Volgers

dinsdag 2 maart 2010

Van randblokjes tot gadgets

Hallo allemaal,

Drie randblokjes zijn er weer bij, wat kleurtjes erin, ik had tot nu toe alleen maar groene gemaakt, maar wat kleur staat toch leuker, vind ik. Ik heb besloten nog een paar mandjes erbij te maken om hem vierkant te krijgen, maar het eind is toch een beetje in zicht.


Vorig jaar had ik in Ahoy  bij Atelier Bep een pakketje van een moederpoes met babypoes gekocht. Het is een tijd blijven liggen, want inmiddels is Rijswijk al achter de rug en heb ik weer een sneeuwman-quiltpakketje gekocht.  Trouwens, de herfstengel van Bep moet ook nog gemaakt worden. Maar dit weekend had ik veel zin in de poezen en ik vind ze erg leuk geworden. De stofjes die ze uitzoekt zijn altijd zó leuk!
Het enige probleem was dat ik geen goed mandje bleek te hebben, één was te groot, een paar andere veel te klein en het metalen mandje dat ik er speciaal voor bij Cora had gekocht was te ondiep en te wijd. Gelukkig kwam ik op een ander idee, ik had namelijk bij Bep in Rijswijk een borduurboekje van Stacy Nash gekocht met o.a. sewing pouches erin. Dat leek me een leuk idee als tasje voor de poes. Merklapborduurboeken heb ik genoeg, dus een passend patroontje was snel gevonden. Het moest iets 
wijder, maar ik vind het toch leuk geworden. Moederpoes heeft hem schuin over haar lijf hangen, dus heeft ze haar pootjes vrij voor andere dingen. Is het geen goede oplossing? Ze staan even mooi te zijn op onze salontafel, naast het patchwork theepotje dat ik eens bij Het Quiltgebeuren kocht.


Vorige week heb ik de Duo Penotti naar de maandagmorgenbee van de Quiltkwebbels meegenomen en wonder boven wonder had ik aan mijn fototoestel gedacht. Ria en Marijke hebben hem omhooggehouden, zodat ik een foto kon maken. Ook nog even een foto van de Quiltkwebbels, op één na, want onze Inge was er niet. Vlnr.: Marijke, Annie, Truus, Gré, Dini en Ria (ook Sweet Memories).

Nu moet ik gauw met DDIL een rand uitzoeken en hem dubbelen en dan begint het grote doorquilten. Er ligt al een tijdje een overall-patroon klaar, er zijn niet zoveel patronen te koop, tenminste, als je er één nodig hebt, zie je er juist geen. Ook een foto van de Quiltkwebbels gemaakt, op één na, want onze Inge was er niet. Vlnr.: Marijke, Annie, Truus, Gré, Dini en Ria (ook Sweet Memories).

Vorige week ook even met de AQ bezig geweest, ik wil één rand met de ruiten maken, zodat ik weet of de tussenrand  qua kleur kan blijven zitten. Er zijn ook drie blokken van de Sweet af, maar daar zijn nog geen foto's van, die komen volgende keer.


Dan nog even een HULPVRAAG: ik ben mijn leeslijst met blogs die ik lees op mijn weblog kwijt en het lukt DH niet om deze weer terug te krijgen. Het was wel rustig deze week, want ik ben bij veel minder bloggers langs gegaan, maar ik hoop hem toch weer terug te krijgen. Wie heeft er ook zo'n lijst en weet welke gadget je ervoor nodig hebt? 
Ik hoop dat iemand mij kan vertellen hoe ik deze leeslijst weer op mijn blog kan zetten!

Tot volgende keer, groetjes

Cisca

13 opmerkingen:

Klaske zei

Hoi Cisca
Als je bij aanpassen op de gadget toevoegen klikt, komt er een gadget met :lijst met blogs als je die toevoegd kun je er weer blogs inzetten. Probeer het maar en anders mail je maar! Groetjes en succes.

ria vogelzang zei

Leuke poezen en een beauty: je duo penotti!!
Succes met de lijst met blogs. Je kunt hem inderdaad vinden onder "toevoegen"!

Cisca zei

Bedankt Klaske, het is gelukt. Nu kan ik een nieuwe lijst gaan maken.
Groetjes, Cisca

Yvonne aka sommeke zei

Oooh, schattig die poes met tasje!
En je Duo Penotti is ook al zo prachtig!

Cybele's patch zei

Wat laat je weer veel mooie dingen zien. Als poezenliefhebster vind ik de poesjes heel erg leuk!

Madammeke Ongeduld zei

de poezen zijn heel mooi maar de quilt ziet er even mooi uit

Annelies vdB zei

Mooie randblokken ! Ik heb een aantal dingen naar patronen van Bep gemaakt en het blijft leuk. Deze poezen zijn ook schatjes.

conny's quilts zei

Wat een olijke poes en je duo penotti quilt is ook al zo mooi! Fijn dag gewenst.

Guute zei

Wat een mooi quilt in prachtige kleuren! En misschien heb je wel meer tijd om te quilten als je de leeslijst van blogs even niet meer vindt.

Daniëlle zei

Prima idee om een pouch te maken voor de kitten hihi, ziet er leuk uit dat stel!! Benieuwd wat voor rand je uitkiest voor die pracht van een Duo Penotti! Mooie avond! Groeten, Daniëlle

Lida zei

Hoi Ciska,
Bedankt voor de lieve wensen en wat heb je veel gedaan! Prachtig die randblokken en leuke kleuren! Je duo penotti ziet er geweldig uit, ben ook benieuwd naar de rand! En die katten zijn echt schattig om te zien, leuke oplossing heb je ervoor gevonden! Nog een heel fijne avond, groetjes
Lida

Else zei

Zo weer niet stil gezeten de laatste tijd, wat een leuke dingen komen er weer voorbij op je blog. Heb je al een keuze voor de rand van Duo penotti kunnen maken? Ik kom wel weer voorbij dan zien we het vast wel. fijne dag, Else

Joyce zei

Wat een snoezige poezen!!! :0))
Je randblokjes zijn ook mooi, ben benieuwd of er deze week nog wat bijgekomen is!!