Volgers

dinsdag 20 oktober 2009

Van alles wat

Hallo allemaal and everyone,

Deze week een schrale oogst; maar twee mandjes. maar alles telt, dus toch weer twee erbij. Ik vind ze wel mooi worden, maar als ik naar Barb en Alma's mandjes in When the cold wind blows kijk, vind ik het geheel toch warmer, maar dat zal wel door het veelvuldig gebruikte oranje komen, denk ik.

This week just two baskets, but all counts, I have two more. I like my baskets, but when I look at Barb and Alma's in When The Cold Wind Blows, I think the quilt looks warmer, but they have used more orange, I think.


De derde sterrenrand van Guute's quilt is afgekomen, de laatste acht sterren zijn bijna af, daarna kan de volgende border eraan. De rand erna is een makkelijke en zal vlugger gaan. Hij zal dan al flink groot worden en dus moet ik dan nog eens bekijken hoe groot ik hem wil hebben en of ik wel genoeg stof heb voor meer. Vandaag ben ik ook weer even verder gegaan met de Christmas Wish, Dear Jane-vriendin Ria B. raadde me aan een smalle rand van het rode ruitje te nemen en daarna het overgebleven groen te gebruiken en dat lijkt me inderdaad beter. Ik vond het ruitje toch tegenvallen en ik heb nu de helft van de rode randen afgehaald.

The third row of stars of Guute's quilt is done, the last eight stars are nearly finished, after that I can put a border to it and begin the following row, which will be quicker to make. After that I'll have to see wheather I will have it bigger or not and if I have enough fabric left to make more.
Today I found a little time to look at The Chrismas Wish, Dear Jane friend Ria B. advised me to put small borders of the red plaid, because the result of it did not suit me, and after that to put the last green leftover fabric to it. That suits me better and now I took half of the plaid fabric of it.


Marijke en ik (het lopen doet gelukkig weer wat minder pijn), gingen zaterdag naar de handwerkbeurs in Ahoy. We waren er al vroeg en gelukkig stonden er geen lange rijen, zoals vorig jaar in de Van Nelle fabriek. Nadat we eerst een mok koffie hadden gedronken, begon het grote genieten. Met de lapjes heb ik me ingehouden, slechts vijf fat quarters. Het zesde lapje met de wat grotere oranjebruine bloem, is een gratis fat quarter die ik bij De Lapjesgaard mocht uitzoeken, omdat ik een bon uit het krantje had. Daar heb ik ook drie van de andere fat quarters gekocht, omdat ik niet alleen maar een gratis lapje wilde afhalen. Verder een Homespun, waar o.a. een Colonial Doll instaat, belletjes en een oranje neus voor een sneeuwpop die ik aan het maken ben en die allebei te groot bleken. Dan nog een pakketje voor een poes met babypoes, van Atelier Bep, linnen voor komende borduurwerkjes, dat niet op de foto staat en een sneeuwman in pot bij Cora, die nog gemaakt moet worden. Als laatste het Civil War Diary Quilt boek. Ik vind de stoffen uit die tijd zo mooi en die pop om te appliceren is zo leuk. Thuisgekomen zag ik dat ik wat van de twee stofjes, die voor de kleding is gebruikt heb, ik gebruik het in de AQ, maar bewaar het nu voor de pop. De verhalen in het boek zijn ook prachtig, van elf vrouwen uit de tijd van de oorlog.

Marijke and me (fortunately she has less pain when she walks) went to a Craft Fair in Rotterdam, there were about 170 shops there. The photo shows most things I bought there, the Homespun has a very nice Colonial Doll, and I like the fabric to use for the blocks in the Civil War Diary Quiltvery much. And I like the application doll, at home I saw I have the same fabric that was used to make the clothes of it. The stories from eleven women in the book are very nice, too.

Vanmiddag toen ik net achter de computer zat, zag ik ineens het bericht verschijnen"hoi opa", het was Danny, onze oudste kleinzoon. Hij en Mark, zijn jongere broer, wilden even langskomen. Opa was naar bridge, maar ze kwamen toch en even later kwamen ze gezellig op de thee, de motormuizen, Mark achterop bij zijn grote broer, grote helmen op hun hoofd. Omdat ik toch bezig was met foto's maken, moesten ze er ook aan geloven. Voor een quilt werden er een paar foto's geknipt. Helaas is de beste er geloof ik door een verkeerde handeling van mij afgehaald, dus jongens, àls jullie dit zien, SORRY!

When I was behind the computer this afternoon, Danny, our eldest grandson, wrote: "hi grandpa". He and Mark, his younger brother, wanted to come by. Grandpa was to a bridge-drive, but they should be there at three. There they came, the motor-mice, Mark behind his older brother, big helms on their heads. Because I was making pictures today, I made some from them as well in front of a quilt. Unfortunately the best one is not there anymore, I think, (my fault). So boys, if you see this, SORRY!

Ik lees op het ogenblik het tot nu toe laatste boek The Lost Quilter van Jennifer Chiaverini. Ik heb de hele reeks, behalve het kookboek, waarvan ik hoorde dat het niet zo bijzonder is. Ik hou erg van de Elm Creek reeks, hoewel ik die uit deze tijd over Sylvia zelf , de lesgeefsters en de campers meestal het leukste vind. Maar dit boek is ook heel erg mooi. Het gaat over Joanna, een slavin, die in een eerder boek al voorkomt, en de baby, die ze van haar "meester" krijgt, bij Hans, Gerda en Anneke Borgstrom moest achterlaten als slavendrijvers haar te pakken krijgen. In dit boek vindt ze op een nieuwe plantage een man en krijgt weer een baby, die ze allebei achter moet laten als ze met de dochter van de plantage-eigenaar mee moet als deze trouwt. Haar grootste wens is eens weer te vluchten en vrij te zijn, ze maakt een "Birds In The Air" quilt om zich de weg te herinneren die ze gegaan is om eens weer naar Elm Creek te gaan om haar zoon weer te zien. Er wordt heel goed beschreven, hoe een slaaf als een beest behandeld werd. Er werd gedacht, dat zwarte mensen geen gevoelens van liefde en affectie kenden, dus was het niet erg om families te scheiden, zodat ze elkaar nooit meer zagen. Dus het is een echte aanrader, en het sluit mooi aan bij de het CWD boek.

At the moment I am reading The Lost Quilter by Jennifer Chiaverini. I have the whole "Elm Creek"series, but one, about the kitchen. I heard that is is not worth while to buy, and because the books are not in the bookshops here, I cannot see if it is true. I like the ones which are in the present most, about Sylvia, the tutors and campers. But this one is very good too, about Joanna, a slave and how bad the slaves were treated then. Joanna dreams about being free and patches a "Birds In The Air"quilt to remember the way she once went from the farm of Hans, Gerda and Anneke, the ancestors of Sylvia and to go back to her firstborn, which she had to leave there when slavecatchers found her. It describes the way white people thought of black people, that they had no feelings of love and affection, so it was not a pity they treated them as animals. And worse!

Volgende keer zal ik een foto maken van het kleine Bobbin quiltje dat ik aan het maken ben, daar heb ik vergeten een foto van te maken.

Next time I shall not forget to make a picture of the little snowman quilt I am making.
Groetjes/greetings,
Cisca

12 opmerkingen:

PetraM zei

Wat een leuke mandjes, de Aq wordt ook erg mooi en de rand om de Christmas Wish ziet er zo ook mooi uit. Leuke aankopen gedaan in Rotterdam en het CWD boek is erg leuk en de verhalen die erin staan heel bijzonder. Wat leuk dat je kleinzoons zijn langsgekomen en mooi op de foto en het boek de lost quilter lijkt me erg leuk om ook te lezen eens kijken of ik die ook nog ergens vandaan kan halen.

katrien zei

WAt zijn je mandjes weer leuk.
En je AQ ook al zo mooi.En je Christmas wish ook heel mooi,je bent dan ook met een en ander bezig.
leuke aankopen heb je gedaan op de beurs,en wat zie ik .Het CWD boek.Ga je er ook mee beginnen ?Ik ben al een eindje op weg met deze quilt.

Mascha zei

Je hebt mooie aankopen gedaan op de beurs. Het was dan ook erg leuk. Je AQ wordt wel erg mooi. Wat een werk, he . Die sterren! Christmas Wish ziet er ook al super uit.
Groetjes Mascha

Nelleke zei

hallo Cisca wat ben je toch met vele mooie dingen bezig,leuk de jongens zo op de foto en de handwerk beurs vond ik ook erg geslaagd je hebt leuke dingen gekocht en ik denk dat we die ter zijner tijd wel hier zullen zien verschijnen.groetjes Nelleke

Else zei

Leuke aankopen heb je gedaan, ja die voeten van ons die moeten wat doorstaan (lol) Je mandjes zijn weer erg mooi, het komt vast goed qua kleur! Succes met je kerstquilt. FIjne dag, Else

Yvonne aka sommeke zei

Druk, druk, druk hier bij jou zeg!
Maar wel allemaal leuke dingen!
Je AQ is al erg mooi en vergevorderd (tegenover de mijne)
Stoere jongens op foto!

Lida zei

Hoi Ciska,
Ga je ook meedoen met de CWD? Dat zou leuk zijn! Ik ben er pas mee begonnen en vind het een geweldige ervaring al die oude stoffen te gebruiken en het leuke is dat je soms een moderne stof kan gebruiken, gewoon omdat het de goede kleur is! Je andere aankopen zijn ook schitterend! Ja de boeken van Jennifer zijn heerlijk leesvoer, gewoon lekker ontspannend en dat is weer eens wat anders dan al die thrillers!Hoeveel mandjes heb je nu? Volgens mij wordt de jouwe ook geweldig van kleur en als je hem wat vrolijker wilt dan doe je er toch ook wat meer oranje in, jij bent de baas! Groetjes
Lida

rialigthart zei

Hallo Cisca,

Zoals je ziet doet mijn internet het weer. Caiway heeft een noodvoorziening aangebracht bij mijn oude huis vandaan. Ze hebben een spoedvergunning bij de gemeente aangevraagd om de straat te mogen opbreken en nieuwe kabels te trekken. Nu maar hopen dat alles snel gaat lukken, want als er nieuwe bewonders zouden komen beneden is de noodvoorziening over.
Wat heb je weer leuke foto's van je werkstukken geplaatst. Als ik klaar ben met verhuizen ga ik daar ook weer iets aan doen.

Groetjes en tor maandag, Ria

Inge Slaats zei

Cisca, wat is dit "van alles wat" logje weer leuk! Je mandjes, je AQ, de foto van die twee stoere jongens, je aankopen, de beschrijving van Jennifer's boek, echt allemaal gaaf! Ik heb weer genoten.
Die stitchery (Diddle enz.) staat die in de Homespun en zo ja, in welk nummer? Ik vind hem enig!

Groetjes,
Inge

Dorine zei

Jeh wat een verhaal heb je weer geschreven.
leuk om te lezen.
enne fijne kleinzoons heb je zo even bij oma op bezoek.
Ik heb alleen de nederlandse boeken van Jennifer,
Ga toch ook eens aan de negelse beginnen denk ik.
vind ze heerlijk om te lezen.
groetjes en een fijn weekend Dorine

Guute zei

Ja, als je zoveel mooie dingen maakt, moet je er wel een lang en leuk verhaal van maken!

Blogger zei

Sprinter - Function One (160BPM)