Volgers

dinsdag 31 augustus 2010

Van poppen, quiltjes en flowers

Hallo allemaal,

Het poppenpaartje is (nog) niet af. Daarom zitten ze gezellig samen in het doosje van de grote blommen te wachten op betere tijden. HIJ is al van een pruikje voorzien en heeft  netjes zijn nieuwe broek aan, ZIJ is nog akelig bloot en heeft ook nog geen pruikje gekregen. Haar handjes zijn al ineen geslagen, zodat ze haar DHtje lekker stevig om zijn nek kan gaan hangen, maar ik ben bang dat haar armpjes te kort zijn en zodoende de zijne ook. Dus zullen ze een beetje verlengd moeten worden. HAAR jurkje moet nog even afgewerkt worden, maar dan is ze ook bijna klaar, hoewel, ook zij zal nog wel een broekje krijgen, want stel je voor, dat er eens iemand onder haar rokje zal kijken.  En zo wachten ze dan maar geduldig op betere tijden.

Het is alweer (bijna) woensdag, dus tijd voor de kleine en grote bloemen. Het kleine bloementuintje is bijna klaar en als ik ze zo zie liggen, denk ik, dat ik ze ook maar op rode stof ga appliceren. Hoewel, nu ik ze daar zo zie liggen, geloof ik ook, dat ze met nog een rij uitgebreid moeten worden, want ik mis daar aan één kant een rij. O,o, toch nog niet klaar, en moeten er aan de onderkant dan niet twee randen aan om hem gelijk te krijgen?! Nou ja, wordt vervolgd!

De grote blommen zijn uitgebreid met vier, nog steeds in rood en roze, ik heb nog een stof, waarvan ik denk, dat ik die voor de tussenstukjes ga gebruiken. Het is wit/ecru met een klein roze motiefje, waar ik de lapjes die ik zaterdag bij Cora op de open dag kocht, op heb gelegd. De lange rij is Park Avenue van Moda, aangevuld met wat rood. Ik wil van deze stoffen, denk ik, de Scandinavian Christmas gaan maken, als het er nog van komt dit jaar. Ik heb bij Cora Daniëlle voor het eerst ontmoet, we hadden afgesproken, dus had ik speciaal mijn fototoestel meegenomen, maar natuurlijk weer helemaal vergeten een foto te maken. Het was lekker druk bij Cora en ik heb veel bekenden gezien. 


Ik heb gisteren ook nog de sashings en de border voor het poppenquiltje geknipt/gesneden. Ik zie overal van die mooie poppenquiltjes verschijnen, er komen steeds meer liefhebbers. Ze zijn dan ook zo leuk èn ook voor de met-de-hand-maakster lekker vlug af. Ik zit ze vanmiddag lekker in het zonnetje op het balkon aan te naaien, de sashings dan alleen.


Leuk, dat ik na mijn logje van vorige week over Bep de tip van Tineke kreeg, dat haar quiltblad Quilt en Zo deze keer een reportage over Atelier Bep heeft. Ik heb hem gelijk gekocht, het is een heel leuk artikel en Bep's patroon van het  kerstboompje met de belletjes, staat als patroon erin. En ik moet zeggen: ik vind het blad steeds leuker worden.


Dit speldenkussen maakte ik vorige week, wat me aan de pincussionswap van Jeannet doet denken, waar ik me ook voor op heb gegeven. Wil jij ook meedoen, je kunt je nog opgeven tot 5 september.


Tot volgende keer,

Groetjes,
Cisca


34 opmerkingen:

Berna zei

O wat een mooie dingen zie ik hier weer voorbij komen. De stofjes zijn om te smullen. Wat een mooie serie is dit weer van Moda. En dan dat poppenquiltje!!! Zo Leuk!

christine zei

de serie van moda is weer prachtig ,, en je popjes worden zo leuk kan niet wachten tot ze af zijn.

christine

Karen zei

I like the fabric with the birds!

Saskia zei

Je bloementuin is mooi gegroeid! en die stoffen van Moda zijn zeer smakelijk...

Jeanette zei

Your garden is growing so beautifully. Those fabrics are gorgeous. Jeanette

Renate zei

The new flowers and the fabrics are beautiful. And I love your Dollquilt.
Renate

Karen zei

So much eye candy in this post Cisca, I am going to start from the top again so I don't miss a thing! :)

Dolly Cloth zei

Great garden

Marion B. zei

Wat heb je veel in je blogje staan, veel leuks vooral. Je bloementuintje groeit prachtig.
Fijne dag.

quilting Jeannet zei

Wat heb je daar een schattig speldenkussen gemaakt Cisca, ik wil je wel als partner (((...
En dat poppenquiltje, ook al zo vreselijk leuk, en je poppen van Bep (?) denk ik maar zo, ben benieuwd. Ik heb het blad ook gekocht, wordt inderdaad steeds leuker.

groetjes, Jeannet

Else zei

Wat een produktie weer deze week, die poppetjes LEUK, het poppenquiltje SUPER, en je blommen erg mooi maar dat speldenkussen vreselijk LEUK!! En dan nog die hele rits mooie lapjes, dat waren vast gezellige uurtjes bij Cora met Danielle. Fijne dag, groetjes Else

GRANNY'S HOUSE zei

Prachtige tuintjes worden het en wat een leuk speldenkussen en de stofjes zijn yummie.

Groetjes
Ines

Melody zei

Wow You have been very busy. Your fabrics are beautiful

Gerda Hartman zei

Wat mooi allemaal. Succes met het echtpaar en je bloemen zijn prachtig. Leuk hé, die poppenquiltjes. Ben er ook aan bezig en gisteren lag er al weer een nieuwe in de bus.

Anoniem zei

Wat leuk dat je Q&Z gekocht hebt, dank je!

Je bloementuin groeit snel zeg, wat ga je lekker!
Goed idee om van die kleine blommen een poppenquiltje te maken ...verstandiger dan mijn plan :-)

Theresa zei

What a lot of lovely things to look at - your flowers are looking fabulous. I just bought a couple of fat quarters of Park Avenue myself to make a cushion - it's beautiful fabric, I think I will be going back for a few more pieces!

Erna zei

Wat een schattig echtpaar ook al zijn ze nog niet helemaal af.En je blommentuin blijft ook maar groeien, maar dat krijg je als je ze goed verzorgt...mooie foto's
Liefs
Erna

katrien zei

WAt een mooie werken waar je mee bezig bent.Mooie hexjes.Leuk miniquiltje.

Marieke zei

Mooie hexjes, hoor. Ik zit nog steeds te twijfelen hoe ik die van mij aan elkaar zal gaan zetten, en ik denk dat ik jouw methode ga kiezen. Je grote hexen zijn ook prachtig!

Lida zei

Leuke poppen, gave stofjes en mooie hexne, je bent lekker bezig geweest! Heb net het blad gekocht, ga maar gauw even neuzen, groetjes
Lida

Valentina zei

Wat leuk allemaal! je bloemetjes zijn echt schattig, Cisca! En je poppetjes quilt is enig!
Geniet ze!
Groetjes uit Cyprus,
Valentina

Daniëlle zei

Hihi, leuke poppen Cisca!! Mooi hexenquiltje wordt het, nog maar even volhouden dus! Mooie stof heb je he, nog even lekker aaien hihi!! Het was heel gezellig zo bij Cora, geen foto he, hadden het veel te druk met aaien :)). Mooie avond, liefs, Daniëlle ps vergeet ik bijna te zeggen dat het een plaatje van een speldenkussen is!!!

Sheila zei

The garden is indeed blooming beautifully , such pretty fabrics and colors and I adore your dolls .

Marie-José H zei

Je popjes worden schattig. Maar er zijn veel mooie dingen te zien. Zelf heb ik in de vakantie ook een aantal fq gekocht van park avenue. Ik vind ze geweldig.

Birdie zei

Pretty flowers, your garden is growing very nicely.

Cybele's patch zei

Je bloemperkje komt goed tot zijn recht op de rode ondergrond. Mooie lapjes en een erg leuk poppenquiltje. Wat laat je toch weer veel moois zien.

Narelle zei

Your hexies look lovely all together in their garden.

Vivian zei

Your garden of flowers is beautiful.

AnitaA zei

Wat ben je met een hoop leuks bezig ! Ik vind je hexa-blommen erg mooi in het rood/roze.
Prachtige lapjes heb je gekocht.
Groetjes Anita.

Anita zei

Wat heb je weer veel om te laten zien. Die stofjes zijn heel erg mooi. Je blommetjes groot en klein erg fleurig.

Inge Slaats zei

Wat leuk allemaal hier! Cisca, ik ben helemaal weg van het poppenquiltje, geweldig. Ik wil onmiddellijk weer aan een nieuwe beginnen, maar nee, eerst de bloemetjes afmaken.
Fijne dag!

Inge

Mascha zei

Ik kom weer ogen te kort voor al dat moois.
Je hexagonquilt is erg mooi aan het worden.
Groetjes Mascha

Jantine zei

Mooie stoffenserie hè? Ik heb er zaterdag mee mogen naaien, zo heerlijk! Wat betreft je kleine bloementuin, die is prachitg op rood, maar dan moet er nog wel een rand bloemen omheen, of een paar rode vervangen door een andere kleur, anders zie je ze niet!
En dat poppenquiltje... om te watertanden! Zo lief...

aubirdwoman zei

so much to see I love them all.