Volgers

dinsdag 24 augustus 2010

Flowers and more


Hallo allemaal,
                                                                                                                                                  


Zie hier mijn vernieuwde kleine blommen quiltje. Zes gingen eruit, later nog één, want die was afgekerfd. Het was een heel gepruts, want de dubbele steekjes waren goed aangetrokken en soms moest er een stukje losgeknipt worden. Maar het is gelukt en het resultaat is veel beter, vind ik zelf. 

Hier nog een foto van de kapotte flowerquilt. Het viel allemaal erg mee gelukkig, de nieuwe waren makkelijk aan de hexjes zonder papiertjes te zetten. Nu moet ik zien dat er een vierkant ontstaat, want elke keer zet ik weer nieuwe eraan en dan verandert de vorm weer.

Er zijn ook  twaalf grote gemaakt, de stand is nu eenentwintig. Ik denk er nog steeds over ook andere kleuren erbij te nemen, ik vind de heel lichtroze ook niet zo mooi bij de rode. En nadat ik die van Bep heb gezien, ben ik helemaal aan het twijfelen gegaan. Maar daarover later meer.

Eerst zal ik eens de giveaways laten zien, die ik een paar weken geleden gewonnen heb. Eerst de lapjes van Saskia, die ik nog eens in een herfstquiltje wil gebruiken. Dankjewel, Saskia!

En dan de blokkenrol van Christine, die helemaal uit Australië is komen vliegen.  Het is een heel handig ding, er passen precies twee blokken van de Farmer's Wifequilt in.De quiltvriendinnen op de bee hebben al gekeken hoe ze hem na kunnen maken. Hij is gemaakt van een quiltje met drie blokken, de rol zit met klittenband vast. Ik heb hem al verschillende keren naar de bee meegenomen en dit weekend ging hij mee naar Driebergen. Thank you very much, Christine, for this lovely blockroll.

Dan de inkopen die ik in Woerden en Hall gedaan heb. Naar Margreet Otto gingen we op de heenweg en daar heb ik deze mooie reproductiestoffen gekocht. Helaas hadden we geen fototoestel meegenomen, dus zijn er geen foto's van de mooie quilts die werden tentoongesteld gemaakt.
De volgende dag reden we naar Hall. Daar de Tomtom het niet deed, was het nog even zoeken, want Bep woont wel erg afgelegen. Maar wel heel erg mooi, het was erg leuk om alles in het echt te zien. Gek dat je ergens nog nooit geweest bent en je toch precies weet hoe het eruit ziet. We waren wat te vroeg, maar Bep kwam net thuis en ging gelijk koffie voor ons zetten. Het weer was mooi, dus we konden lekker buiten zitten. 

Bep ging haar prachtige blommenquilt halen, die nog veel mooier is dan op de foto.
Ze liet ook de quil,t die ze nog wil gaan maken zien, die in het laatste boek van An Moonen staat, een hele mooie. Ze heeft de smaak van het handpatchen weer helemaal te pakken, vertelde ze.
Daarna ben ik haar winkeltje ingedoken, daar kon ik lekker een hele tijd ongestoord rondsnuffelen. Dat resulteerde in wat lapjes,die rechts boven op de foto naast die van Woerden liggen, een mooie engel stitchery met stof en garen en een pakketje met Bep's laatste ontwerp, een leuk bloemenvrouwtje. 
Ik ben nog wat vergeten: ik kocht nog een leuk doosje met notitieblaadjes erin, echt Amerikaans om te zien, precies waar ik zo van houd, èn nog een patroontje van twee kleine popjes, een mannetje en een vrouwtje, die ineengestrengeld zitten maar die laat ik volgende keer zien, ik ben er al aan begonnen. Heb er leuke ruitstofjes voor uitgezocht, ik hoop, dat ze dan de echte Bep-kleuren hebben. Zo, ik geloof, dat ik alles weer verteld heb, ik moet nodig verder met alle blogjes lezen, daar DH meer achter zijn nieuwe computer zit, om alle nieuwe dingen uit te vinden, zit ik er minder achter.


Let op, het is zaterdag open dag bij Cora's Cottage! Zucht... zou er nog wat geld overgebleven zijn?


Tot volgende keer, groetjes,
Cisca.

29 opmerkingen:

Sue zei

Oh I just loved everything about your post today! You certainly know how to work with some beautiful fabrics! I love the flowers, the quilts, and everything! So beautiful:)

Dolly Cloth zei

beautiful work ,good job
Rita.

Karen zei

All those hexagon flowers look so good!

Karen zei

Such a lovely post! Bep's house, garden and flower quilt are wonderful! A nice place to spend the day. All your flowers are beautiful! The group of reds and pinks if very yummy! Wonderful wins and excellent new fabric.

Erna zei

Hoi Cisca wat een lekkere lange post en veel foto's .Wel een gepriegel hoor dat quilten, kan me voorstellen dat je borduren "rustiger"vond haha.Gezellig bij Bep, heb haar een paar keer op de beurs ontmoet, ben altijd verlied op haar stalletje....
Liefs
Erna

Marion B. zei

Wat heb je veel leuks te vertellen en laten zien. Geniet er maar van.
Fijne dag.

yvo zei

Leuk om zo'n uitgebreid verslag te lezen. Mooie foto's en schitterende quilts en stoffen.

Francien zei

Wat een gezellige post Cisca en die prachtige blommen...schitterend... de quilt van Bep is ook om te kwijlen...en wat een mooie lapjes heb je gekocht...al met al heel goed geslaagd...groetjes Francien.

Marieke zei

Prachtige bloemen heb je gemaakt. Zo ziet je quilt er erg mooi uit. En je hebt leuke dagen gehad, zo te zien!

Cybele's patch zei

Hier is het weer genieten Cisca. Wat heb jij leuke dagen achter de rug en zoveel moois gekocht. Ben benieuwd hoe je bloementuin er uiteindelijk gaat uitzien. De mijne liggen even stil.

yvonne zei

Dat ziet er allemaal heel gezellig uit,en wat een mooie aan kopen heb je gedaan!!!

groetjes yvonne

Gerda Hartman zei

Prachtig je bloemen en wat laat je veel meer moois zien! Heerlijke uitstapjes heb je gemaakt.

Simone de Klerk zei

Wat veel moois om van te genieten!
Mooie bloemetjes (o:

Nelleke zei

Hallo Cisca ik sluit me bij de andere aan het is leuk lezen en vooral kijken bij jou vandaag.Fijn dat je de blommen terug in elkaar hebt kunnen krijgen en vooral dat je nu tevreden erover ben want dat zal echt een klusje zijn geweest met al die naadjes.Erg mooie stofjes laat je ons ook zien,zelf ben ik ook nog nooit bij Beb geweest maar aan de verhalen van jou en vele andere is het daar volgens mij weleens tijd voor om er ook een keertje te komen.Groetjes en veel plezier met je aankopen. Nelleke

GRANNY'S HOUSE zei

Mooie bloemen en een heerlijk verslag, ik wil ook ooit nog een naar Bep.

Groetjes
Ines

bep zei

Hoi Cisca,wat een gezellig verslagje heb je gemaakt,het was ook leuk om jouw te ontmoeten en de foto's zijn prachtig hoor,groetjes ook aan je man,Bep

AnitaA zei

Wat leuke aanwinsten heb je. Je hexa-blommen worden ook mooi.
Groetjes Anita.

Anoniem zei

Mooie blommen en leuk verhaal over je bezoek aan Bep. Ik weet helemaal wat je bedoelt (en daarom staat er een stukje over Bep in Q&Z - heb je het al gezien?)

Daniëlle zei

Het is toch wat met die mannen he hihi!! Maar goed, het is je toch gelukt om een stuk te schrijven! Mooie blommetjes, klein zowel als groot! Handig zo'n blokrol!! Mooie herfstlapjes! euhh zonnebloemenquilt hihi. Die van Bep is prachtig he, gave stofjes heb je gehaald en leuheuuk patroon hihi!! Jij bent voorlopig van de straat, nou ja, op een zaterdagmorgen na misschien dan hihi! Tot dan! XXXD

Mascha zei

Wat heb je toch allemaal mooie inkopen gedaan. Ik vind die quilt van Bep ook zo mooi maar die van jou ook. dus niet gaan twijfelen.
Groetjes Mascha

Yvonne aka sommeke zei

IJverig meisje, ben je! Farmers Wife blokken, blommekes en Ooooooh, mooie nieuwe buit!

Birdie zei

Beautiful quilt and wonderful site.

Lida zei

Ik zit met bewondering te kijken naar de schitterende stofjes en je prachtige hexjes en hexen, wat een mooie kleurencombinaties en wat een leuke dingetjes heb je bij Bep gekocht, ben benieuwd naar je poppen! Groetjes
Lida

Renate zei

Yur Flowers are amazing! The "Blokkenrol" ist a good idea!
Renate

Inge Slaats zei

Wow, wow, wow, wat een gezellig blogje en wat is hier veel moois te zien! Je hexenbloemetjes zijn super, je nieuwe stoffen helemaal prachtig, de quilt van Bep ook al zo mooi. Oohhh, wat is het leven van een quilster toch heerlijk hè met al die mooie dingen om te kijken en te kopen en te maken!

Jantine zei

Ik was al even niet langsgeweest en moest even terug scrollen om te zien waarom jij er bloemen uitgehaald had. Maar ik heb het gevonden en ben met je eens dat het er nu nog mooier uitziet!

Anita zei

Ben ik net een heel verhaal aan het schrijven dat ik vergeten han een berichtje achter te laten, gaat mijn hele computer spontaan uit. Juist dit bericht was zo leuk, vol informatie. Wat heb je mooie dingen gekocht en gekregen. Je bloementuintje ziet er erg leuk uit.

Karen zei

I came back to look at your Angel stitchery. I really like the design!

Monika Karwowska zei

Piękna praca :) pozdrawiam