Volgers

dinsdag 3 augustus 2010

Van een poppenquilt en flowers naar een giveaway, bedeltjes en een kippetje

Hallo allemaal,

Deze week heb ik een begin gemaakt aan een poppenquiltje uit een boek van Kathleen Tracy. Ik heb het boek al vijf jaar in huis en dit quiltje vond ik altijd het mooist, de kleuren en de blokken ervan spraken me het meest aan. Het heet Underground Railroad en de afwisseling van de twee hoofdkleuren in de zes blokken geeft het leuke effect van de rails. Door al de poppenquiltjes die door verschillende bloggers gemaakt worden, kreeg ik er zo'n zin in er één te gaan maken. Reproductiestoffen genoeg en zo kon ik qua kleur Kathleen's quiltje een beetje evenaren. De kleuren zijn in het echt mooier dan op de foto. Zelfs het donkerrode ruitjesstofje heb ik, (het lichte rood op de achtergrond hoort er niet bij), dus ik kan de top helemaal afmaken.






Voor One Flower Wednesday heb ik drie grote bloemen gemaakt, ik vind ze in deze kleuren erg mooi worden en ga er voorlopig nog mee door. Met de kleintjes ben ik nog niet verder gegaan, om het nieuwe stuk erin te zetten, moet het even rustiger zijn.
Nu het wat minder warm is, ben ik tussendoor weer bezig met het aanzetten van de borders van de duo penotti, een saai werkje, dat veel tijd vergt. Vrijdag komen DS1 en DDIL1 terug van vakantie en dan hoop ik de top in ieder geval af te hebben. Ik mag hem bij Cora  komen dubbelen, heeft ze beloofd, ze heeft een grote tafel, die bovendien wat hoger is dan gewone tafels. Dat zal me veel pijn in mijn rug besparen, ik ben er dan ook heel erg blij mee. Dus ik hoop, dat ik hem eind volgende week af heb, om eindelijk te gaan beginnen met quilten. Hebben jullie ook deze tip gelezen bij Ingrid-Supergoof: toen het zo warm was zette ze een ventilator aan onder de quilt, zodat het nog een beetje koel bleef tijdens het doorpitten. Een super idee!

Mijn eerste giveaway is binnen, deze mooie lapjes kreeg ik van Else. Ik ben er heel blij mee en waarschijnlijk ga ik ze gebruiken voor de Farmer's Wife's Quilt, daar vind ik ze mooi bijpassen. Nogmaals bedankt, Else!
Vorige week zag ik bij Mascha, die een webwinkel heeft, bedeltjes die ik heel erg leuk vond. Dus heb ik ze besteld, het gaf weliswaar wat moeilijkheden, want doordat ik iets fout had gedaan was de order niet doorgekomen en daar ik toch had betaald, wist Mascha niet, dat het voor mij was. Dus moest ze veel moeite doen om erachter te komen, voor wie de order was. Maar ze zijn gearriveerd, zelfs één extra, ze zijn schattig, piepklein en zullen leuk staan op de ornamentjes. Maar ook op quilts, denk ik. Dat handje op de label van de duo penotti lijkt me ook leuk. Het was erg moeilijk ze op de foto te krijgen, ze schitteren te veel, denk ik, dus zullen de de teksten moeilijk te lezen zijn: Hand Made op de handjes, Made with Love op de hartjes en Made for you op de andere.

Tot slot nog een klein borduurtje voor een ornamentje om aan de sleutel van de keukenkast te hangen, een kippetje.
Dat was dan weer, tot volgende keer,

Groetjes, 
Cisca

27 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Hartstikke leuk patroontje Cisca, en heb je nou die rode zelf gemaakt ?? ik kenhet patroontje niet, heb wel twee van haar boeken, misschien heb jij het felbegeerde eerste boek van haar ?

groetjes, jeannet

Quiltpassion.blogspot.com zei

@Jeannet: Ja,het quiltje op de rode achtergrond is van mij. Het boek heet American Doll Quilts. Leuk, dat ik dan zo'n felbegeerd boek heb. En dat stond dan al vijf jaar in mijn kast!!!
Groetjes

Katrien zei

Leuk quiltje,denk ook dat het uit haar eerste boek is (niet meer verkrijgbaar)heb de 2 volgende.Ook mooie boeken.Leuke blommetjes en wat een mooi borduurtje.

Anoniem zei

Wat zijn ze leuk he, die kleine quilts van Kathleen. Ik ben momenteel de Schoolhouse quilt aan het maken: ook al zo schattig. Ik geef op dit moment een patroon van Kathleen weg op mijn blog, dus als je mee wilt doen... ^_^

Berna zei

De quiltjes van Kathleen zijn zo mooi! Ik heb er ook een boek van. Toch maar eens aan beginnen. Mooie blommen en lapjes ook.

Erna zei

Ha Cisca, je bent weer druk bezig geweest.Wat heb ik toch een bewondering voor jullie quiltsters.....en je borduurtje is ook erg lief
Liefs
Erna

Lida zei

Schattig quiltje dat kleintje, ik heb nog Amish poppenquiltjes in een boek, maar nog geen idee wanneer er aan te beginnen! Je borduurtje is enig geworden, dat zal leuk staan in je keuken! Leuke blommen, stofjes en bedels, je zit weer goed in de spullen!! Genieten maar! Groetjes
Lida

Elisabeth zei

Wat een leuke dingen allemaal, en dat quiltje word wel heel erg mooi! Groetjes Elisabeth

Daniëlle zei

hihi bofferd!!! Schatje wordt het joh! Veel plezier met het verder afmaken! Schattig kippetje! Mooie blommen in je plantenbak!! Mooie avond verder, groeten, Daniëlle

Gerda Hartman zei

Lief quiltje. Ik heb vorige week ook een van haar boeken binnengekregen. Je bloemen zijn ook weer mooi. Gefeliciteerd met je mooie prijs.

Yvonne aka sommeke zei

Wooow, jij hebt veel onder je handjes!
Dat poppenquiltje is lief, leuke blommekes er weer bij en Oooooh die bedeltjes (en de poes er onder!)

Dolly Cloth zei

looks like a good book,lovely lowers.
Rita.

Marion B. zei

Wat heb je veel gedaan. Ik vind die kleine quiltje zo lief en deze is inderdaad heel erg mooi. Succes met het dubbelen (moet ik ook gaan doen)

gerda zei

wat ziet dat er allemaal leuk uit..je poppen quiltje is een snoeppie..en je bloemetjes blijven ook groeien..en het kippetje is ook een moppie!!
fijne dag

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een schatje, je bloemen zijn ook mooi.

Groetjes
Ines

Marieke zei

Prachtige bloemen zijn het geworden. En die bedeltjes van Mascha had ik ook al gezien: erg leuk zijn ze. Succes met de poppenquilt!

Jossie zei

Wat een gezellig logje. Het poppenquiltje is een schatje. Leuk om eens wat kleins te doen tussen die grote projecten door. Je blommen zijn ook weer mooi. En nog gefeliciteerd met het winnen van de prachtige lapjes!

Dorine zei

Hoi Cisca,
leuk dat kleine poppenquiltje.
En ook je blommekes weer.
Als je een tijdje zoals ik niet op de blogjes bent geweest. dan heeft ineens iedereen een nieuw uiterlijk
Leuk die van jou met die theepot.

Sheila zei

Your flowers are so pretty , lovely colors . The Underground Railroad quilt is going to be so nice , I made an Underground railroad quilt a few years ago but it was a sampler of many blocks including the one in your quilt .Beautiful.

Annelein zei

Bedankt voor je lieve reactie op mijn nieuwe bloglook.

Op dit moment valt de regen hier met bakken uit de lucht. Een kleine wolkbreuk.

Maar... wat ik eigenlijk wil schrijven. Mocht je het eerste deel van Miss Austen Regrets nog willen zien? De tweede YouTube link op mijn blog is een eerste deel van de aflevering van maandag. Engels gesproken en frans ondertiteld. Daarna vind te vanzelf de overige delen van deze film. Waarschijnlijk ook dat wat volgende week uitgezonden gaat worden. Maar... daar wil ik toch nog even op wachten.

Je poppenquilt is trouwens prachtig geworden.

Mascha zei

Ben helemaal weg van je poppenquilt, de kleuren spreken mij erg aan. Net zoals die stofjes van je give away die je gehad hebt van Else. Daar weet je vast wel raad mee.
Groetjes Mascha

Anita zei

Je quiltje is heel erg mooi. Weer mooie bloemen erbij. Nog een mooi borduurtje. Je bent lekker bezig geweest. Succes met dubbelen en doorquilten.

Peti zei

Wat een mooie dingen op je blog, Cisca! Ik word helemaal vrolijk van je bloemen en het poppenquiltje.... wat een snoepie! en ik ben ook gevallen voor....een foto komt nog op mijn blog. Groetjes Peti

Karen zei

Wonderful Underground Railroad quilt! Three lovely flowers and some very nice wins!!

Anoniem zei

Mooi quiltje! Ik ben al een tijdje bezig me in de geschiedenis van de Underground railroad te verdiepen...

Corrieneeltje zei

Erg leuk quiltje Cisca en ik denk dat kleine jongetjes er graag met treintjes op proefrijden. Dat doen ze vaak al op motieven in een vloerkleed.
Erg leuk kippetje ook!

Inge Slaats zei

Ooohhh Cisca, wat een prachtig poppenquiltje! Ik ben helemaal jaloers, zó mooi. Leuk is dit opeens hè, die trend van die kleine quiltjes. Ik ga straks ook weer verder prutsen aan mijn 1e exemplaar.
Je bloemetjes zijn leuk. Ook daar ben ik voor gevallen.
Hopelijk wordt de compu van je DH weer snel beter!

groetjes,
Inge