Volgers

dinsdag 3 november 2009

Hallo allemaal, hello everyone,

Hoewel de week in het teken stond van quilten, zijn er toch twee mandjes bijgekomen, de kleuren gekozen om de quilt wat op te fleuren. Als ik de foto's op het scherm zie verschijnen, vind ik de linkerkant toch weer wat naar beneden wijzen, al begin ik nu aan de andere kant met naaien. Maar gelukkig is het in het echt lang zo erg niet en nu laat ik het maar zo.
This week I did much quilting, but I also made two more baskets. I chose these colours to brighten up the quilt. Although the left side is pointing down a little, in real it looks much better.

De laatste sterrenrand van Guute's AQ zit er ook aan, fijn dat het gebeurd is, nu nog een border en dan kan ik aan een nieuwe rand beginnen.

The row of stars of Guute's AQ is finished, I'm glad it's over now and soon can start a new row.

De duo penotti is niet zo ver gekomen als ik wilde, de twee rijen blokken zitten aan elkaar, maar zijn nog niet aan de top genaaid. Maar volgende keer (misschien) beter.

I put the blocks for two rows of the duo penotti quilt together, but didn't sew them to the top. But perhaps next week.

Hier kwam het allemaal door, de Gail Pan Quilt. Handquilten kost nu eenmaal tijd. Met ons vijven gaan we zaterdag naar de regiodag in Pijnacker, waar ik hem wil laten zien. Ria en Marijke nemen ook hun Moda mandjes quilt mee, dus neem ik die van mij ook maar mee, al heb ik nog maar één mand gequilt. Het is leuk, dat we alle drie dezelfde quilt hebben gemaakt en dat ze toch alle drie anders zijn.

The handquilting on the Gail Pan quilt took much time. Next
Saturday five of our quiltbee go to a quiltday organized by the Dutch Quilters Guild and at the Show and Tell I will show it. Ria and Marijke take their Moda basket quilt, so I take it, too, although I just have quilted one basket. But the three of us made the quilt, we used the same fabric an still all three have a different quilt. So it is nice to show them at the same time.

Deze week geen Sweet Memories, je kunt tenslotte niet alles. Ik ben wel begonnen met de kerstruil, maar het wordt nog niet wat ik wil, maar gelukkig heb ik nog een maand. Ik vind het altijd moeilijk om iets voor anderen te maken/kopen en door al mijn getwijfel wordt het toch niet wat ik beoogde. Maar ik doe mijn best.

No Sweet Memories this week, one cannot do everyting. I did begin with the 'kerstruil' (Christmas-swap), however it did not work out as I wanted, but fortunately I have one month left to make and/or buy five things beginning with the letters of the word 'kerst', which means Xmas. I'll send it to another quilter and will receive five things from a quilter which is not the one I'll send my presents. It is always difficult to find things to make/buy for someone else for me, but I'll do my best.

Tot volgende keer, till next time,

Cisca

20 opmerkingen:

martine zei

Niet zo streng zijn. Je mandjes zien er prima uit.
En wat ben je ijverig geweest.

Cybele's patch zei

Wat laat je weer veel zien Cisca. Je hebt niet stil gezeten. En dat twijfelen als je iets voor een ander moet maken ken ik. Erg is dat en het kost zoveel tijd.

Klaske zei

Oh gelukkig ben ik niet de enige twijfelkont! Ik vind het ook moeilijk voor de kerstruil iets te bedenken. Voor de E kan ik eigenlijk niet veel bedenken en voor de K weet ik hoeveel. En dan moet je kiezen.... Maar het is wel leuk om mee te doen.
Maar jij hebt deze week weer hard gewerkt!!Veel plezier zaterdag!

Annelies zei

Je hebt weer veel gedaan Cisca. Mooie mandjes en je antieke quilt schiet lekker op.

Guute zei

'k Wou dat ik ook zoveel deed maar de laatste tijd schiet het niet op. De antieke quilt wordt prachtig!

Marie-José H zei

Tsjonge wat heb je een tempo. Je AQ is prachtig. Ik zelf houd wel van de wat antieke uitstraling. Maar je hebt ook schitterende andere quilts onder handen.

katrien zei

Je hebt niet stilgezeten deze week.
Mooie mandjes,en je AQ wordt prachtig.
En ja handquilten neemt veel tij in beslag.

Thea zei

Mooie werkstukken laat je zien Ciska. De duo penotti is prachtig, wat mooi die bruinen bij elkaar.

Else zei

Dat quilten kost tijd en vingers, maar jij hebt heeeeeeeeeel veel andere leuke werkjes tussendoor gedaan, SCHITTEREND! En je mandjes zijn weer erg mooi, niet zo streng zijn voor jezelf. Fijne dag, Else

Mascha zei

Wat heb je veel werk verzet! Je Antieke quilt ziet er erg mooi uit.
Groetjes Mascha

Yvonne aka sommeke zei

Ijverig bijtje ben je weer geweest!

Anoniem zei

Woah jij hebt veel gedaan. Je AQ schiet al aardig op, mijn sterretjes wilt niet zo vlotten. Maar wat je laat zien is wel allemaal even mooi

Lida zei

Hoi Ciska,
Nu dan kan ik zaterdag dus je mandjesquilt bewonderen!! Mag jij mijn Victoriaanse aaien! LOL!Wat leuk dan zullen we elkaar toch ontmoeten! Fijne avond en groetjes
Lida

Inge Slaats zei

Mooie mandjes weer, Cisca en je hebt je sterrenrand klaar! Ik moet er nog steeds 10, ga er straks weer snel een paar knippen voordat DD en kinderen hier binnenvallen (ze komen eten met z'n drietjes omdat DSIL laat thuis is) en dan vanavond weer proberen er een paar te naaien.
Leuke naam trouwens voor een quilt Duo Penotti, wel heel toepasselijk.
Veel p-lezier op de regiodag hè!

Groetjes,
Inge

Anja.M zei

Zo, je hebt heel wat onder handen.
Mijn mandjes zijn ook niet allemaal even recht, het is tenslotte handwerk.

Erna zei

Je projecten zien er geweldig uit. Leuk dat je de sterrenrand nu ook klaar heb. De afgeknotte ruiten gaan een stukje sneller.

Heleen zei

Ciska wat een prachtige dingen maak je allemaal. Je gail pan quiltje met engelen vind ik super.En de AQ wordt super!

Dorine zei

Hi Cisca,
Krijg ik daar een berichtje van jou van 4 uur snachts.
Hoor je dan niet te slapen of quilt jij zelfs snachts door.???????????

Cisca zei

Ja Dorine, op het ogenblik slaap ik, ondanks diverse medicijnen, heel slecht. Dat komt doordat ik te moe ben geworden en het wil nog niet erg overgaan. Maar het hielp blijkbaar wel, dat even internetten, want ik ben toch nog om een uur of vijf in slaap gevallen.
Een blogje schrijven kan ik nu niet, want DH's computer heeft het begeven, dus wat dat betreft kan ik even bijkomen. De mandjes moeten nog even wachten.
Groetjes, Cisca

willie zei

Hallo Cisca, hier ben ik eindelijk weer , wat ben jij actief geweest in de weken dat ik niet op je blog ben geweest. En alles ziet er prachtig uit.