Volgers

woensdag 8 september 2010

Flowers, a poem, Halloween and a tip

Hallo allemaal,

Dit was een week, waarvan ik het idee heb, dat er weinig uit mijn handen gekomen is. Dat komt waarschijnlijk, doordat ik niet heb gedaan wat ik had willen doen, het poppenpaartje afmaken bijvoorbeeld en minstens één blok maken van de Farmerś Wife Quilt.  En natuurlijk het sandwichen van de duo penotti, maar dat komt doordat ik al weken last van mijn rug heb. De dokter heeft er pillen voor gegeven, maar zoveel staan is er niet zo best voor.

Maar er zijn wel hexaflowers gemaakt, één grote en vijf kleine. Voorlopig kan ik nog wel even doorgaan met de kleintjes, het valt me wel op, dat het qua tijd helemaal niet zoveel uitmaakt, of je een grote of een kleine maakt. Ook nog foto's van een hexjes speldenkussen. Ik heb het al een paar weken geleden gemaakt, maar vergat er steeds een foto van te maken. Het is aan twee kanten te gebruiken de bruine kant voor de gewone spelden en de blauwe kant gebruik ik voor de applicatiespeldjes. Het is heel fijn in gebruik, ik kan het aanbevelen: twee hexaflowers maken en zes vierkantjes, twee knopen en een in mijn geval dmc-draad, niet moeilijk, het wordt alleen wat kleiner dan je denkt (dan ìk dacht, tenminste).Toen we vorig jaar in Nieuw Zeeland waren heb ik een pakketje gekocht met het bekende Quilter's gedicht. Het was netjes op katoen gedrukt met de benodigde stofjes om het af te maken en de vijf porseleinen  knopen zaten er ook al bij. Je kon het gedrukte zo laten, of alle woordjes met een draad dmc 310 borduren. Natuurlijk koos ik voor het mooiste, dus borduren. Maandag op de bee ben ik er weer eens mee verder gegaan. Het wordt wel mooi, maar het is wel een hele klus, de lettertjes zijn zo klein, dat je heel precies moet stitchen. 

In het weekend ben ik met een Halloween borduurtje begonnen, het is een freebee, dus had ik alleen het patroon en geen foto ervan gezien. Ik vond dat pompoenengezicht nogal 'spooky' worden, maar toen ik gisteren de hoed erboven borduurde, werd het toch wel leuk. Bij vroeg avondlicht nog even een randje uitgezocht en eraan genaaid, om vanmorgen te zien, dat het toch niet de goede kleur lila was. Ja, eigen schuld... Ik weet nog niet wat er verder omheen komt, de gele van Saskia of het ruitje, dat ik al jaren in huis heb en dat ik nu nooit meer zou kopen. Hoewel het wel echt Halloween is natuurlijk.

Dan nog een tip voor het snijden met een grote lineaal. Een tijdje geleden las ik op een blog, dat er een handvat voor in de douche te koop was bij Het Kruidvat. Dat had degene die het schreef op haar snijlineaal vastgezet en zo was het snijden veel lichter. Ik naar Het Kruidvat, ik snij niet zo heel veel, maar het leek me erg handig bij het afwerken van een quilt, dan ga ik nog weleens scheef, doordat ik te weinig kracht heb. Maar natuurlijk waren ze al uitverkocht en het was eenmalig. Dus vergat ik dat ding weer, tot ik maandag na de bee even naar de Action in de buurt ging. Wachtend in de veel te lange rij naar de kassa's zag ik ineens dozen met van die stangen staan, wel extra groot, maar ze passen op een lineaal van 60 cm. Hij zit muurvast en ik "verheug" me al op het afsnijden van de randen van de duo penotti. En dat alles voor 2,99 Euro! Er stonden er veel bij ons, dus waarschijnlijk zullen ze in andere Actions ook nog niet uitverkocht zijn. Ach, had ik maar zo'n stang gehad na mijn hernia operatie, toen ik de deur van het toilet helemaal scheef getrokken heb (lol).

Of ik naar de tentoonstelling in Deventer ga, weet ik nog niet, de Dear Jane Quiltsters gaan zaterdag en ik kan meerijden, maar ik heb een verjaardag waar ik ook niet graag weg wil blijven, o, wat is het leven toch moeilijk!

Tot volgende keer, quilt ze en veel plezier als je naar Deventer gaat!


Groetjes, Cisca

30 opmerkingen:

katrien zei

Leuk je hexjes blommetjes.
En een leuk speldenkussen,die ligt op een hele leuke stitcherie.

GRANNY'S HOUSE zei

Ik sluit me aan bij Katrien en ik ga zo snel mogelijk neuzen bij de Action.

Groetjes
Ines

Marion B. zei

Wat een gezellige post, lekker veel te lezen. Je blommen en speldenkussentje heel erg mooi en dat borduurtje een schatje.

Fijne dag.

Anoniem zei

Mooie blommen en speldenkussentjes. Dat van die stang vind ik een super-idee. Ik zag in Birmingham ook al iets dergelijks in actie. Ik wil er trouwens ook een boven het bad, want tja, de vijftig gepasseerd... ;-)

Fiesta zei

Fabuous flowers. I love your color selection.

Mascha zei

Ik ben helemaal weg van je speldenkussens. de bloemen zien er weer mooi uit. wat een verschil van grootte.
Groetjes Mascha

Berna zei

Je blommen en je speldenkussen zijn mooi geworden. Sterkte met je keuzes voor het weekend maken.

Marieke zei

Mooie dingen heb je allemaal gemaakt, zeker de bloemen: is wel even zoeken op de foto. Dat speldekussenheb ik ook gemaakt, maar ik wil nog een grotere: die van mij is vrij klein uitgevallen, inderdaad. Succes met de keuze voor dit weekeinde!

Gerda Hartman zei

Wat een leuke dingen laat je allemaal zien. Lekker bezig en nog mooie bloemen er ook weer bij.

AnitaA zei

Wat heb je weer een hoop om te laten zien, ondanks je zere rug heb je veel gemaakt!Bedankt voor de tip van de Action.
Succes met het maken van de juiste keuze en sterkte met je rug.
Groetjes Anita.

Erna zei

Geweldig speldenkussen, en zoals altijd prachtige blommen
Liefs
Erna

Saskia zei

Heerlijk om weer op je blog te kijken en te lezen. Je bent druk bezig! En die stangen waren vorig jaar op de quiltshow in Houston een grote hit. Ik had ze toen al bij Action gezien, en bij thuiskomst gelijk gehaald. Vele malen goedkoper dan op de beurs...

Simone de Klerk zei

Heel wat mooie dingen laat je zien! Wat een leuk en goed idee, die speldenkussen!

Quiltendewilma zei

heheh.... gelukkig!! Het werkt heerlijk en is totaal niet duur....
Fijn dat het is goed gekomen....

Melody zei

Your work is so lovely. The photo of your hexagons is charming

Karen zei

What a nice post! I love the blue pin cushion!

Leintje zei

Wat een gezellig blogje! De stitchery is schattig, en ook het speldenkussentje is bijzonder lief! Ik zou overigens het halloween ruitje gebruiken voor je borduurtje, want het is er wel schattig bij!

Overigens, ik ben ook helemaal verliefd op de stoffen van Park Avenue!

Groet, Leintje

Margreet zei

Wat een leuke stitchery, van dat meisje! Goeie tip zeg, dat handvat. Maar kun je nou nog wel goed zien oftie recht licht? Heel veel sterkte met je rug, helaas weet ik er alles van...(heb de hele winter last gehad van hernia aan de rechtste kant) Groetjes, Margreet

Renate zei

Lovely flowers and a beautiful embroidery.

ria vogelzang zei

Geweldig om al dat moois te zien en over te lezen! Dank voor je tip over de action.... ik ga meteen even kijke, ideaal zo'n ding!
Fijne dag!

Daniëlle zei

Ach meis, wat vervelend dat je nu zo'n last hebt van je rug!! Gelukkig maar dat je deze hobby hebt he, is goed voor de ziel in ieder geval! Wat een schat van een speldenkussen, leuk om te maken he!! Zelf heb ik Visigrip onder mijn linialen zitten, het is een soort van antislip, werkt prima, hoef je ook minder druk uit te oefenen en alle beetjes helpen toch? Heel veel plezier dit weekend met wat het ook worden gaat!! Liefs, Daniëlle

AnitaS zei

Mijn vorige reactie is verdwenen, dus doe ik nog maar een poging. Leuk halloweenquiltje heb je gemaak. Ook je spedenkussen is erg mooi. Je hebt helemaal veel moois laten zien.

Cybele's patch zei

Leuke hexjes tussen de hortensia's. Ondanks dat je zelf vindt dat je weinig doet, vind ik het toch heel veel hoor! Je laat zoveel moois zien. Het stitcherietje is toch zo leuk en het gedicht gaat helemaal mooi worden, jou kennende. Het speldenkussentje staat hier ook al maanden op het WIM-lijst, maar het komt er maar niet van.

christine zei

mooie bloemen tussen de hortensia,s en je speldenkussen is een plaatje . jouw tip over het hand vat had ik al een jaar geleden ergens gelezen. en gelijk gekocht bij het kruidvat.
heb er veel plezier van .

christine

Marie-José H zei

Wat heb je prachige dingen op je blog staan. Je vaas met bloemen is schitterend;-) Sommige bloemen houden zich gelukkig erg lang. Maar ook je quiltje en je speldenkussentje zijn enig. Staat nog op mijn verlanglijstje. Eens mens moet nog wat te wensen hebben toch?

Lida zei

De maat van het kussentje is afhankelijk van de maat van je hexjes, dus als je kleine gebruikt wordt het een klein kussen en hoe groter hoe groter je kussen, maar dacht eerst dat je er twee had gemaakt, maar snap nu dat de ene kant blauwig en de andere kant rodig is!!(nieuw woord?)Maar het is wel een leuk ding voor de swap! Grappig je pompoenheks, natuurlijk hoort daar het blokje om, dat past er perfect bij!Je andere borduurtje mag dan wel veel aandacht vragen, je hebt dan straks wel iets bijzonders!! Nog een fijne dag, groetjes
Lida

Annelies vdB zei

Wat heb je weer leuke dingen gemaakt en wat ben je met leuke dingen bezig.
Ik ben giseren naar Deventer geweest en vond het zeker de moeite waard.

Willie zei

Hallo Cisca , ja Eindelijk na Maanden Weer op JE te zijn blog. Nl Dan zie IK DAT JE Goed JE Beste heb Gedaan . Het rechts rechts ziet eh Prachtig Mooi Uit Wat JE gemaakt heb .

quilting Jeannet zei

Cisca, wil je nog even reageren op mijn maitjes vanwege de swap ? ik weet niet of ze zijn aangekomen, en je bent nog wel één van de gelescteerden!

groetjes, jeannet

Raewyn zei

Hi Cisca, I cant believe I missed this as I usually read through all your posts - I recognise the fabrics in the kit and KNOW you went to my favourite little shop!! I decided to stitch all the writing too, which took a while but is a nicer finish.