blackbird Designs and next year am making the Home Sweet Home quilt with a friend in the USA. Love your baskets. It is so much fun seeing quilts and embroidery from around the world! Thanks also for your compliments about my quilting! Ann~Australia

yvonne zei

Wat een geweldige dingen laat je weer zien.
Ik ben ook dol op de patronen van Barb en Alma,zelfs hun borduur patronen zijn geweldig.
Ik heb nu al 10 boeken van ze en er is een mogelijkheid om de patronen onderling te gebruiken .
De maten van de blokken zijn namelijk het zelfde.
groetjes yvonne

wilma zei

Prachtig allemaal weer, Cisca!! Het is altijd weer een genot om bij je lezen!!

Cybele's patch zei

Wat maak jij toch mooie quilts. En dat ee scheve mandje? Valt nauwelijks op hoor.

Handmade by Mai zei

Mijn god jij bent een bezig bij. Ik heb zoveel moois zie langs komen.

Inge Slaats zei

Jeetje Cisca, wat is hier veel te zien en te lezen! Leuk hoor.
Ik zie geen mandje dat niet zo mooi is, ik vind ze alle drie helemaal OK!
Die duopenotti blokken zijn ook gaaf! Ben benieuwd naar deze quilt.
En dan de quilt in de ring, wow! Prachtig!

Debby zei

Hoi Cisca,
Heb net je blog ontdekt en ik vind dat je hele mooie quilts maakt. Vooral die Moda-quilt! Ik heb je bij mijn bloglines gezet, dus als je een berichtje maakt zie ik dat meteen.

Groetjes Debby

Marie-José H zei

Je maakt mooie dingen Cisca. De Moda quilt ziet er in de ring al schitterend uit. Dat wordt helemaal watertanden als hij klaar is.

quilting Jeannet zei

Hoi Cisca,
Wat heb je een leuke blog ! en wat leuk om nu eens de modaquilt te zien van de mandjes, ik heb er indertijd erg over getwijfeld, maar hij zet er MOOI uit ! Ik zet je blog bij mijn favorieten, goed ?

groetjes, Jeannet

Dorine zei

Prachtig weer allemaal
en je hebt echt een heel gezellige blog
kom graag eens langs Dorine

Lida zei

Hoi Cisca,
Leuk dat je bij mij langskwam en daarom ben ik nu even naar jou gesurfd, heb je direct bij mijn favorieten ondergebracht! Wat maak je mooie quilts, voel mij nu een echte amateur! Denk je dat je dat volhoud, een scheef mandje of maak je toch een nieuw? Als ik de rest zie, denk ik het laatste. Veel succes!
Groetjes
Lida

Cisca zei

Hoi Lida, vaak is het zo dat er een tijdje overheen moet gaan voor ik iets opnieuw doe. Dus... wie weet? Ik streef altijd wel naar perfectie, maar kan me er gelukkig wel bij neerleggen dat niet alles wat ik maak perfect kan zijn.
Ook leuk, dat je bij mij langs kwam.
Groetjes, Cisca

Stina zei

Love this one.. could you please tell me wich pattern from Jan Patek?????
I loved it... and the colours you chosed.. gorgeous!!!