Volgers

dinsdag 21 september 2010

Wat eerst. de Farmer's Wife of de flowers?

Hallo allemaal, 

Het is bijna de 22ste, dus tijd voor de Farmer's Wife update. Ik heb er deze maand zes gemaakt en het blijft nog altijd leuk om te doen.
Hier het eerste: block 1: Attick Windows (malletje verkeerd om gelegd, maar ik vind het niet storend) 

dan block 2: Autumn Tints

block 3: Basket (helemaal mijn kleuren)


block 4: Basket Weave


block 61: Northern Lights


en block 82: Spider Legs


Helaas vind ik de achtergrond van de foto's niet goed gekozen. De stand is nu 18 blokken. De laatste twee waren vorige keer al geknipt, daarna ben ik bij 1 begonnen, maar ik denk, dat dat verkeerd is, ik denk, dat ik de foto in het boek aanhouden om er rijen van te kunnen maken. Waarom de blokken niet op rij genummerd zijn, snap ik niet, ik ben ook constant aan het zoeken waar iets staat. Kon het niet net zoals bij de Dear Jane? Ben ik de enige die daar last van heeft? Misschien moet ik het boek eens goed gaan lezen en staat er in waarom dit is, tot nu toe heb ik daar een beetje te weinig tijd aan besteed.
Dan de hexjes, er zijn weer elf kleintjes gemaakt en drie grote. Ik ga nu eerst maar eens de kleintjes aan de "grote" lap zetten, er liggen er ook nog een paar van de vorige keer en misschien heb ik er nu wel teveel. Dan moet ik er weer rijen aan gaan zetten en dat is niet de bedoeling. Ik moet ook nodig weer eens nieuwe hexjes voor de grote gaan knippen en plakken, het is zo fijn als je even niets te doen hebt, dat er dan altijd een hexagonnetje klaar ligt om te maken.
Het is alweer even geleden dat we met vijf Dear Janers naar Deventer zijn geweest. We hadden een heel gezellige dag, we vonden niet alle quilts, die tentoongesteld waren mooi, maar die vonden anderen waarschijnlijk weer wel mooi. Leuke dingen gekocht, een schattig trommeltje met prachtige stofjes en het boek van Adelia, met heel mooie quilts.


Ik heb ook weer een kerstboom-ornamentje gemaakt, het is een patroontje van The Sampler Girl uit het welbekende tijdschrift van 2009, waar ik nu even niet op kan komen.


Dan het speldenkussen van de pincussion-swap van Jeannet. Ik ben één van de geselecteerden waarvan het kussentje in het januarinummer van "Quilt en Zo" komt. Dat vind ik natuurlijk leuk, maar het betekent wel, dat het geen bestaand patroon mag zijn. Dus ben ik al druk aan het nadenken hoe het moet worden en in welke techniek en ik heb zelfs al een tekeningetje gemaakt. Dus de komende tijd moet er ook wat tijd vrijgemaakt worden om wat uit te gaan proberen. Natuurlijk mag het resultaat niet op mijn blog komen. Spannend, hè!


Tot slot even een foto van kleindochter Yara. Haar ene oogje ging ineens naar het andere trekken, het is geen lui oog, ze moet wel een bril, met de hoop dat het overgaat, anders moet het geopereerd worden. Ze heeft nu een roze en een blauwe 'toverbril', is ze niet aandoenlijk?!

Gaan jullie mee bij de andere Farmer's Wife deelneemsters kijken. Het wordt een drukke dag met al die FW blokken en hexagonnen!

Tot volgende keer,Love,


Cisca

33 opmerkingen:

AnitaS zei

Wat een prachtige blokken zijn het met mooie stofjes. Wat een schattige bril draagt je kleindochter. Ik hoop dat het zo goed gaat met haar oogje.

katrien zei

Mooie blokken hoor en leuke hexjes.

Berna zei

Prachtig die FW-blokken. Mooie stofjes ook. En wat een schattige kleindochter heb je. Nu maar hopen dat die bril doet wat ie moet doen.

Quiltendewilma zei

wat een schat van een meid!! Het brilletje staat erg leuk!! Heel herkenbaar van vroeger. Mijn oudste is geopereerd aan haar oogjes. Brilletje hielp niet. De jongste aan de bril en heeft wel geholpen... Hopelijk helpt het bij deze meid ook....

Mooie werkjes laat je zien...

Sylvia zei

Mooie blokken en leuke aankopen. Leuk dat je bent uitgekozen voor het blad Quilt en Zo.
Ik heb mijn speldenkussen al af.
Gr.Sylvia.

Marion zei

Je hebt mooie blokken en bloemetjes gemaakt.
Ik maak de FWQ-blokken niet eens op volgorde. Ik heb een aantal malletjes uitgeprint die ik in meerdere blokken kan gebruiken, en die blokken maak ik nu. Straks moet ik weer wat nieuwe malletjes gaan maken voor de volgende blokken. Mijn update komt morgen pas. Moet nog foto's maken.... enne .... leuke stofjes. Ik had het blikje met deze stofjes ook gezien!

Jeanette zei

Your Farmers Wife blocks are beautiful. The hexie flowers lok great too. Jeanette

Yvonne aka sommeke zei

Je blijft goed bezig met de FW-blokken en de bloemekes! Interessante buit ook van Deventer!
Yara (leuke naam) staat schattig met bril!

Karen zei

Yara is so sweet! Excellent Farmer's Wife blocks. I would love to start making some right now, but I must finish Dear Jane first. You did very well with your flowers and how cute are the little ones!

Else zei

Oh Cisca wat een mooie FW blokken, en je blommen staan er ook mooi bij! En wat een schitterende aankopen, leuk blikje met inhoud (lol) Je kleindochter is een plaatje, het komt vast goed met haar oog. fijne dag, Else

Rina zei

Wat ben je met een leuke projecten bezig. De FW wordt super. Leuke stoffen gebruik je hier ook voor.

Anoniem zei

wat een schatje, met haar toverbril...ik hoop dat het helpt.

Je bloemetjes zijn weer schattig en ik ben zo benieuwd hoe de combinatie eruit zal zien!

AnitaA zei

Wat een mooie blokken heb je weer gemaakt. Je hexen blijven ook leuk, die kan je zo lekker even tussendoor oppakken.
Wat een schatje je kleindochter, een lief brilletje heeft ze.
Groetjes Anita.

conny's quilts zei

Wat ben je lekker opgeschoten met Farmers Wife!
Enig dat blikje met mooie inhoud en je kleinkind doet me aan mijn zoon denken die op zijn derde ook al zo'n eigenwijs brilletje op moest!

Mascha zei

Je blokken zien er heel mooi uit. Je hebt ook mooie stofjes gebruikt. En je bloemen bloeien ook al zo mooi. Wat een lieve kleindochter.
Groetjes Mascha

yvonne zei

Die kleine bloemen blijven heel erg leuk .
En wat een schattig koppie van je klein dochter.
gr yvonne

Lida zei

Sorry!!! Maar door de drukte van de afgelopen tijd is er van mijn up-date niets terecht gekomen, maar ik beloof hierbij beterschap! Jij hebt er in ieder geval weer een aantal prachtige blokken bij gekregen! Succes met die kleine schat en hoop dat deze mooie bril haar werk zal doen!! Groetjes
Lida

Diana zei

Wat eerst de fws of de blommen? Je bent gewoon hardstikke vroeg geweest (volgens mijn blog al 21 uur geleden en het is nu kwart over zeven - geen idee hoe betrouwbaar dat is) met posten!
Het was voor mij ook een tijd een gezoek. Ik heb op een gegeven moment een lijstje getypt met alle blokken van de fws om ze te kunnen aanvinken en toen viel het kwartje. Ze staan ALFABETISCH!!!
Ik maak de blokken niet op rij, ik wil de rijen als alles klaar is zelf gaan samenstellen.
Veel succes

peti zei

he cisca, wat ga je hard met de farmers wife. Ik vind ook dat het wel heel erg door elkaar staat, maar ja, dan ziet het boek er straks ook echt gebruikt uit ;-)) Wat een mooi blikje stoffen, en een schatje van een kleindochter. Hopelijk gaat het zo over, maar ze kunnen het anders ook heel mooi recht maken hoor!

Cisca zei

@ Diana:
Wat goed, dat je dat ontdekt hebt, ik ga zo meteen gelijk even kijken.
Er ging gisteravond iets mis tijdens het schrijven van mijn logje, na afloop zette dh de foto's erbij. Hij wil alles altijd mooi aansluitend hebben en bij het verplaatsen viel tot twee keer toe een stukje van mijn verhaal weg. Dus twee keer opnieuw geschreven en geprobeerd het weer op mijn weblog te zetten. Daarbij drukte ik per ongeluk op publiceren ipv op voorbeeld. Ik kon het weer ongedaan maken, maar op andere blogs stond al wel dat het gepubliceerd was. Zodat ik het toch maar weer gepubliceerd heb.
Groetjes, Cisca

dairoosy zei

Wat een ijver!!! en mooie kleuren..
En tja wat een prachtige bril tegenwoordig hebben ze zulke leuke brillen voor kinderen

Groetjes Dairoosy

www.dairoosy.nl

Anita van der heiden zei

Hallo Moeders,

Erg mooi.. wordt dit een sprei voor ons bed? lol

liefs, Anita

Cisca zei

@ Anita:
Haha, dat zou je wel willen, lol
liefs, ma

Renate zei

You have been so busy! Beautiful flowers.
And I love your blocks for the Farmers Wife Quilt.

Sheila zei

Just so pretty , all those wonderful blooms and the little ones are so cute .

Jantine zei

Je blokjes worden mooi... ik ken het boek niet, dus wat de nummering betreft, ik heb geen idee? Moeilijkheidsgraad? Aantal stukjes in een blok???
Die toverbril staat Yara prachtig!

Lori zei

Your granddaughter is gorgeous!

I really like your Farmers Wife blocks and what lovely goodies you purchased!!

Raewyn zei

I do love your hexies, and also your Farmers Wife Sampler - I am getting very tempted to get the book and do it too...!!

Willie zei

Cisca , Wat zijn JE Blokken Prachtig , mare Het zijn Laptop Prachtige stofjes sterven JE ER VOOR gebruikt hebt . Het boek Staat Laptop op Mijn verlanglijstje

Miranda zei

Eindelijk kan ik weer op je blog. Een week lang kreeg ik hem niet open...om de beurt komen alle bloggers een voor een aan de beurt. Maar goed...wat een huisvlijt! Geweldige mooie blokjes...genieten...groetjes

Cybele's patch zei

Wat zie ik hier weer veel moois na mijn korte blogvakantie. Prachtige blokken. En wat een leuke aankopen. Dat blokje is het helemaal!
Wat een schattige foto van je kleindochter met het brilletje. Het staat haar heel eigenwijs.

Erna zei

Echte leuke blokjes van hele leuke stofjes. Je hexjes zijn ook erg leuk. Fijne avond. Groetjes, Erna

anita van der heiden zei

@ moeders..

zeker wel.. ! je produceert genoeg zie ik hier:) tot morgen, liefs Anita