Volgers

dinsdag 1 september 2009

Mandjes en nog een heleboel meer.

Één mandje deze keer en een randblok. Niet veel, maar toch, toen ik ze zo allemaal op de grond uitlegde, waren het er toch al aardig wat en kon ik al een beetje zien hoe het gaat worden. Best mooi, vind ik. Er moeten nog heel wat randblokken worden gemaakt, maar als je het zo leuk ziet worden, krijg je er weer nieuwe zin in. Ook het scheve mandje moet nog aan de beurt komen, volgende week.

Met de Antique Quilt zat het een beetje tegen. Ik had twee randstoffen gekocht bij Cora, zonder te weten, wat de breedte ervan was. En ja, hoor, toen we de volgende maten kreken van Guute, bleek het te weinig. Ik had 20 cm genomen van elk en nu blijken de randen 4 cm breed te zijn. Dat was krapjes geweest, maar omdat ik mijn stoffen altijd was, bleken ze na afloop allebei een klein beetje gekrompen te zijn,dus kwam ik echt te kort. Gelukkig had ik nog wat anders liggen en heb dat toen gebruikt, hij steekt wat minder af dan de andere stoffen, maar hij kan ook wel, vind ik. Volgende week even wat bijkopen bij Cora, er komen nog meer randen, tenslotte.

Twee sterren erbij en al aardig wat vierkantjes en driehoekjes van de achtergrondstof en weer nieuwe wybertjes gemaakt, dus ik kan weer vooruit.
Drie Christmas wishes zijn afgekomen, ik ben helemaal klaar voor de laatste. Hij wordt redelijk groot, die van Gail gaat 35" meten, maar je kunt hem natuurlijk zo groot maken als je wilt. Ikzelf ben niet van plan de vierkantjes erom heen te doen, ik wil hem toch in dezelfde stoffen houden als ik nu gebruikt heb.Even een Ufo'tje (bijna) afgemaakt, die lag al tijden te wachten om gequilt te worden. Hij is nog niet klaar, ik weet niet of ik er een kussen van maak, zoals ik oorspronkelijk van plan was, of een quiltje, maar dan zal er een stuk van af moeten, de borders zijn te groot ten opzichte van de stitchery.
Dan nog een foto van een stitchery in wording, deze was in februari meegegaan naar Nieuw Zeeland, maar daar ik altijd teveel meeneem, ligt hij nog te wachten. Ik kan alleen geen DMC ervan vinden, die is op de één of andere manier verdwenen. Maar wie mij kent, weet dat ik daar vaker last van heb.

Het was een goede week voor quiltbladen, eerst het nieuwe Nederlandse magazine, (ik wacht nog even met een mening) en vanmiddag kwam Quiltnieuws, waar heel veel in te lezen is, dit keer.

Morgen is onze oudste kleinzoon Danny jarig, 17 jaar wordt hij. Wat lijkt het nog kort geleden dat hij geboren werd. Daar had ik het net met DDIL Diana over, DS1 en zij zijn vandaag 20 jaar getrouwd en het lijkt alsof het gisteren was. Hoe ouder we worden, hoe korter alles geleden lijkt, lijkt het wel.

Nu is het echte wachten op de Sweet Memories Quilt begonnen, Leintje is druk bezig met snijden, dus misschien volgende keer een eerste blokje. Het blijft spannend!

Quiltgroetjes van Cisca

13 opmerkingen:

Else zei

Hoi Cisca, ik zit nog even bij te komen van alles wat ik weer zie op je blog! Je mandjes quilt groeit lekker zo, weer van allebei 1 erbij. Jammer van het randje van de AQ, ach heb je een excuus om naar de quiltwinkel te gaan (lol) en dan ook nog de nodige sticheries! (waar haal je de tijd vandaan?) fijne dag, Else

Katrien zei

Jij hebt ook niet stilgezeten.Je AQ ziet er al heel mooi uit.Ikzelf heb nog geen randje gevonden.
De christmas wishes blokjes ook al zo mooi,en dan het quiltje,prachtig.
Succes verder met de sterretjes.

Anja.M zei

Mooi he, die mandjes zo bij elkaar.
En de AQ word ook al zo mooi, je hebt weer heel wat werk verricht.

wilma zei

Prachtig die mandjes bij elkaar!! Je laat weer mooie dingen zien.
Gefeliciteerd met kleinzoon..

Cybele's patch zei

Wat heb jij hard gewerkt! Ik zie zoveel mooie dingen. Complimenten hoor.

Dorine zei

Hoi Cisca, wat ben je weer druk bezig. En de rand om je AQ ziet er goed uit hoor.
Zoveel mooie dingen zijn er bij jou te zien.
Heb jij meer dan 24 uur in een dag ???????

Inge Slaats zei

Hoi Cisca,

Terwijl jij op mijn log reageerde, zat ik hier!
Je laat weer mooie dingen zien. Je randje om de AQ vind ik helemaal goed. En je stitcherietjes, schattig, allebei. Ik ben helemaal weg van de stitchery waar je nog aan moet beginnen.
En bij deze nog gefeliciteerd met je kleinzoon, 17, jeetje dat is al een hele leeftijd zeg.

Willie zei

Hallo Cisca , ik ben voor het eerst op je blog .Maar wat laat jij allemaal mooie dingen zien .Geweldig ik zit met plezier te kijken.
Ik kom zeker weer terug en met plezier.

Cisca zei

Wat leuk dat ik een reactie van een naamgenoot kreeg op mijn weblog. Ikzelf ben nog een echte beginner, maar ben ook al helemaal verslaafd aan patchen en quilten. Ook ik ben bezig met de AQ, maar ben nog met het middenblok bezig. Maar die van jou ziet er al erg mooi uit. En wat een mooie andere projecten ben je mee bezig.

Lida zei

Hoi Ciska,
Bedankt voor je opbeurende woorden betreffende mijn quilt, ik hoop alleen dat ik nog een kans krijg om een mooie quilt voor mijn moeder te maken, ze wordt tenslotte al 91 en dan weet je dat het mensen zijn van iedere dag. Dat vind ik zelf nog het moeilijkste, dat ze hem nu niet kan gaan gebruiken. Jouw blog ziet er weer fantastisch uit en je AQ is prachtig, ook met een ander randje dan gepland! Leuke stitcheries ook, jammer dat je er geen kussen van gaat maken, was wel heel leuk geweest! Groetjes
Lida

rialigthart zei

Hallo Ciska, wat wordt die antique Quilt mooi. Wat is dat voor een nieuw tijdschrift? breng je het maandag mee naar de Club? Ik ben zelf aan de rand bezig van de BOM van Moda en begin al aardig aan het opschieten. Nu maar wachten op de Sweet Memories. Zal wel niet meer lang duren. Tot maandag, Ria

Cisca zei

Hoi, Ria, natuurlijk neem ik het nieuwe tijdschrift mee. Ik heb er alweer zin in, het lijkt net of we elkaar de hele zomer niet gezien hebben en het is pas een paar weken.
Mijn Moda quilt schiet niet erg op, dat komt natuurlijk doordat ik met teveel dingen tegelijk bezig ben.
Ik hoop, dat de eerste blokken van de SMQ morgen binnen gaan komen, maar dat heb ik niet hardop gezegd, hoor, want anders hoort Leintje het.
Tot maandag, Groetjes, Cisca

Guute zei

Je gaat goed vooruit met de AQ. Jammer dat je te weinig gaat van het stofje maar 'k ben zeker dat je het nog zult kunnen gebruiken.