Volgers

dinsdag 8 september 2009

Hallo allemaal,


Alweer een week voorbij, na een paar dagen herfst is het weer zomer geworden hier in huis is het weer erg warm aan het worden, al zijn de schermen naar beneden. Twee mandjes erbij deze keer. Ze liggen op een quilt, waarvan ik de helft overhield en die helft gebruik ik nu voor Guute's antieke quilt. Leuk dat het een totaal ander beeld geeft, nu de lapjes met achter- grondstof gecombineerd worden. Zes sterren zijn inmiddels af en aan het middenstuk genaaid
en ik ben best tevreden met het resultaat tot nu toe.

Gisteren vlug met de Christmas Wish verder gegaan, toen het laatste patroon op internet kwam, hij was vlug klaar. Ik had al een idee hoe ik hem af zou maken, maar in bed heb ik liggen denken hoe ik hem nog mooier kon maken en vanmiddag heb ik in één van mijn boeken gevonden wat ik zocht. Nu nog tijd vinden om het uit te voeren.

Even een plaatje van twee oudjes, een engeltje, waarvan ik het patroon, stof en lijstje op de handwerkbeurs in de Van Nelle fabriek kocht. Op de achtergrond een Quilt-borduurwerk van vorig jaar. Ik verheug me alweer op de beurs in Ahoy in oktober. Maar eerst natuurlijk Alkmaar nog, waar ik waarschijnlijk met Ria Ligthart en Marijke naar toe ga.Dit country-kitchen bordje heb ik bij Cora's Cottage gekocht, ook de theedoos met de hartjes zijn uit haar winkeltje. Nog even een geruit bandje eraan en dan prik ik hem in de bovenkant van mijn keukendeur vast. Zo hebben nu bijna alle deuren in huis hun eigen borduur-werkje/quiltje of bordje.

En nog een foto van de twee-jarige Yara, onze jongste kleindochter van DS3 en DDIL.. Het is mooi verdeeld bij ons, we hebben drie "groten", van veertien, vijftien en zeventien en dan de drie jongsten, van zes, bijna vier en twee.
En last but not least.......de eerste vijf blokken van Leintje's Sweet Memories Quilt zaten vanmiddag in mijn brievenbus. Ik moest er een paar keer voor naar beneden, maar mijn geloop werd beloond. Dat is jammer van een flat, je hoort nooit de post op je mat vallen.
Wat een mooie stofjes, hè! De kleurtjes komen op het middelste blok: een applicatieblok. De ecru en zandkleuren zijn voor vier log cabinblokken eromheen, in mijn geval met een oudroze "haardvuur" in het midden. Ik kan haast niet wachten om te beginnen, volgende keer zal ik het resultaat showen.


Groetjes, Cisca19 opmerkingen:

katrien zei

WAt leuk allemaal,je mandjes je AQ sterren en de christmas stitcherie.Je hebt niet stilgezeten.

quilting Jeannet zei

Wat een leuke foto,s, ook die van je AQ, je krijgt het nog druk met Leintjes quilt er bij, ben benieuwd naar het resultaat.

groetjes, Jeannet

Else zei

Oh wat een heerlijke foto's, zoveel moois! En 2 mandjes, je gaat lekker. Fijne dag, Else

Ann's blog zei

I enjoy visiting your blog so much, it is just like home! I love your quilts (baskets!) and I noticed you have an Amish cross stitch framed, I am actually doing one at the moment. I was given a number of patterns including the one you have! Thanks for a wonderful cheery blog with gorgeous photo's to admire!

Anja.M zei

Wat is het weer smullen hier.
Prachtige werken zie ik weer voorbij gaan.

quiltdjoojs zei

Wat een hoop moois!! 2 prachtige mandjes op een even zo prachtige quilt!! Mooie borduurwerkjes, leuke hebbedingen, lief kleinkind EN nog eens een nieuwe uitdaging......jammer hè dat er maar 24 uur in een dag zit en dat je dan ook nog moet slapen!!
:o))

Lida zei

Hoi Ciska,
Wat wordt je AQ mooi, ik ben weg van de kleuren en het lijkt mij een hele klus al die sterren! Je nieuwe lapjes zijn ook heel mooi, ik ga toch maar eens bij Leintje neuzen! Jij hebt Magic al af, ik neem ze dit weekend mee, dus bij mij blijven ze nog even liggen< heb ook nog geen idee hoe ik hem in elkaar ga zetten! Je kleinkind is een schatje, heerlijk toch als er wat jaartjes tussen zitten, kun je twee keer van die kleintjes genieten! En dat bordje... ik ben jaloers, heb geen keukendeur!! LOL. Groetjes
Lida

Klaske zei

Wat een leuke dingen zie ik weer. Ik vind je antieke quilt erg mooi worden met die kleuren!!

Cybele's patch zei

Wat is hier weer veel moois te zien. Het middenblok voor de AQ is prachtig.

Dorine zei

Hoi Cisca, Jouw blok v met desterren van de AQ
ziet er echt heerlijk uit. mooie kleuren en ook cie rand goed gekozen.
En een lief kleindochtertje heb je ook.
En ja jij bent toch ook met veel dingen tegelijk bezig. maar ja we willen ook zo veel he.
ach we gaan gewoon leuk verder.
groetjes Dorine

Guute zei

Prachtig hoor, Ciska. Waarom denk ik nu dat jij ontzettend druk bezig bent........? LOL

Inge Slaats zei

Oh Cisca, wat laat je weer veel zien. Super joh! Prachtige sterren, je Christmas Wish blok (ik ben ook nog aan het bedenken hoe ik de quilt in elkaar ga zetten) en dan die mooie stofjes van Leintje (ben erg benieuwd naar wat het uiteindelijk wordt).
En dan je kleindochter, wat een snoepje van een kind. Net zo oud als mijn jongste kleinzoon Casper, énig zijn ze op deze leeftijd hè, dat gebabbel de hele dag, genieten hoor. Aldus sprak de ene trotse oma tegen de andere! LOL

Quibi zei

Ik vind die quilt van Guute zo prachtig!! Jammer dat ik dat gemist heb, want daar had ik heel graag aan meegedaan!
Jeetje, gisteren heb ik 'pas' het Magic-blok van A Christmas Wish op de stof getekend. Die neem ik lekker mee naar Frankrijk.
En ook jij doet mee met de Sweet Memories! Leuk hoor, ik blijf je blog volgen vanaf nu!

Annelies zei

Wat laat je weer veel dingen zien.
Je antieke quilt wordt erg mooi.
Leuk hè, dat nu alle blokken van a christmas wish er zijn.
Ook ik hoor de post niet op de mat vallen. Ik moet naar de brievenbus aan de weg.

lappenleintje zei

Jemig, jij bent ook een bezige bij! We hebben aardig dezelfde smaak als ik het zo bekijk. De mandjes lonken ook naar me, maar ik heb geen tijd. Toen ik m'n zaak begon dacht ik de hele dag te kunnen handwerken met goedkeuring van de fiscus, maar in de praktijk valt dat een beetje tegen, maar het is wel een heerlijke hobby!

Tineke...... zei

zo jij zit ook niet stil:) heel mooi ziet het er allemaal uit...toppie !!
veel succes en plezier met inelkaar zetten van de wish quilt;)
fijne avond en de groetjes Tineke,en ik kom zeker weer kijken bij je :)

quilting Jeannet zei

Wat laat je een mooie dingen zien Cisca, ik herken me ook wel helemaal in jou smaak. Die quilt waar de mandjes op liggen lijkt me ook wel heel erg mooi.
Sucses met al je projecten, ben blij dat ik niet de enige ben die met zoveel bezig ben (lol)
groetjes, Jeannet

Daan zei

Hoi Ciska,

Wat ziet het er allemaal prachtig uit.

Fijne dag

Liefs Daan

Berna zei

Wat een mooie foto's. Ben helemaal weg van je AQ en dat borduurwerk met quiltjes.