Volgers

dinsdag 27 oktober 2009

Sweet Memories...

Hallo allemaal, hello everyone,

Ik begin vandaag met een blok van de Sweet Memories, wat een mooi blok en wat zijn de Moda stoffen toch mooi. Ik zat hem vanmorgen heerlijk in het zonnetje op het balkon af te maken. Het tweede blok van deze maand is in wording en de makkelijke log cabins bewaar ik voor het laatst. Deze zullen in een mooi patroon om de middenblokken komen.

Today I begin with a block of the Sweet Memories. How gorgeous it looks and the Moda fabric is so nice. I finished it this morning in the sunshine on the balcony. I'm busy making the second block of this month and the six easy log cabins will be made after that. These will make a nice pattern around the middle blocks.

Eén mandje maar weer, ik heb de volgorde van applikeren wat veranderd, want op de foto vond ik ze steeds er raarder uit zien. Het patroon van Alma en Barb is ook niet helemaal symmetrisch, maar die van mij gingen toch wel erg afwijken.
Ik heb ook een paar oranje-bruine tinten opgezocht, zodat er wat meer kleur in gaat komen, hoewel ik, toen ik het laatste mandje erbij "plakte", het toch wel mooi vond worden. De stand is nu: 32 mandjes, 8 randblokken en 4 hoekblokken.

One more basket, I changed the way of applique. When I saw the pictures, I didnot like them. Alma and Basrb's pattern is not very symmetric, too, but my baskets were too much of it. I also sorted out some orange-brown fabric to make the quilt more colorfull, however, when I put my last basket near the others, I liked it. I have 32 baskets, 8 blocks for the edge and 4 cornerblocks, now.

Mijn Christmas Wish heeft zijn borders gekregen en ik ben nu tevreden met het resultaat. Ik ben hem inmiddels aan het doorquilten, zodat hij in december aan de muur kan. Ik zie overal Christmas Wishes langskomen, leuk dat ze allemaal verschillend zijn.

My Christmas Wish has got its borders, I am content with the result. I am quilting it at the moment, to make it ready for December. Everywere on the weblogs I see Christmas Wishes coming by, nice they all look different.

Tussen de bedrijven door ben ik ook af en toe bezig met de duo penotti, ik naai weer twee rijen blokken aan elkaar. zodat de quilt weer even vierkant is. Hopelijk is dat volgende week ook gebeurd. De foto van de sneeuwpop is nog niet voorradig, doordat ik er niet mee verder ben gegaan is hij in het vergeethoekje geraakt.

Every now and then I'm busy also with the duo pe
notti quilt, I'm sewing the blocks together, which will make another two rows, and then the quilt will be a squaire again for a while. I hope that will be finished next week. I forgot the snowman-photo, I did not thought about it anymore.

Deze week moet ik ook eens beginnen met de Kerstruil, voor elk van de vijf letters heb ik nu een paar dingen opgeschreven. dus nu nog beslissen voor welke letter ik wat maak en voor welke ik wat koop. We hebben een naam gekregen voor wie we het moeten maken/kopen, ik lees haar weblog regelmatig, maar ik ben nog niet zeker wat haar smaak is. Maar misschien maak ik het mezelf te moeilijk. Maar ik vind het wel leuk!

Groetjes, greetings,

Cisca

21 opmerkingen:

Stina zei

Lovely work... just love how you put your Christmas blocks together..:o))
The baskets are so pretty...:o)

Berna zei

Je bent lekker bezig met een aantal projecten die er goed uitzien!
Ook ik doe voor het eerst mee met een kerstruil en vind het best spannend. Succes met het maken/kopen van de cadeautjes.

Nelleke zei

halllo Cisca wat ben je met veel mooie dingen tegelijk bezig,en ook leuk dat als je naar verschillende blogs gaat de quilts er toch weer anders uitzien ik vind je cristmas wisches heel erg mooi zo met de engelen erboven.groetjes Nelleke

Lida zei

Hoi Ciska,
Je kerstgroet wordt schitterend, mooi die engelen erboven, de mijne is niet helemaal naar mijn zin, maar kan er nu weinig meer aan veranderen, dus ben hem aan het afwerken. Ik de Sweet memories prachtig, iedere keer weer zo'n mooi blok, zal toch een keer op zoek moeten naar het geheel heb geen idee hoe hij er uitziet, maar jouw blokken beloven veel!
Je mandjes en je duo Penotti zien er ook weer gaaf uit, oh soms wou ik dat ik in de toekomst kon kijken, dan kon ik zien hoe ze er uiteindelijk uit gaat zien!! Fijne dag nog, groetjes
Lida

Mascha zei

Er is weer veel te zien. Je Christmas Wish is helemaal geweldig. Het is zo leuk om te zien dat je ook een eigen idee er in hebt gewerkt met die engelen er boven. Je mandjes zien er ook al goed uit. Prachtige kleuren. En dan je Sweet Memories blok, die is ook al zo mooi met die Modastofjes. Kortom, Het is allemaal even mooi.
Groetjes Mascha

Guusje, zei

Wat maak jij veel en wat wordt alles mooi. Je Christmas wish wordt prachtig, je mandjes ook en de sweet memorie is ook al zo mooi.

katrien zei

WAt een prachtige werken toon je ons allemaal.Je Christmas wishes met de engeltjes erboven,heel leuk idee.je blok weerom heel mooi.Succes met je keuzes voor de kerstruil.

Else zei

Mooi mandje deze week, en al die mandjes bij elkaar SUPER wat een verzameling heb je al! Veel plezier met quilten, groetjes Else

Thea zei

Wat een bezige bij ben jij. Doe je nog wel eens iets anders dan quilten? Het ene werkstuk is nog mooier dan het andere. Ben benieuwd naar het vervolg van je sweet memories.

Daniëlle zei

Tjongejongejonge, jij hebt vast een workshop "hoe maak ik tijd" gevolgd!!! Sweet memories: Mooi blok, Mandjes: beter 1 dan geen hihi, Christmas Wish: nog even doorzetten dan is tie af half december, Duo Penotti: alleen de naam al is leuk, ben benieuwd hoe deze eruit gaat zien. Heel veel plezier met alles en een mooie dag nog verder!

Cisca zei

Antwoord aan diversen: Was het maar waar, zo'n workshop. Maar veel van mijn tijd gaat inderdaad in het handwerken zitten, ik heb helaas niet zoveel energie om uit te gaan, lange fietstochten te maken e.d. zodat ik, hoewel ik ook 2 keer per dag rust, toch veel tijd heb om te handwerken, wat voor mij ontspannend werkt. Daarom werk ik ook altijd met de hand.
En de naam van de duo penotti is ontstaan doordat ik in april met mijn oudste DS en gezin een week mee mocht naar Zuid-Frankrijk.
Ik heb daar veel blokken van de quilt die ik voor hen maak in ecru en bruintinten in elkaar gezet en omdat er elke dag een pot duo penotti op tafel stond, heb ik hun quilt door de kleuren ook zo genoemd. En zo is het gebleven.

Cybele's patch zei

Ik geniet steeds weer van jouw berichtjes. Je laat altijd zoveel mooie dingen zien. De Christmas wish is zo leuk geworden met die engeltjes. En het SW blok is prachtig.

Annelies zei

Wat ben je weer lekker druk bezig met allerlei projecten !

quilting Jeannet zei

Wat doe je toch altijd veel Cisca! en wat is het bovenstuk van je engelen mooi geworden, origineel idee zo. Ik moet ook nadenken opver de kerstswap, vind ik best nog moeilijk.

groetjes, Jeannet

soyee zei

alle projecten zijn mooi, maar duo penotti vind ik erg grappig.

Balsemien zei

Hoi Cisca, Fijn om te kijken waar je allemaal mee bezig bent... Je hebt veel leuke dingen om handen!

Joyce zei

Ciska wat heb je weer een gezellige log gemaakt!! Weer zoveel te zien.....alles is even mooi en smaakvol!!

Sylvia zei

Hoi Cisca,
Wat ben je met veel projekten bezig. Ik vind
de Christmas Wish ook heel mooi geworden. En natuurlijk is je blok van de SMQ ook heel mooi. Maar eigenlijk vind ik al jouw werkjes leuk. Mooi hoor.
groetjes Sylvia

Hennie zei

Hallo Siska.
je bent ook met veel projecten bezig ! ! !
Het ziet er allemaal erg mooi uit.
Met veel dingen bezig zijn is heerlijk afwisselend daar hou ik ook wel van.
Fijn weekend Hennie.

Dorine zei

Hoi Cisca,
Wat maak jij toch altijd mooie dingen en zo lekker bezige bij.
En je sweet ziet er ook al mooi uit.
Jij bent tenminste al begonnen.
je schreef ook over mijn quiltshop huisje.
Ik heb wel het adres waar je hem kan bestellen mocht je ook zin hebben in zo'n lekker gek ding.
Ik kon jou email niet vinden voor een prive mailtje.
Mail mij anders maar even als je het wil hebben
groetjes En tot lees. mails enz Dorine

Guute zei

'k Zie hier weer prachtige dingen verschijnen en allemaal om 't er mooist. Voor de Kerstruil ben ik er ongeveer al uit wat ik allemaal wil doen en kopen!